Ζούμε στην εποχή που οι σεφ και οι μάγειρες είναι πιο γνωστοί από τα μαγαζιά που εργάζονται και ο Άνταμ Κοντοβάς δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Έχει στήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μενού της πόλης και ξέρουμε ήδη, πριν δοκιμάσουμε κάτι που φέρει την υπογραφή του, ότι δεν θα είναι μόνο νόστιμο, αλλά και εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε φάει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Εκπροσωπώντας μια νέα γενιά σεφ, δεν αντιμετωπίζει το fusion σαν αυτοσκοπό, αλλά ψάχνει συνέχεια τους τρόπους για να ταιριάξει ακόμα και τα πιο αταίριαστα φαινομενικά υλικά και τεχνικές. Τον συναντήσαμε στο Kobra, εκεί που τα τελειώνουν τα Εξάρχεια, λίγο πριν ξεκινήσει το Κολωνάκι και μας μίλησε για τα ταξίδια του, για τα αγαπημένα του υλικά, τις νέες γαστρονομικές τάσεις που βλέπει να έρχονται και φυσικά για το φαινόμενο της Μεγάλης Παραίτησης που αφήνει κενά χιλιάδων θέσεων στην εστίαση.