Assosiated Press Μια σκηνή του Dark Knight βοήθησε τον Jayson Tatum να ξεπεράσει τον φόβο του

Ο Joe Mazzulla επικαλέστηκε την τεχνική του Christopher Nolan για να «ξεκολλήσει» τον σταρ του.

Οι Celtics είναι οι φετινοί πρωταθλητές του ΝΒΑ, και στους Τελικούς κόντρα στο Ντάλας δεν άφησαν στιγμή τους Doncic και Irving να ελπίζουν ότι το δαχτυλίδι θα καταλήξει στα δάχτυλά τους. Ο Joe Mazzulla έβλεπε μονίμως τον Doncic να κρατάει μπάλα και να προσπαθεί να φτιάξει μόνος το παιχνίδι και τους υπόλοιπους, οπότε έδωσε ρόλους στον καθέναν, έφερε τον  Irving στα όριά του και τελικώς πανηγύρισε μαζί με τους παίκτες του 18ο τρόπαιο στην ιστορία της Βοστόνης.

 

 

Πέρα όμως από την αντιμετώπιση των ατού των Mavericks, ο Mazzulla έπρεπε πρώτα να δώσει μια ώθηση στους σταρ του και ειδικά στον Jayson Tatum ο οποίος έδειχνε τρακαρισμένος στα τελευταία παιχνίδια.

Σε μία από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του στην εκπομπή Pardon My Take, ο κόουτς των Celtics παραδέχτηκε ότι πήρε τον Tatum μαζί του προκειμένου να του κάνει μαθήματα… αποσυμπίεσης. Με λίγα λόγια, επιχείρησε να βγάλει μέσα του αίσθημα της πίεσης, μαθαίνοντάς τον πώς να έχει καθαρό μυαλό, ακόμα και όταν οι καταστάσεις ζορίζουν πραγματικά.

Και το έκανε βλέποντας μαζί του ίσως την κορυφαία σκηνή της τριλογίας του Dark Knight από τον Christopher Nolan: Εκείνη της ανάκρισης του Joker από τον Batman.

Η σαγηνευτική διαχρονικότητα ενός Σκοτεινού Ιππότη

Πώς χρησιμοποίησε τον Joker ως «βοήθημα»;

Για όποιον δεν θυμάται, πρόκειται για τη σκηνή που ο Batman νομίζει ότι στριμώχνει τον Joker στην αίθουσα ανακρίσεων αλλά σύντομα αποδεικνύεται ότι ο Clown Prince of Crime βρίσκεται τρία βήματα μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Για να μας πείσει όμως ο Joker ότι ισχύει αυτό, «αγκαλιάζει» τον Batman. Του δείχνει ότι δεν θέλει να τον ξεφορτωθεί, αλλά ότι χάρη σε αυτόν υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Του δίνει κίνητρο να συνεχίζει να κάνει, όλα αυτά που κάνει.

 

 

Πάνω σε αυτό πάτησε ο Mazzulla προκειμένου να εμπνεύσει τον παίκτη του.

Heath Ledger: o Joker που δεν έγινε ποτέ κλόουν

«Αυτή η σκηνή είναι κορυφαία. Είναι η στιγμή που το καλό και το κακό συνυπάρχουν, όχι επειδή το θέλουν αλλά γιατί έτσι πρέπει. Οι εναλλαγές συναισθημάτων και καταστάσεων πάντα πρέπει να υπάρχουν για τον απλούστατο λόγο ότι βγάζουν τον καλύτερο εαυτό από μέσα μας» δήλωσε ο Mazzulla αν και δεν καταλάβαμε ακριβώς το πώς κατάφερε ο Tatum να ξεπεράσει τον φόβο του.

 

 

Όπως και να έχει, η δουλειά έγινε και ο Tatum είναι επιτέλους πρωταθλητής ΝΒΑ.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved