Ο Δάνης Κατρανίδης μπορούσε να «γεμίζει» την οθόνη όσο λίγοι

Ο εμβληματικός ηθοποιός είχε έναν μοναδικό τρόπο να εκπέμπει σοφία και σεβασμό σε κάθε του εμφάνιση.

Μπορεί οι νεότεροι να μην τον προλάβαμε στα ντουζένια του, αυτό όμως δεν εμπόδισε κανέναν να λατρέψει τις υποκριτικές ικανότητες του Δάνη Κατρανίδη. Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών μετά από χρόνια προβλήματα υγείας, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην οικογένεια της υποκριτικής της χώρας μας.

 

 

Λίγοι «γεμίζουν» την οθόνη όπως ο Δάνης

Είναι σαν τους ανθρώπους που σου κεντρίζουν την προσοχή, ακόμα και τίποτα να μην κάνουν. Αρκεί μόνο να τους παρατηρήσεις. Αυτό το βλέμμα που σφίζει από σοφία, όραμα, σοβαρότητα αλλά είναι παράλληλα γεμάτο ευγένεια και σεβασμό δύσκολα μπορείς να το συναντήσεις εκεί έξω.

Μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να υποδυθεί τους πιο απαιτητικούς χαρακτήρες εκεί έξω, με πιο πρόσφατο εκείνο του «αθάνατου» Παύλου Γιαννακόπουλου στην ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια». Η ερμηνεία του εμβληματική, το απόλυτο highlight της ταινίας.

Μήπως είναι ευκαιρία να την δεις απόψε;

 

Γενικότερα σε όλη του την καριέρα, ο Δάνης Κατρανίδης υπήρξε ένα μόνιμο highlight σε όποια παραγωγή εμφανίστηκε. Οι νεότεροι τον μάθαμε κυρίως από τη συμμετοχή του στο Βέρα στο Δεξίως Άγγελος Αντύπας (ή αλλιώς Αιμοσταγής Δολοφόνος) που μαζί με τον Κώστα Καζάκο μάχονταν σε κάθε επεισόδιο για το ποιος θα ήταν η ατραξιόν στη σειρά, ή ακόμα και ως Ρούσσος στην καθημερινή σειρά «Τα Μυστικά της Εδέμ».

Είτε τον θυμάσαι ως Άγγελο Αντύπα, είτε ως Πέτρο Ρούσσο, είτε ως τον εμβληματικό Πρόεδρο του Παναθηναϊκού AKTOR, η ουσία είναι μία: Δεν μπορούσε με τίποτα να περάσει απαρατήρητος. Ή καλύτερα, ήταν πάντοτε το νο.1 πρόσωπο που θα θυμόσουν από όποια παραγωγή συμμετείχε.

 

 

Αξεπέραστος.

Για περισσότερα στοιχεία για την καριέρα και την προσωπική του ζωή, διαβάστε εδώ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved