Assosiated Press Τεντόγλου & Καραλής: Μια φιλία που ήρθε να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους

Ένα bromance που όλοι θέλουμε στη ζωή μας.

Δεν είναι ότι δεν περιμέναμε από τον Μίλτο Τεντόγλου να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απλώς μας άγχωσε στην αρχή ο 19χρονος Φορλάνι ή ο θηριώδης Πίνοκ που εκτοξευόταν κάθε φορά που έκανε άλμα στο σκάμμα. Όπως και να έχει, η κορυφή του κόσμου του ανήκει και δικαιωματικά καταφέρνοντας να φέρει το πρώτο χρυσό στην ελληνική αποστολή ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής με δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδες (μία τώρα στο Παρίσι και μία στο Τόκιο).

 

 

Με την επιτυχία του χαρήκαμε όλοι -μόνο εκείνος ίσως δεν χάρηκε τόσο με βάση τις δηλώσεις του- κυρίως όμως ο «κολλητός» του, Εμμανουήλ Καραλής τον οποίο είδαμε αρκετές φορές σε replay πλάι στον προπονητή του φίλου του, Γιώργου Πομάσκι να πανηγυρίζει, λες και έκανε ο ίδιος το άλμα. Αλλά αυτά είναι τα καλά ενός ξεχωριστού bromance μεταξύ δύο ανδρών που εμπνέουν συναθλητές και αντιπάλους, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο με τις επιτυχίες και την μεταξύ τους καλοσύνη.

Μαμά ρίξε ένα ξεμάτιασμα» του Εμμανουήλ Καραλή είναι ό,τι πιο ελληνικό συνέβη σήμερα

Μέσα από την καθημερινότητα αναδεικνύονται καταστάσεις που δεν περιμέναμε ότι θα μας επηρέαζαν τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας, και το bromance Τεντόγλου-Καραλή είναι από εκείνες τις φιλίες που τις βλέπουμε και μας προκαλούν ένα ευχάριστο συναίσθημα. Μια έμπνευση και έναν παραδειγματισμό για το πώς θα θέλαμε ιδανικά να είναι οι φιλίες μας.

 

 

Ποια μαθήματα ζωής μπορούμε να πάρουμε από τους δύο «κολλητούς» που πήγαν στο Παρίσι και διέπρεψαν στους τελικούς του άλματος επί κοντώ (Καραλής) και άλματος εις μήκος (Τεντόγλου), κυρίως όμως με τη θετική ενέργεια και αύρα που εκπέμπουν.

Ο Manolo θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία

Η υποστήριξη είναι μεγάλη υπόθεση

Τόσο ο Τεντόγλου, όσο και ο Καραλής δείχνουν από την πρώτη μέρα το πόσο σημαντικό είναι να φυλάει ο ένας τα νώτα του άλλου. Είναι πάντα εκεί, ό,τι και αν συμβεί. Στον πρωταθλητισμό που οι καταστάσεις πίεσης λυγίζουν και τους πιο σκληρούς, η υποστήριξη του κολλητού είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και οι δυο τους ξέρουν καλά πως το να έχει κανείς ανθρώπους με πίστη γύρω τους είναι πραγματικά ανεκτίμητο.

 

 

Η έννοια του υγιή ανταγωνισμού

Σε έναν κόσμο που σε μαθαίνει ολοένα και λιγότερο να κλείνεσαι στον εαυτό σου, οι Τεντόγλου-Καραλής μας δείχνουν καθημερινά το πόσο σημαντικό είναι να ανταγωνίζεσαι τον διπλανό σου, όχι όμως για να τον ρίξεις, αλλά για να τον ανεβάσεις. Και μαζί με αυτόν να ανέβεις και εσύ ο ίδιος. Τα βίντεο με τις «προκλήσεις» μεταξύ τους έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αλλά πέρα από το θετικό vibe και την αθωότητα που έβγαζαν, ουσιαστικά ο ένας αποτέλεσε το boost που χρειαζόταν ο άλλος για να πετύχουν. Το αποτέλεσμα; Ένα χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο και ένα χάλκινο για τον Μανόλο. Καθόλου άσχημα.

 

 

Το να χαίρεσαι για τον φίλο σου είναι αρετή

Και αφού μεταξύ σας ανταγωνισμός σας κάνει καλύτερους, είναι μεγάλη προϋπόθεση και ευτυχία να θυμάσαι ότι μια επιτυχία του διπλανού σου είναι σαν δικιά σου επιτυχία. Και όπως είδαμε στο bromance Καραλή-Τεντόγλου, αμφότεροι πανηγύρισαν την επιτυχία του φίλου τους με την ψυχή τους. Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο παράσημο στην φιλία τους. Αυτή η χαρά για την επιτυχία του άλλου.

 

 

Οι Τεντόγλου και Καραλής για κάποιους μπορεί να είναι απλώς δύο Ολυμπιονίκες που τους παραδέχονται όλοι για τις επιδόσεις τους στον στίβο, για εκείνους όμως που τους παρακολουθούν και βλέπουν το πόσο απλοί και καλοσυνάτοι τύποι είναι, βλέπουν κάτι παραπάνω από δύο πρωταθλητές. Το bromance τους έρχεται να μας υπενθυμίζει ότι η αληθινή φιλία βασίζεται στον σεβασμό, την αλληλοϋποστήριξη και την κατανόηση, δυο οι αρχές σημαντικές όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Και αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved