Assosiated Press H Professor McGonagall δεν είναι πια εδώ

Maggie Smith, δεν θα κάναμε ποτέ κοπάνα από την τάξη σου. 

Σαφώς και είναι ιεροσυλία να βάζουμε μόνο το όνομα της καθηγήτριας Minerva McGonagall από το Harry Potter σε κοτζάμ Maggie Smith, η γενιά μας όμως από εκεί συνδέθηκε μαζί της, με αυτήν μεγάλωσε σαν αυστηρή αλλά πάντα σωστή καθηγήτρια, όπως έκανε και ο Μικρός Μάγος του Hogwarts.

O Harry Potter ετοιμάζει μαγικά και επιστρέφει με νέα τηλεοπτική σειρά

 

Όπως και να έχει, όλοι εμείς προλάβαμε να την απολαύσουμε και σαν υπέροχη Lady Grantham στο Downton Abbey, όπου δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα πιάσει τον τόνο της ξεχωριστής αριστοκράτισσας της Αγγλίας, χαρίζοντάς μας επικές στιγμές με τις κακιούλες που μόνο εκείνοι μπορούσε να πετάξει.

 

 

Κάποιοι ακόμα μπορεί να τη θυμούνται και ως θανατηφόρα Μητέρα στο Keeping Mum, όπου προκειμένου να σώσει το ζεύγος Rowan Atkinson και Kristin Scott Thomas, φρόντισε να «καθαρίσει» τον Patrick Swayze, όπως και πολλούς ακόμα που εμπόδιζαν τα «θέλω» της.

Patrick Swayze: Θύμα των εθισμών ή του αγαπημένου του προσώπου;

 

Είτε τη θυμάσαι ως Minerva McGonagall, είτε ως μητέρα του Πειρατή Flint από τη σειρά The Black Sails, η Maggie Smith ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα της Έβδομης Τέχνης, η οποία μάλιστα έχει κερδίσει δύο φορές το Όσκαρ, Α’ Γυναικείου Ρόλου για το The Prime of Miss Jean Brodie και Β’ Γυναικείου για το California Suite.

Όπως ανακοίνωσαν oι δύο γιοι της, Chris Larkin και Toby Stephens:

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Maggie Smith. Πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ενώ στο πλευρό της ήταν στενοί της φίλοι και η οικογένειά της. Αφήνει πίσω της δύο γιους και πέντε εγγόνια, όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους.

Richard Harris: Η ακόλαστη ζωή του Albus Dumbledore

Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη καλοσύνη τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της.

Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της στιγμής». Ήταν σχεδόν 90 ετών.

 

 

Καλό ταξίδι Professor, ήσουν πάντα η καλύτερη καθηγήτρια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved