associated press Στον Αστερισμό της Sydney Sweeney

Η Pamela Anderson της Gen Z, η ηθοποιός που δε φοβήθηκε ποτέ το γυμνό, το κορίτσι που δυστυχώς θα μας έβαζε σε friendzone, κλείνει 27 χρόνια ζωής. Χρόνια της πολλά, λοιπόν!

“Η Sydney Sweeney ποζάρει γυμνή και ρίχνει το διαδίκτυο”. 

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος ώστε να κάνεις τα analytics να χορέψουν σε rave ρυθμούς και ν’ αφήσεις τον αλγόριθμο να κάνει τη δουλειά του. Το γυμνό πουλάει, η Sydney Sweeney πουλάει και αυτός ο συνδυασμός, που ταιριάζει όσο το τόνικ με το τζιν, αγγίζει τα όρια του εθισμού. Ένα από τα κλισέ που τη συνοδεύουν είναι ότι ο αλγόριθμος την αγαπάει. Αλλά για μισό λεπτό. Εμείς δεν εκπαιδεύουμε τον αλγόριθμο; Το κάθε μας κλικ, το κάθε μας σχόλιο, το κάθε μας ηλεκτρονικό αποτύπωμα δεν είναι υπεύθυνο για όλα όσα μας προσφέρονται στο “πιάτο” του timeline μας; Ο αλγόριθμος την λατρεύει, διότι την λατρεύουμε εμείς. 

 

Sydney Sweeney 2

 

Η Sydney Sweeney πουλάει περισσότερο και από περιπτερόμπιρα σε συναυλία των Λόγος Τιμής ή Birkenstock σε φασαίους στην Ικαρία και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό. Εξάλλου γι’ αυτό ακολούθησε αυτόν τον δρόμο. Για να βγάλει λεφτά και να βοηθήσει τους ανθρώπους που αγαπάει. Μη νομίζεις ότι ήταν κανα πλουσιόπαιδο. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια που άνηκε στη μεσαία τάξη και με τη διάλυση της μεσαίας τάξης, διαλύθηκαν και οι οικονομίες του νοικοκυριού. Ωστόσο ήταν αποφασισμένη να πετύχει. Παρουσίασε ένα πενταετές πλάνο στους γονείς της, τους έπεισε να μετακομίσουν από το Σποκέιν της Ουάσινγκτον, να φτιάξουν βαλίτσες για το Λος Άντζελες και Voilà! Σήμερα θα σβήσει 27 κεράκια στη γενέθλια τούρτα πιο επιτυχημένη, πιο πλούσια και πιο sexy από ποτέ. Όσο εσύ πιστεύεις αφελώς ότι είναι απλώς μία ξανθιά σταρλετίτσα με τεράστιο στήθος, τόσο σου αποδεικνύει με αριθμούς ποιος είναι ο πραγματικά αφελής. 

 

 

Όλο αυτό το hype γύρω από το όνομά της έχει ανοίξει μία τεράστια συζήτηση. Μία συζήτηση που όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν οι κοινωνίες θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, συνεχώς βρίσκεται στο προσκήνιο. Σαν εκείνη την τοξική πρώην που εμφανίζεται όταν έχεις κλείσει τις πληγές του παρελθόντος και θέλει να ξαναμπεί στη ζωή σου. Είναι εκείνη η "γυάλινη οροφή" που αποτελεί τροχοπέδη για τις γυναίκες και στην περίπτωση της Sydney, στη “γυάλινη οροφή” της αντικατοπτρίζεται το είδωλό της. Είναι sexy. Αν και δε με ρώτησες, προσωπικά θεωρώ πως είναι η πιο sexy γυναίκα του πλανήτη. Βλέπει τον κόσμο από τα 161 εκατοστά (εξάλλου τι να την κάνεις την “ψηλή αλόγα” που αναρωτιόταν και η Δήμητρα Παπαδοπούλου στους Απαράδεκτους) και αν υπήρχε ένας μηχανισμός που να μετράει το sexiness, τότε θα το είχε τελικιάσει. Αν και είναι άδικο να συγκρίνεις πρόσωπα, καταστάσεις και εποχές, η Sydney Sweeney θα μπορούσε να αποτελεί την Pamela Anderson της Gen Z. Την ενδιαφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο του απόλυτου συμβόλου του σεξ; Νομίζω πως όχι και μεταξύ μας δε θα έπρεπε. Εξάλλου, αυτή η άτυπη διαμάχη, μόνο τη βιομηχανία του κινηματογράφου και των media βοήθησε. Είναι μία παρωχημένη συζήτηση που καλό είναι να κλειδωθεί μια για πάντα στο συρτάρι των αναμνήσεων. 

 

 

Η Sydney Sweeney δεν κάνει απλώς βήματα στην καριέρα της. Κάνει άλματα. Είναι εκθαμβωτική αλλά δυστυχώς για τους επικριτές της, είναι ταλαντούχα. Έχει δεχτεί τα βέλη του σεξισμού λόγω της εντυπωσιακής εξωτερικής εικόνας της και όταν αυτό συνέβη από μία γυναίκα, ήταν ακόμη πιο ντροπιαστικό. «Είπα στους φοιτητές μου: “Εξηγήστε μου γι’ αυτό το κορίτσι. Δεν είναι όμορφη, δεν μπορεί να παίξει. Γιατί είναι τόσο καυτή;”. Κανείς δεν είχε απάντηση. Αν μπορούσατε να κάνετε μια ταινία επειδή θα έπαιζε εκείνη, θα το κάνατε;”», είχε δηλώσει η παραγωγός του Hollywood, Carol Baum, θεωρώντας πως αυτός ήταν ο ενδεικτικός τρόπος για ν’ ασκήσει κριτική στο υποκριτικό ταλέντο της Sydney. Εσωτερικευμένος μισογυνισμός, λέγεται και έφτασε η στιγμή να ξεμπερδεύουμε μια και καλή μαζί του. 

 

Sydney Sweeney1 1

 

Από την πλευρά της, η πρωταγωνίστρια των Euphoria, Madame Web, The White Lotus και Anyone but You, δεν αισθάνεται καμία απολύτως ντροπή για την εικόνα της και το σώμα της. «Επιδείξτε ό,τι έχετε. Κάντε το δικό σας. Θέλω να δείξω στα κορίτσια ότι είναι εκπληκτικό και όμορφο και ενδυναμωτικό να έχουμε τα σώματα που έχουμε. Το σώμα όλων είναι όμορφο. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι χαρούμενος μέσα σου είναι όταν το δείχνεις πραγματικά στους άλλους ανθρώπους» είναι η συμβουλή προς τα νέα κορίτσια και μαζί με τις αφίσες στο εφηβικό δωμάτιό τους, καλό είναι να γράψουν σε post it αυτό το μότο και να το διαβάζουν καθημερινά. Αν αγαπήσουμε το σώμα και τη σεξουαλικότητά μας, ένα είναι το σίγουρο. Ο κόσμος μας θα γίνει πιο ακομπλεξάριστος. Σε αυτό θα συμφωνούσε και ο πατριάρχης του Playboy, Hugh Hefner. Ξέρεις, δεν υπάρχει κάτι το άσεμνο σ’ ένα γυμνό γυναικείο σώμα. Άσεμνα είναι τα βλέμματα και οι σκέψεις. Ανυπόφορα κλισέ αλλά ισχύει. Κατά τη διάρκεια της ανθρωπότητας και της τέχνης, το γυμνό γυναικείο σώμα έχει αποτελέσει έμπνευση για την έκφραση της σεξουαλικότητας, την αποκάλυψη της ψυχικής ομορφιάς, της δύναμης και την αναζήτηση της αλήθειας. Ο πουριτανισμός είναι θανάσιμη αμαρτία, ειδικά όταν κάτω από το χαλί του κρύβονται οι πιο ξεδιάντροπες ιστορίες.

 

 

Ωστόσο η Sydney δε γοητεύει μόνο για την αποδοχή της ίδιας της φύσης. Είναι εκείνο το κορίτσι που θα σου κοβόταν η ανάσα όταν την έβλεπες στο σχολείο αλλά δυστυχώς θα σ’ έβαζε με τον πιο εύκολο τρόπο στη friendzone. Αυτήν την καταραμένη ζώνη, η οποία αν σε δέσει, είναι πιο δύσκολο να της απελευθερωθείς απ’ ότι να σε τυλίξει πύθωνας. Βλέπεις, η 27χρονη καλλιτέχνιδα καταπιάνεται με όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα που ιντριγκάρουν τα αγόρια. Σε ηλικία 14 ετών μπήκε στον κόσμο των μεικτών πολεμικών τεχνών και στα 18 συμμετείχε στον πρώτο της αγώνα. Πριν λίγα χρόνια χρόνια αγόρασε ένα Ford Bronco του 1969, το έλυσε μόνη της, το συναρμολόγησε από την αρχή και το αποτέλεσμα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από έναν επαγγελματία μηχανικό αυτοκινήτων. Αν ποτέ έπαιρνε την απόφαση ν’ ανοίξει ένα συνεργείο στην Αθήνα, θα είχε σίγουρα έναν πιστό πελάτη για το επόμενο service. Αλλαγή λαδιών, τακάκια, μέχρι και φαναρτζής γίνεται αν χρειαστεί. Πριν περάσεις ΚΤΕΟ, κλείσε ένα ραντεβού στη μαστόρισσα Sydney. Είναι εκείνο το κορίτσι που θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες. Θα την δεις να απολαμβάνει τα νερά του Αιγαίου σ’ ένα υπερπολυτελές γιοτ, αλλά δε θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να περάσει το βράδυ της σ’ ένα ταβερνάκι με ούζο, μια τηγανιά και μια χωριάτικη στη μέση. 

 

 

Η κυρία «συγγνώμη που έχω ωραίο στήθος» δεν είναι η πιο ταλαντούχα ηθοποιός της γενιάς της. Δεν ζει με ψευδαισθήσεις. Ωστόσο απέχει χίλια μίλια μακριά από την ταμπέλα που θέλουμε με ευκολία να της κολλήσουμε: Της ατάλαντης, ξανθιάς τύπισσας που κάνει καριέρα μόνο με τα γυμνά της. Που αν το καλοσκεφτείς, ακόμη κι έτσι να ήταν, δε θα ήταν εκείνη το πρόβλημα. Ούτε θα είχε εκείνη το πρόβλημα. Αλλά το κοινό που την παρακολουθεί σε κάθε της επιτυχία μόνο για το σώμα της. Ή μήπως τελικά δεν είναι έτσι και έχει πολλά περισσότερα να μεταδώσει μέσω της τέχνης της. 

Χρόνια πολλά Sydney!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved