associated press Γιατί ο Tom Hardy δεν έχει να πει τίποτα απολύτως στο σήμερα;

Η φάση του “κακού παιδιού” του Hollywood είναι παρωχημένη και ας τελειώνουμε μια και καλή με όλη αυτή την ιστορία.

“Χμ, αδιάφορος”. Αυτή ήταν η απάντηση της Φωτεινής στο διπλανό γραφείο όταν αποφασίσαμε για λίγο να πάρουμε το βλέμμα μας από την οθόνη και τα δάχτυλα από το πληκτρολόγιο και να το ρίξουμε στο small talk, πίνοντας τον δεύτερο freddo espresso της ημέρας. Κακή συνήθεια που πρέπει να κοπεί γιατί το στομάχι και η τσέπη υποφέρουν. Κεντρικό πρόσωπο της συζήτησης ο Tom Hardy, ο οποίος σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου του 2024, μπαίνει στο 47ο έτος της ηλικίας του. Το ερώτημα ήταν “αν κάτι έχει να πει ο Tom Hardy στη νέα γενιά”. Η Φωτεινή ανήκει στην περιβόητη Gen Z, μια γενιά που θέλησε ν’ αλλάξει τα πάντα, δεν τα κατάφερε ακριβώς, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν άφησε το δικό της αποτύπωμα. Οπότε, η δική της οπτική, η φρέσκια ματιά της νέας γενιάς, είναι κολλύριο στο βαρύ, κουρασμένο και θολωμένο βλέμμα των millennials. 

TomHardy2

Και με την άποψη της Φωτεινής δεν ταυτίζεται μόνο η συντριπτική πλειοψηφία της Gen Z αλλά -πλέον- και ένα μεγάλο κομμάτι των millennials. Ο Tom Hardy, αναμφισβήτητα, είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός. Μία φευγαλέα ματιά στο βιογραφικό του θα σε πείσει γι’ αυτό και μόνο αν είσαι εμπαθής, μπορείς να τον αμφισβητήσεις. Αν, από την άλλη, επιμένεις, τότε είμαστε ανοιχτοί να διαβάσουμε τα επιχειρήματά σου. 

 

 

Ωστόσο, έχοντας διανύσει κάτι περισσότερο από 9 μήνες από το 2024 και με το βλέμμα στο 2025, ο Βρετανός καλλιτέχνης έχει να μας διδάξει κάτι; Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου και είχε μία προνομιούχα και ειρηνική παιδική ηλικία. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, από μόνος του έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο γιατί θεωρούσε την παιδική του ηλικία βαρετή. Το να μπλέκει με τον νόμο ήταν η αγαπημένη του συνήθεια αλλά ευτυχώς για εκείνον είχε υποστηρικτικούς γονείς. Ο Tom Hardy κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του “κακού παιδιού” του Hollywood και αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα μίας εσωτερικής ανάγκης για αυτοτραυματισμό. Η χαρά του ψυχολόγου. Εθίστηκε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, έπιασε πάτο αλλά πάντα έβρισκε τον τρόπο ώστε να ξεφύγει απ’ όλα αυτά και να βγει λαμπερός στην επιφάνεια. Εξάλλου αυτός ήταν και ο στόχος του. Να ξεχωρίσει και να βρίσκεται στο προσκήνιο. 

TomHardy3

Ήθελε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Δεν το έχει αποκαλύψει αλλά όταν έχεις επιλέξει τον δρόμο της υποκριτικής και σε ηλικία 20 ετών κάνεις την πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση σε διαγωνισμό modeling, ε τότε είσαι λίγο ψωνάκι και ματαιόδοξος. Η εξωτερική του εμφάνιση κατάφερε να του χαρίσει τη νίκη στον διαγωνισμό του "The Big Breakfast" του Channel 4 και έτσι εξασφάλισε συμβόλαιο με το Models One. Έναν χρόνο αργότερα πρωταγωνίστησε στη μεγάλη επιτυχία "Band of Brothers" και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. “Ήθελα ο μπαμπάς μου να είναι περήφανος για μένα και διάλεξα την υποκριτική γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο”, έχει δηλώσει στο παρελθόν. Περήφανος γι’ αυτά που πέτυχες σίγουρα αλλά η ψυχούλα του ξέρει πώς άντεξε με αυτά που έκανες μέχρι να βρεις τον δρόμο σου.

Ο Tom Hardy θα σε κάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου

Ο Tom Hardy κουβαλούσε μαζί του αυτήν την pure αλητεία της δεκαετίας του ‘50. Τότε που τα επαναστατικά και “κακά αγόρια” όπως ο Marlon Brando, ο Elvis Presley και ο James Dean, έκαναν τα κορίτσια να καρδιοχτυπήσουν για πάρτη τους. Ωστόσο όλο αυτό το στιλ, τι έχει να μας πει στο σήμερα; Τι έχεις να διδάξει στον άνδρα της νέας εποχής; Τίποτα απολύτως. Ο Tom Hardy ονειρεύτηκε τον ρόλο του James Bond αλλά η εποχή του τον ξεπέρασε. Συν τοις άλλοις είναι κοντός για να φορέσει το κοστούμι του θρυλικού πράκτορα, παρά τη σφοδρή επιθυμία του Christopher Nolan.

TomHardy Charlotte Riley

Η φάση του “κακού παιδιού” που έπιασε πάτο δε γοητεύει πλέον. Ο 47χρονος Tom μπορεί να αισθάνεται τυχερός που δεν κόλλησε ηπατίτιδα ή AIDS αλλά θα προτιμήσουμε τη νέα εκδοχή του. Αυτή του οικογενειάρχη, που αισθάνεται ευλογημένος που βρέθηκε στον δρόμο του η σύζυγός του, Charlotte Riley, του τύπου που δεν μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης αλλά στο τατάμι φορώντας το μπλε γκι του και κερδίζοντας μετάλλια στο ζίου ζίτσου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved