Αν χαμογελάς ψεύτικα στη δουλειά, τότε υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να το παρακάνεις με το ποτό μετά από αυτή. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, σε δουλειές που έχουν να κάνουν με αρκετό κόσμο και ιδιαίτερα σε δουλειές όπως το λιανικό εμπόριο και τα εστιατόρια. Εκεί, δηλαδή, που πρέπει τα άσπρα, καταπληκτικά σου δόντια, να θαμπώνουν τους πελάτες. Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτό. Όταν τελειώνεις με τη δουλειά, το ρίχνεις στο ποτό. Όχι όπως συνηθίζεις τις περισσότερες φορές, αλλά σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Οι ερευνητές από το Penn State και το πανεπιστημίου Buffalo, μελέτησαν τις συνήθειες ανθρώπων που εργάζονται σε παρόμοιες δουλειές και βρήκαν άμεση σύνδεση μεταξύ του ψεύτικου χαμόγελου και την υπερκατανάλωσης αλκοόλ μετά το τέλος της εργασίας.
Όταν υποκρίνεσαι και καταπιέζεις τα συναισθήματά σου απέναντι στους πελάτες, έχοντας να αντιμετωπίσεις και το άγχος της δουλειάς, σε κάνει περισσότερο ευάλωτο με αποτέλεσμα ως εργαζόμενος, να καταφεύγεις στο αλκοόλ. Το ενδιαφέρον σημείο της έρευνας, όπως το περιέγραψε η Alicia Grandley, καθηγήτρια ψυχολογίας, είναι πως όσοι ελέγχουν τα συναισθήματά τους στη δουλειά σχετικά εύκολα, άλλο τόσο εύκολα χάνουν τον έλεγχο μπροστά στο αλκοόλ.
Η ηλικία, μπορεί επίσης να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Οι ερευνητές πιστεύουν πως όσο νεαρότερος είσαι και δουλεύεις ως σερβιτόρος, είναι πιο εύκολο να το παρακάνεις με το αλκοόλ. Ίσως, το να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερη αυτονομία, να είναι η λύση του προβλήματος. Αν χαμογελάς και εσύ ψεύτικα στη δουλειά, καλύτερα να αποφεύγεις τα μπαρ όπως φεύγεις από αυτή.