Γιατί δεν πρέπει να ταξιδέψεις ποτέ με τον Tom Hanks

Αν μας έμαθαν κάτι οι ταινίες του, είναι πως όποιος βρίσκεται στο πλευρό του την έχει πολύ άσχημα.

Είναι ταλαντούχος, ευρηματικός και έχει παίξει σε μοναδικές ταινίες. Όμως αν έχουμε μάθει κάτι από τον Tom Hanks και τους ρόλους του, είναι πως πρόκειται για τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ συνταξιδιώτη που μπορεί να ζητήσει κάποιος. Δεν έχουν σημασία οι ρόλοι όταν φοβάσαι να πετάξεις, να ταξιδέψεις ή οτιδήποτε άλλο μαζί του. Και οι ρόλοι του το αποδεικνύουν. 

 

1. Εκείνη η φορά που πήγε στο διάστημα (Apollo 13)

Τόσες αποστολές έγιναν προς την Σελήνη με το πρόγραμμα Apollo και το 13αρι του Tom Hanks έμελλε να είναι το χειρότερο. Έβαλε μέσα στην άτρακτο τον Bill Paxton και τον άλλο τον σιχαμένο τον Kevin Bacon και περάσανε την στρατόσφαιρα. Χάσανε οξυγόνο, χάσανε ενέργεια, χάσανε την Σελήνη, έπαθαν ουρολοίμωξη. Γενικώς χάλια μαύρα. Πάλι καλά που η NASA είχε πρόγραμμα.

 

 

2. Εκείνη η φορά που ναυάγησε (Cast away)

Ό,τι διαφημισάρα και αν έγινε για την Fedex η ουσία είναι μία: ένα αεροπλάνο έπεσε και μόνο ο Tom Hanks. Όλα τα άλλα που συνέβησαν, για το ψάρεμα, την φωτιά, το πάρε-δώσε με την μπάλα και την λόξα του για την Ellen Hunt, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν. Μπράβο του που επιβίωσε και τα έβγαλε πέρα, αλλά ήταν ο μόνος που τα κατάφερε. Συμπέρασμα. Αν πετάξεις με τον Tom Hanks, γλιτώνεις μόνο αν είσαι μπάλα.

 

 

 

3. Εκείνη τη φορά που έσωσε το αεροπλάνο (Sully)

Ήρωας ο Sully και μπράβο του, αλλά μετά από αυτό δεν ξανανεβαίνεις σε αεροπλάνο. Τελείωσε. Να περιμένεις να προσγειωθείς σε αεροδρόμιο και τελικά να το προσγειώνει ο Tom Hanks στον ποταμό Hudson. Ναι, προφανώς και του φιλάς τα χέρια που σε έσωσε, αλλά σίγουρα από εκείνη τη στιγμή και μετά, γίνεσαι Dennis Bergkamp και ανεβαίνεις μόνο σε τρένο. Δεν είναι κατάσταση αυτή τέλος πάντων.

 

 

4. Εκείνη την φορά που κόλλησε στο αεροδρόμιο (The Terminal)

Τι να πρωτοπιάσεις. Σκέψου να ταξιδεύεις μαζί με τον χαρακτήρα, να μαθαίνεις πως έγινε πραξικόπημα στη χώρα σου, πως το διαβατήριο δεν έχει πλέον ισχύ και γενικά να κολλήσεις σε ένα αεροδρόμιο για πόσο καιρό. Δεν θα ξαναγκρινιάξεις ποτέ για καθυστέρηση πτήσης και σίγουρα δεν θα τον θέλεις δίπλα σου για συνεπιβάτη.

 

 

5. Εκείνη την φορά που του την έπεσαν πειρατές (Captain Phillips)

Ε όχι ρε παιδιά. Μόνο αυτό. Τουλάχιστον υπέφερε μόνος του και δεν πήρε κανέναν στο λαιμό του. Αλλά όταν από άλλα τα εμπορικά πλοία διαλέγουν το δικό σου, φτάνεις σε άλλο level γκαντεμιάς.

 

 

6. Εκείνη την φορά που πήγε στον πόλεμο (Saving Private Ryan)

Αφήστε την απόβαση στη Νορμανδία, τον Β’ Παγκόσμιο, τον Ryan και γενικά όλη την υπόθεση. Το σοκ είναι αλλού. Από όλους όσοι ακολούθησαν τον Tom Hanks, την γλίτωσε μόνο ΕΝΑΣ στρατιώτης του. Ο Reiben. Toν Matt Damon δεν τον μετράμε γιατί είναι αχώνευτος. Και παρότι είναι πόλεμος και τα πάντα μπορούν να συμβούν, η ομάδα του λόχαγου Miller έφυγε άκλαφτη και αξομολόγητη. Ούτε στο Band of Brothers δεν πέθαναν τόσοι.

 

 

7. Όλες εκείνες οι ταινίες από τα βιβλία του Dan Brown (Da Vinci Code, Angels and Demons, Inferno)

Να σε κυνηγάει η αστυνομία, το Opus Dei, o αλμπίνος Paul Bettany. Και μετά οι Καραμπινιέρι, οι Ιλουμινάτι, ένα καλτ που θέλει να στειρώσει τον μισό πλανήτη και όλοι να θέλουν να σε σκοτώσουν. Αλήθεια, ούτε ο Indiana Jones δεν είχε τόσα άτομα  να τον κυνηγούν. Θα την βρεις από τον καθηγητή Langdon;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved