Entertainment Weekly Pedro Pascal - Paul Mescal: Μήπως έχουμε μπροστά μας το νέο bromance του Hollywood;

Οι δύο πρωταγωνιστές του «Gladiator II» φωτογραφήθηκαν για τις ανάγκες της συνέντευξης στο Entertainment Weekly και έχουμε το πιο εύκολο viral στην ιστορία.

Μπορείς να ρωτήσεις τη συνάδελφό σου στο διπλανό γραφείο. Ή την κοπέλα που σου φτιάχνει τον πρώτο καφέ της ημέρας. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ακόμη μία γνώμη από την κοπέλα σου. Αν υπάρχει ειλικρίνεια, τότε θα μάθεις την αλήθεια και πίστεψέ με, η αλήθεια είναι λυτρωτική. Στο σημερινό μάθημα ειλικρίνειας, μαθαίνουμε πως οι Pedro Pascal - Paul Mescal είναι οι «καρδιοκατακτητές» της εποχής μας. Είναι αρρενωποί, είναι sexy, είναι γοητευτικοί, είναι ταλαντούχοι και αισθάνονται cool με όλο αυτό. Το γνωρίζουν, εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και η συμμετοχή τους, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στο «Gladiator II» αποτελεί οφθαλμόλουτρο για κάθε γυναίκα. 

Ο Ridley Scott και το επιτελείο του το γνωρίζουν και η επιλογή των πρωταγωνιστών δεν είναι καθόλου τυχαία υπόθεση. Εξάλλου, ο 86χρονος σκηνοθέτης είναι εκείνος που στο πρώτο «Gladiator» (το αυθεντικό, το ορθόδοξο) εκτόξευσε την καριέρα του Russell Crowe. Η ταινία που πριν 24 χρόνια «έσπασε» τα ταμεία, κερδίζοντας πέντε βραβεία Όσκαρ εκ των οποίων εκείνα της καλύτερης ταινίας και α' ανδρικού ρόλου. 

 

 

Ας επιστρέψουμε στο σήμερα. Η υπόθεση του «Gladiator II» περιστρέφεται γύρω από τον Λούσιο, τον οποίο ερμηνεύει ο Paul Mescal, ο οποίος αφού είδε τον θείο του να δολοφονεί τον αξιοσέβαστο σκλάβο Μάξιμο, γίνεται εκείνος ο οποίος αναγκάζεται να παλέψει στο Κολοσσαίο. Η Ρώμη έχει πέσει στα χέρια κατακτητών και οι νέοι αυτοκράτορες επιβάλλουν τυραννική εξουσία, γεγονός που γεμίζει οργή τον Λούσιο που υπόσχεται εκδίκηση. Από την πλευρά του, ο Pedro Pascal, υποδύεται έναν Ρωμαίο στρατηγό τον οποίο μισεί ο Λούσιος ενώ το υπόλοιπο cast συμπληρώνει ο Denzel Washington, η Connie Nielsen και ο Joseph Quinn, γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τη συμμετοχή του στη σειρά Stranger Things του Netflix. Εντελώς αγνώριστος με το νέο του στιλ.

Το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από το sequel του «Gladiator» είναι αναμενόμενο και παρόλο που η ταινία κυκλοφορεί στις 14 Νοεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους, κάθε είδηση για τους πρωταγωνιστές γίνεται αυτομάτως viral. Όπως ακριβώς συνέβη με τη συνέντευξη των Paul Mescal και Pedro Pascal στο Entertainment Weekly, με τη φωτογράφιση να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και σχολιασμού. Το «Έλληνας Θεός» τιμήθηκε αρκετά στα σχόλια αναφορικά με τον Pedro Pascal. Συγγνώμη Paul, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς.

 

 

Σ’ ένα σημείο της συνέντευξης, οι δύο άνδρες που ενδεχομένως να μπορούσαν να γίνουν οι νέοι Brad Pitt - George Clooney αναφορικά με το bromance τους, πειράζουν ο ένας τον άλλον σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος πολεμιστής. «Θα έλεγα ότι ο Λούσιος είναι ο καλύτερος μαχητής», λέει ο Mescal για τον χαρακτήρα του. «Ο Λούσιος είναι ο καλύτερος μαχητής; Θες να παλέψουμε;» ρωτάει ο Pascal με ψεύτικη αγανάκτηση. «Ο Λούσιος είναι καλύτερος μαχητής από τον στρατηγό της Ρώμης, που επέζησε δεκαετιών και κατέκτησε τα πάντα; Εννοώ, είναι απλώς— παλεύω με τέσσερις άντρες πριν φτάσω σε σένα, και το σταματάω!». Για να προσθέσει εν συνεχεία: «Δεν νομίζεις ότι θα έκανα κάποια ώριμη, ηλικιωμένη, σοφή κίνηση που θα το τελείωνε αμέσως;». «Οκ, άσε με να αναθεωρήσω την απάντησή μου», παραδέχεται γελώντας ο Mescal. «Νομίζω ότι ο Ακάκιους μπορεί να νικήσει τον Λούσιος. Νομίζω ότι είναι ανοιχτό προς συζήτηση, ας το αφήσουμε εκεί».

 

 

Στην αρχή της ταινίας, ο Ακάκιους είναι «ο Ρωμαίος στρατηγός», λέει ο Pascal, ενώ ο Mescal είναι υπολοχαγός στον στρατό της Νουμιδίας, και δεν υπάρχει καμία συμπάθεια μεταξύ των δύο. «Αντιπροσωπεύει ό,τι μισώ στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία», λέει ο Mescal για τον χαρακτήρα του Pascal. Ο Pascal εξηγεί ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν στη διαδικασία της επέκτασης, κατακτώντας εδάφη όπως η Νουμιδία. «Καταναλώνουν ό,τι μπορούν και για ποιο λόγο; Απλώς για να αποκτήσουν όλο και περισσότερη δύναμη. Και συνειδητοποιούμε ότι πραγματικά δεν υπάρχει κανένα όριο στην απληστία αυτής της δύναμης», λέει.

«Και αυτό έχει να κάνει με τους αυτοκράτορες, που ερμηνεύουν οι Joe [Quinn] και Fred [Hechinger], οι οποίοι είναι υπέροχοι, αλλά ξετυλίγεται στην ταινία ότι έχω κάπως υπολογίσει λάθος το ποιος νομίζω ότι είναι ο Ακάκιους», αποκαλύπτει ο Mescal. Στη σωστή στιγμή, ο Pascal αστειεύεται δραματικά: «Είναι τόσο παρεξηγημένος. Ο χαρακτήρας του παρεξηγεί τον χαρακτήρα μου, όπως ακριβώς ο Paul με παρεξηγεί».

 

 

Υπάρχει χημεία ανάμεσά τους, όποτε αναφέρουμε ξανά το εκκολαπτόμενο bromance: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που όλοι θα δουν τον Paul. Συγγνώμη, αλλά πρέπει να το πω, είσαι συγκλονιστικός στην ταινία», λέει στον συμπρωταγωνιστή του, για να συμπληρώσει: «Και αρκετά ευχάριστος στο μάτι. Δούλεψε τόσο σκληρά, και είχα την ευκαιρία να το δω να συμβαίνει μπροστά μου, εκείνη την ημέρα, και να ηγείται, μαζί με τον Ridley, αυτής της τεράστιας ομάδας και του τεράστιου cast. Νομίζω ότι ο κόσμος θα το λατρέψει».

«Αυτό είναι πολύ ευγενικό», απαντά ο Mescal. «Νομίζω ότι για πολλούς από εμάς, τους ηθοποιούς, δεν έχουμε δουλέψει ποτέ σε ταινία τέτοιου μεγέθους. Και νομίζω ότι υπήρχε μια αίσθηση συναισθηματικής σύνδεσης μέσα από την κοινή δυσκολία, καθώς όλοι νιώθαμε λίγο το σύνδρομο του απατεώνα. Αλλά το να βλέπεις τους φίλους σου να λειτουργούν σε αυτό το επίπεδο, σε μια ταινία τέτοιου μεγέθους, κάνοντας εξαιρετική δουλειά, νομίζω ότι γενικά… Είναι ριζωμένο, έχει κλίμακα, αλλά πιστεύω ότι έχει επίσης το πάθος και τις ερμηνείες. Και προσωπικά, πιστεύω ότι είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Ridley, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο κατόρθωμα».

 

 

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετρήσουμε αντίστροφα. Με την ελπίδα, όλες αυτές οι προσδοκίες που έχουν γεννηθεί να μην οδηγήσουν σε μία αποτυχία. Είναι η μοίρα των τεράστιων παραγωγών και των πολλών εκατομμυρίων: Δεν υπάρχει μέση λύση. Ή θα σαρώσεις ή θα πατώσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved