Assosiated Press John Krasinski: Hθοποιός ή σκηνοθέτης;

Ο κάποτε «καταδικασμένος» για πρόσωπο του «The Office», είναι πλέον ο καλύτερος Jack Ryan. Αν και του πάει πολύ η σκηνοθετική καρέκλα. 

To πρόσωπό του συνδέεται - δικαίως- με την επιτυχία του The Office, ίσως περισσότερο και από εκείνο του Steve Carrell. Η κωμική ιδέα, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένη γύρω από το πολυτάλαντο άτομο που λέγεται John Krasinski, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε καταλάβει και εμείς οι ίδιοι αν είναι καλύτερος στην υποκριτική ή στη σκηνοθεσία.

Το The Office άφησε μία πολύ κακή συνήθεια στον Steve Carell

 

Εδώ που τα λέμε το σκηνοθετικό του δαιμόνιο και η επιτυχία των ταινιών Quiet Place και Quiet Place II ήταν αυτά που τον βοήθησαν να πετάξει το πέπλο του κωμικού, αναλαμβάνοντας σοβαρούς ρόλους, όπως αυτός του Jack Ryan στην επιτυχημένη σειρά του Amazon Prime, αν και μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν η τρέλα των Marvel fans να γίνει ο νέος Mr. Fantastic. Ακόμα και αν δεν εξελίχθηκε όπως ο ίδιος θα περίμενε, καθώς η εμφάνισή του στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness περισσότερο τον σαμποτάρισε παρά τον «έφτιαξε».

Doctor Strange 2: Στο Multiverse των Cameos

Ο Krasinski, λοιπόν, ο Jim Halpert του The Office έχει αφήσει εποχή στο αγαπημένο mockuseries, είναι όμως παράλληλα και ο τηλεοπτικός Jack Ryan της νέας εποχής.

 

 

Ένας ρόλος που θα λέγαμε του ταιριάζει ίσως περισσότερο από όλους τους προκατόχους του στις προηγούμενες «θητείες» του ήρωα του Tom Clancy σε τηλεόραση και σινεμά. Μια ματιά στη συγκεκριμένη λίστα θα καταλάβει κανείς ότι πρόκειται περί κατορθώματος.

Δείτε τους στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Σαφώς και όταν έχεις συνηθίσει να τον βλέπεις στην οθόνη, τον έχει συνηθίσει αλλιώς, την ίδια ώρα όμως, ο John Krasinski ανέλαβε να σκηνοθετήσει το θρίλερ αγωνίας, A Quiet Place -στο οποίο έπαιξε κιόλας- και η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν πραγματικά συγκλονιστική.

Κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε στην ταινία δεν σε άφηνε να χαλαρώσεις, ένιωθες ότι ανά πάσα στιγμή έρχεται το «κακό» και το γεγονός ότι ο ίδιος συμμετείχε στο φιλμ, το έκαναν ακόμα πιο αγχωτικό. Ένα φιλμ του οποίου η επιτυχία ξεπέρασε τις προσδοκίες, κάνοντάς τον να γυρίσει και σίκουελ με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

 

 

Είναι η στιγμή που ο Krasinski μπήκε σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία ηθοποιών με εξαιρετικές περγαμηνές που μπορούν να παίξουν παραπάνω από ένα στιλ, αλλά που παράλληλα δεν έχουμε καταλάβει αν είναι καλύτεροι στο να σκηνοθετούν τα έργα τους από το να συμμετέχουν με την υποκριτική ικανότητα. Μια κατηγορία στην οποία ανήκουν ο Ben Affleck, o Mel Gibson, ο Jon Favreau, ο Kenneth Branagh μέχρι και ο Clint Eastwood.

Ο Clint Eastwood σου χαρίζει λίγο από το απόσταγμα της σοφίας του

Τελικά τι είσαι John Krasinski; Καλός ηθοποιός ή εξαιρετικός σκηνοθέτης; Μάλλον και τα δύο θα πούμε εμείς.

Υ.Γ. Αν ρωτάτε εμάς, δεν θα μας χαλούσε να τον βλέπαμε στον ρόλο του Reed Richards.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved