Μόνο ο Ζάχος Δόγκανος μπορεί να μετριάσει την επιστροφή στο γραφείο

Πέντε ατάκες του ο ήρωα του «Εκείνες και Εγώ» που κάνουν πιο ομαλή την επιστροφή από τις διακοπές. 

Ναι, είναι αλήθεια. Η άδεια τελείωσε και εσύ επέστρεψες επίσημα στην «αγαπημένη» σου θέση, στο γραφείο δηλαδή, και η μιζέρια κοντεύει να σε κυριεύσει. Τέτοιες στιγμές έχεις ανάγκη από κάποιον να σου πει κάτι θετικό, κάτι αναζωογονητικό, κάτι έστω που να σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου ή που να σου προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να τη σκαπουλάρεις λιγάκι.

Θες ένανΖάχο Δόγκανο δηλαδή.

 

 

Ο «έχω δικό μου γραφείο, όποτε θέλω δεν πάω ποτέ» είναι μια πηγή έμπνευσης και γέλωτα για κάθε εργαζόμενο εκεί έξω, που και μόνο τις σαχλαμάρες του να ακούσεις αισθάνεσαι πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου.

Σίγουρα δεν θα ήθελες να δουλεύεις μαζί του, όπως ο Δημήτρης Μαρίκος, ούτε να είσαι συγγενής του (Πετράκης), ούτε καν εξωτερικός συνεργάτης «λατρεία» σαν τον «κύριο Παπαπέεετρουυ…», περισσότερο όμως σαν εξωτερικός παρατηρητής.

Έτσι για να γελάσεις με τις ατάκες τεμπελιάς για να βιώσεις το πόσο αστεία μπορεί και διαφορετική μπορεί να είναι μια μέρα στο γραφείο, αν τη δεις με άλλο μάτι. Πιο δογκανέικο. Και βρήκαμε πέντε περιπτώσεις-ατάκες του που θα ήθελες πολύ να είναι έστω και μία μέρα στο γραφείο σου. 

Θυμάσαι τον Πετράκη τον ανιψιό του Δόγκανου;

Όταν θες να παραγγείλεις κάτι

Θα παραγγείλει ό,τι θέλεις και σε όσες ποσότητες επιθυμείς, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πληρώσει τίποτα ο ίδιος. Διαφορετικά θα σου πάρει νερό από την βρύση. 

 

 

Το τεράστιο μυστικό που κανείς δεν γνώριζε για τον Ζάχο Δόγκανο

Για να βασανίσει τον συνεργάτη που μισείς σε ραντεβού

Υπάρχουν τόσοι αντιπαθητικοί συνεργάτες εκεί έξω που πραγματικά τους χρειάζεται ένας Ζάχος για να συνεννοηθούν. Αυτοί μπορεί να έχουν έρθει με την πρόθεση να συμφωνήσετε σε κάτι, ο Ζαχούλης από την άλλη αν δεν έχει κέφια θα τους το βγάλει πραγματικά από την μύτη. Μέχρι το τέλος της βδομάδας, ενδεχομένως, ο μισητός συνεργάτης να έχει καταφέρει να πει πώς τον λένε. 

 

 

Μη συζητήσετε για άδειες

Ξέρεις πως δεν θα πάει καλά αυτό. Σε αυτή την περίπτωση σου είπαμε ότι πρέπει να είσαι εξωτερικός παρατηρητής, βλέποντας τον Δόγκανο να δίνει άδειες στο γραφείο του. Στον εαυτό του, όχι στους συνεργάτες του.

 

 

Για να σου δείξει πώς δουλεύει ενώ «τα ξύνει»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τέχνη από το να είσαι ξύστης ολκής, αλλά να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Τουλάχιστον μέχρι να σε πάρουν χαμπάρι, φρόντισε να το απολαύσεις, όπως και ο Ζάχος με το ρημαδο-σταυρόλεξο.

 

 

Οι τσαντίλες από το πουθενά

Μα είναι δυνατόν να θες να φας ένα γλυκό και το κυλικείο να μην έχει; Όπως λέει και ο Μαρίκος «είναι να τρελαίνεσαι». Όλα αυτά βέβαια μέχρι να του ξεφουρνίσει ο Ζάχος το «τώρα δεν έχω όρεξη ούτε για δουλειά...». Λες και πριν είχε, αλλά αυτή είναι η γοητεία του. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved