Γιατί τα καλοκαίρια μας γίνονται όλο και πιο μίζερα;

Αν υποστηρίζαμε το αντίθετο θα ήταν μεγάλο ψέμα. 

Οι θερινοί μήνες έχουν γίνει λίγο πιο αφόρητοι σε σχέση με το παρελθόν λόγω της ζέστης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές. Πρόκειται για μία ακόμη κατάσταση που χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ακρίβεια κάνουν μέχρι και το ελληνικό καλοκαίρι να φαντάζει μίζερο. Ας το δούμε σφαιρικά.

Καλοκαίρι σημαίνει κυρίως ανεμελιά, χαλαρές στιγμές, ωραίο φαγητό, αλλά και ξεκούραση. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για να μπορέσει κάποιος να ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα. Εξάλλου, όταν μιλάμε για το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι τι είναι αυτό που εννοούμε; Θάλασσα, χωριάτικη σαλάτα, ωραίο φαγητό και έξοδο το βράδυ. Πόσο εφικτά είναι όλα αυτά, όταν ένα απλός γύρος χοιρινός έχει πάει 4 ευρώ; Και το θέμα της ακρίβειας είναι έκδηλο σε όλα τα επίπεδα από το φαγητό μέχρι τα ρούχα και αυτό σημαίνει ότι η ανεμελιά πάει περίπατο. Πόσα μπορείς να ξοδέψεις για τέσσερις ημέρες σε ένα νησί; Επίσης, η ακρίβεια είναι έκδηλη ακόμη και στα ράφια των σούπερ μάρκετ όπου ακόμη και των πρώτων ειδών αγαθά είναι πανάκριβα.

Ο Αύγουστος δεν ξεχωρίζει μόνο για τις διακοπές

Από την άλλη το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει τόσο πολύ τα κάνουν όλα δυσκολότερα. Για παράδειγμα, ακόμη και το να πας στη θάλασσα αν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές καλό είναι αποφεύγεται. Δεν αντέχεται η έκθεση στον πολύ καυτό ήλιο. Από την άλλη αν δεν πας και για ένα μπάνιο, τότε τι καλοκαίρι είναι; Πόσα να δώσεις στις ξαπλώστρες, στοclub sandwich και σε ένα κοκτέιλ; Και πέρα από όλα αυτά, πόσο άνετα είναι να βρεις και αυτή την ξαπλώστρα που θα χρυσοπληρώσεις;

Οι μεγαλύτεροι μύθοι των ελληνικών διακοπών

Η Σαντορίνη πνίγεται από υπερτουρισμό, ενώ παράλληλα όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί κατακλύζονται από κόσμο. Το ζήτημα σε αυτό είναι η εξίσωση είναι σαν να πηγαίνεις τριήμερο στο Ναύπλιο στην 25η Μαρτίου δεν βρίσκεις να κάτσεις πουθενά. Πόσο καλά μπορείς να περάσεις σε ένα τέτοιο «καθεστώς»; Και κάπου εκεί η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά έχουν πάει περίπατο και έχεις μείνεις τσατισμένος και άφραγκος σε παραθαλάσσιο μέρος, να αναρωτιέσαι γιατί τελικά δεν πήγες στη Λούτσα.

Αγαπάμε το καλοκαίρι, όμως τα πράγματα αλλάζουν και όπως φαίνεται οι σταθερές που έχουμε αλλάζουν και αυτές. Καλοκαίρι και μιζέρια δεν πάνε μαζί, όμως τελικά όλα μπορούν να γίνουν.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved