Instagram luca_toni.9 Η έξοδος Γκουαρντιόλα-Λούκα Τόνι-Ρομπέρτο Μπάτζο είναι μια ωδή στην αντροπαρέα

Με το ποτάκι και τα κλασικά πειράγματα που ζωντανεύουν την ανδρική διάθεση.

Το ότι στο τραπέζι ήταν ο Ρομπέρτο Μπάτζο, ίσως και να πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ειδικά σε σχέση με τις ατάκες που ειπώθηκαν μεταξύ του μεγάλου Πεπ Γκουαρντιόλα και του άλλοτε ιταλικού «τανκ», Λούκα Τόνι. Βέβαια ξεχνάμε ότι αυτή η ιερή τριάδα του ποδοσφαίρου συνυπήρξε κάποια στιγμή στην ίδια ομάδα και συγκεκριμένα στην Μπρέσια το 2001, κάτι που φυσικά αρκεί για να τους ενώνει.

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα ακόμα και η ήττα είναι διδακτική

Ήταν τότε που ο -ποδοσφαιριστής ακόμα- Γκουαρντιόλα έχοντας αφήσει πίσω του τα μεγαλεία της Μπαρτσελόνα είχε μετακομίσει στην άσημη τότε Μπρέσια του Καμπιονάτο, για να συναντήσει τον Ιταλό μύθο Ρομπέρτο Μπάτζο και έναν νεαρό επιθετικό που ακόμα, όμως, έψαχνε τα πατήματά του, ονόματι Λούκα Τόνι. Ποιος να το περίμενε ότι λίγα χρόνια αργότερα, Λούκα Τόνι θα άκουγαν όλοι και έτρεμαν τα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτή ακριβώς η τριάδα που κάποτε συνυπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, και όλοι ξέρουμε τι έχει πετύχει στους αγωνιστικούς χώρους, βγήκε έξω -μαζί ορισμένους ακόμα φίλους- και μας θύμισαν το πόσο ωραία μπορεί να περάσει η μια αντροπαρέα, ειδικά όταν ανταμώνει μετά από πολύ καιρό, αναπολώντας τα παλιά και σχολιάζοντας τα «καινούργια».

 

 

Πειράγματα, χαμόγελα και χαβαλές

Για τον Λούκα Τόνι δεν αμφιβάλαμε ποτέ ότι δεν διαθέτει το γοητευτικό ταπεραμέντο της ιταλικής φινέτσας, το χαμόγελο και κυρίως το χιούμορ, παρότι μέσα στο γήπεδο ήταν πραγματικά αδίστακτος κάθε φορά που έβλεπε αντίπαλη εστία.

Ένα «Haala Madrid» σκορπάει τρόμο στο Μάντσεστερ

Όπως φάνηκε στην πράξη, σε μια ανδρική παρέα που έχει βγει έξω πάντα είναι απαραίτητος ένας Ιταλός, ειδικά από τη στιγμή που ο έτερος Ιταλός είναι ο πάντα «λυπημένος» Μπάτζο. Και ο Τόνι φρόντισε να κάνει το υπέρτατο πείραγμα στον κατά πολλούς, κορυφαίο προπονητή στον κόσμο, Πεπ Γκουαρντιόλα:

«Λένε για τον Πεπ -σ.σ. Γκουαρντιόλα- ότι είναι ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν το ποδόσφαιρο, αλλά το ψευτοεννιάρι κατέστρεψε το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσα να βρω ομάδα επί τέσσερα χρόνια. Γιατί δεν σου αρέσουν οι σέντερ φορ;», είπε χαμογελώντας ο Λούκα Τόνι, με τον Πεπ να του απαντάει μέσα σε γέλια:

«Μου αρέσει, αλλά πρέπει να είναι καλός! Όπως ο Χάαλαντ που βάζει 60 γκολ τη σεζόν, δεν είδες ότι κέρδισα τρεμπλ παίζοντας με σέντερ φορ;».

Υπήρχε περίπτωση να μην απαντήσει ο άλλοτε επιθετικός των Μπάγερν Μονάχου, Παλέρμο Φιορεντίνα, Μπρέσια, Βερόνα και Γιουβέντους; «Αρκετά με τα ψευτοεννιάρια! Θέλουμε μεγαλόσωμους φορ!».

 

 

Δεν έχουμε άλλα ντοκουμέντα από την έξοδό τους, ωστόσο, βλέποντάς τους αισθανθήκαμε όλοι oι άντρες μια ταύτιση. Σαν να πηγαίνουμε μαζί με τους φίλους στο τσιπουράδικο, με έναν καλό μεζέ στο τραπέζι, ένα «κοσπεντάρ» και θετική αύρα, απολαμβάνοντας τη στιγμή. Όπως θα έπρεπε να είναι οι εξόδους με τους κολλητούς ή με τους παλιόφιλους.

Ανδρική Παρέα: 4 Ιεροτελεστίες που την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved