Assosiated Press Τα standing ovation «φτιάχτηκαν» για τύπους σαν τον Μόντριτς

Η στιγμή της αποθέωσης στο Κροατία-Ιταλία μας γέμισε με ανατριχίλα.

Δεν είναι απλά ποδοσφαιρικός πολιτισμός, αλλά η φυσική ροή των πραγμάτων. Δεν ξέρουμε ακόμα για πόσο καιρό θα συνεχίζει ο Λούκα Μόντριτς να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, έτσι όμως όπως το πάει δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη να αγωνιστεί τουλάχιστον για μία πενταετία ακόμα. Τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 39 του, αλλά μόνο τόσο δεν δείχνει στα γήπεδα της Γερμανίας.

Στο Euro 2024, η Κροατία μπορεί να μην κατάφερε να εξελιχθεί σε X-Factor της διοργάνωσης και αυτή τη στιγμή να περιμένει ένα θαύμα για να μπει στο γκρουπ των καλύτερων τρίτων που θα περάσουν στην επόμενη φάση, οι εμφανίσεις του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης όμως είναι -όπως πάντα- μοναδικές.

Μόντριτς σημαίνει μεγαλείο.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία έπαιξε κλασικά σαν φρέσκος 25άρης και ώριμος 30άρης, τρέχοντας παντού, φτιάχνοντας το παιχνίδι αλλά σκοράροντας και το γκολ που μέχρι το 90+8’ έστελνε τους Κροάτες στην επόμενη φάση.

 

Τότε η Ιταλία έκανε τη μεγάλη ανατροπή αλλάζοντας τα δεδομένα.

Σε ένα παιχνίδι που το κοντράστ συναισθημάτων, τα κλάματα των Κροατών και τα γερά στομάχια όλων όσων έπαιξαν ήταν πιο δυνατά και από τα highlight του αγώνα, όλοι έχουν να θυμούνται την μοναδική στιγμή στο 80ό λεπτό του αγώνα.

Ο Λούκα Μόντριτς βγαίνει εκτός ως αλλαγή και ένα ολόκληρο γήπεδο χειροκροτεί και τον αποθεώνει. Ασχέτως αν αποκλείονταν με το 1-0, ακόμα και αν τα νεύρα ήταν τεντωμένα σε εκείνο το σημείο του αγώνα, οι Ιταλοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά και χειροκρότησαν τον μύθο του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου σαν να ήτανε δικός τους.

 

O Λούκα Μόντριτς είναι ο Στεφ Κάρι του ποδοσφαίρου

Μια στιγμή μοναδική αντάξια του μεγαλείου αυτού του ανθρώπου. Εκείνου που αποδεικνύει συνεχώς το πόσο πολύ εκτιμάει όχι μόνο το ότι τα πόδια του τον βαστάνε, αλλά το ότι είναι ζωντανός από τις βόμβες που έπεφταν στο σπίτι του όταν ήταν μικρό παιδί. Με λίγα λόγια, ο Μόντριτς κάνει κάθε στιγμή εντός γηπέδου να δείχνει ξεχωριστή.

Ας του προσφέρουμε και εμείς ένα δείγμα αναγνώρισης για όλα όσα μας έχει χαρίσει.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved