Αυτό που «λιώνεις» στη δουλειά και οι «γύρω» λένε ότι ξύνεσαι

Μην το παίρνεις κατάκαρδα, υπάρχουν και αυτοί οι συνάδελφοι. Και θα το βρουν μπροστά τους όταν έρθει η ώρα.

Δύο είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, όταν διαβάζεις τον συγκεκριμένο τίτλο. Πρώτον, «δουλεύεις αρκετά ή όχι;» καθαρά από τη δική σου την πλευρά, και ύστερα «αν θεωρείς ότι οι ανώτεροί σου θα θεωρούν ότι δουλεύεις πολύ;». Μην παίζεις «κρυφτούλι», με τον εαυτό σου μιλάς για αυτό πρέπει να είσαι ειλικρινής. Εφόσον θεωρείς ότι και στις δύο περιπτώσεις το φωτάκι «πρασινίζει» τότε μην σε απασχολεί τίποτα και κανείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζεις. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, για αυτό μην παίρνεις ποτέ τίποτα σαν δεδομένο.

 

 

Άμα λιώνεις στη δουλειά μην το λες καν, αυτοί που πρέπει να το δουν το βλέπουν και το εκτιμούν.

Γιατί υπάρχουν πολλοί που λένε ότι «λιώνουν» και ξύνονται κανονικότατα.

Τι γίνεται όμως όταν συνάδελφοι λένε ότι «ξύνεσαι» ενώ εσύ δεν σηκώνεις κεφάλι;

Σε μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζουν μια επιχείρηση υπάρχουν πολλών τύπων δουλειές προκειμένου να λειτουργήσει, η καθεμία μάλιστα έχει δικές της σταθερές και χρήσεις. Κάποιοι εργαζόμενοι χρειάζεται να είναι στο γραφείο περισσότερες ώρες, άλλοι να είναι έξω για να φέρνουν τα λεφτά και τις συμφωνίες, άλλοι πάλι να «παίζουν» μεταξύ γραφείου και εκτός αυτού γιατί έχουν διπλούς και τριπλούς ρόλους. Και πού μας οδηγεί αυτό; Ότι καμία δουλειά δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις, ρυθμούς και διάρκεια.

 

 

Συνήθως λοιπόν, αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που νομίζουν ότι λιώνουν στη δουλειά ή οι αυθεντικοί «ξύστες», αναζητούν την ευκαιρία να μειώσουν κάποιον απλώς επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί η δουλειά του. Είναι σαν τους ανασφαλείς που θρέφονται με τον φθόνο και θα σου πουν μόλις σε δουν μετά από καιρό κάτι του τύπου «άλλαξες πολύ, πάχυνες;» ή «καράφλιασες». Ενώ εσύ πρέπει να απαντήσεις με κάτι του τύπου «εσύ δεν άλλαξες καθόλου, παρέμεινες μαλάκας» δεν χρειάζεται να πάρεις τίποτα κατάκαρδα και κυρίως ούτε να απαντήσεις.

Τρεις δεξιότητες που κάθε εργοδότης θέλει να βλέπει από σένα

Περιφρόνησέ τον χωρίς καν να τον κοιτάξεις και εκεί είναι που θα τον κάνεις «τούρμπο». Κυρίως όμως δεν πρέπει να σε νοιάζει τι λέει για σένα ο «ξύστης» ή ο κατά φαντασίαν εργασιομανής. Αυτός που θα σε κρίνει είναι πρώτα ο προϊστάμενος ή διευθυντής του τμήματός σου και στη συνέχεια ο εαυτός σου.

 

 

Ο φθόνος βρίσκεται παντού και σε κάθε κομμάτι της ζωής μας, ειδικά στο γραφείο που είναι γεμάτο από χαφιέδες και κουτσομπόληδες. Εάν έχεις βάλει αυστηρά κριτήρια στον εαυτό σου και θεωρείς ότι δουλεύεις πολύ χωρίς να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, δεν έχεις λόγο να σε επηρεάζουν οι τοξικοί που σε περιτριγυρίζουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved