Instagram Chef_Akis Αντώνη Κουρκούτα, ως πού θα φτάσει η φρενίτιδα με το sushi;

Ο «Chef Akis», executive sushi chef του Ιθάκη Restaurant, μας λύνει όλες τις απορίες γύρω από το αγαπημένο μας Asian Food.   

Επιμέλεια: Χρήστος Κάβουρας, Δέσποινα Λάνου

Πριν από 15 χρόνια, ο περισσότερος κόσμος ενδεχομένως να νόμιζε ότι το sushi και το κινέζικο είναι το ίδιο και το αυτό, σήμερα όμως η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου, όπου και να περπατήσεις ένα «Σουσάδικο», όπως τα αποκαλούμε στην Ελλάδα, καθώς έχουν εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους συμπατριώτες μας. Ακόμα και από εκείνους που ακόμα δυσκολεύονται να τα δοκιμάσουν.

Διαβάστε εδώ: Η συνέντεξη του Αντώνη Κουρκούτα στο Ratpack

Μπορούμε να πούμε πλέον ότι τα sushi restaurants, δεν είναι απλώς ένα μέρος για να βγεις και να απολαύσεις το φαγητό σου αλλά ένα μέρος για έξοδο λόγω της ήρεμης ατμόσφαιρας και των ωραίων κοκτέιλ που βρίσκονται στο μενού.

 

akis kourkoutas

 

Σήμερα (18/6), Παγκόσμια Ημέρα Sushi το αγαπημένο Asian Food των Ελλήνων έχει την τιμητική του, αλλά εμείς αναρωτιόμαστε: Ως πού θα φτάσει αυτή η τρέλα με το sushi; Έχει μέλλον ή σταδιακά αρχίζει και φθίνει; Αλλά αυτά θα μας τα πει καλύτερα ο Executive sushi chef,Αντώνης Κουρκούτας:

-Ποιες είναι δύο από τις συχνότερες παρανοήσεις που υπάρχουν γύρω από το sushi; Ή ένας μύθος που το χαρακτηρίζει.

Αν μπορούσα να διαλέξω κάποιο θα έλεγα το πλέον σύνηθες που ακούγεται, δηλαδή οτι η κατανάλωση ωμών θαλασσινών είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Όταν τα θαλασσινά είναι φρεσκα, διαχειριστούν σωστά και -το βασικό- δεν γίνεται υπερκατανάλωση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

 

 

-Πλέον για ένα μεγάλο ποσοστό έχει γίνει μέρος του food culture,  ποιο είναι το επόμενο βήμα για την αθηναϊκή εστίαση και γενικότερα;

Θα έλεγα ότι το επόμενο βήμα είναι να μπει στην καθημερινότητα του Έλληνα η κατανάλωση sushi. Επίσης, είναι βασικό θέμα η  καλύτερη εκπαίδευση των Sushi chefs πάνω στο αντικείμενό τους. Μπροστά στην τρέλα που επικρατεί με το sushi Υπάρχει μεγάλη ελλειψη στο  τομεα χωρίς να υπάρχουν αρκετοί chefs να καλύψουν τις θέσεις.

Επίσης θα πρέπει οι επιχειρήσεις που αποφασίζουν να λειτουργήσουν ως sushi bars να επενδύσουν πάνω στους chefs τους και να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους ή να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό πριν από το εγχείρημα τους για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. 

Διαβάστε επίσης: Τα πιάτα του Αντώνη Κουρκούτα στο Ιθάκη Restaurant.

-Πριν 10 χρόνια που έγινε η μεγάλη έξαρση με το sushi περίμενες ότι σήμερα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο; τι περιμένεις να γίνει σε 10 χρόνια από τώρα;

Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα να γίνει εξέλιξη στον συγκεκριμένο τομέα, λόγω και του ότι βρίσκομαι στη συγκεκριμένη θέση και παρακολουθώ συνεχώς το πώς ανεβαίνει ζήτηση για το προϊόν, οι απαιτήσεις που συνεχώς ανεβαίνουν και η ανάγκη για καινοτομίες πάνω σε αυτό.

 

 

-Τι να περιμένουμε σε 10 χρόνια από σήμερα από το επίπεδο του sushi στη χώρα μας;

Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις προβλέψεις αλλά βάσει των αλμάτων και της εξέλιξης της δουλειάς εδώ και τόσα χρόνια θα πω απλά ότι το στο μέλλον περιμένω να ανέβει ο πήχης όσο αναφορά την ποιότητα και την τεχνική. Αυτά αρκούν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved