Οκτώ παγωτά που φώναζαν «καλοκαίρι» στα παιδικά μας χρόνια

Έχεις μετρήσει πόσα Τόνγκο έχεις φάει;

Μας μεγάλωσαν, μας δρόσισαν, μας άφησαν κορυφαίες αναμνήσεις. Όλα έγιναν καλύτερα επειδή αυτά τα παγωτά συνόδεψαν την παιδική μας ηλικία. Και τα θυμόμαστε με αγάπη. 

 

Το Τόνγκο

Το είχαν μέχρι και τα κυλικεία των σχολείων. Ήταν φτηνό, ήταν νόστιμο, ήταν διάσημο. Ίσως από τις πρώτες φορές που είδαμε ότι το πάντρεμα μπανάνας και σοκολάτας μπορεί να γίνει πέραν του μπανάνα-σπλιτ. Και πολύ μας άρεσε και πολύ μας λείπει.

mpanana

 

Η πατούσα

Κακά τα ψέματα, το σχέδιο βοηθάει στο μάρκετινγκ. Σοκολάτα φράουλα λοιπόν σε σχήμα πατούσας και φυσικά όλοι ξεκινούσαμε από τα σοκολατένια δάχτυλα. 

patoysa1

 

Το ρεσιτάλ

Το τρώγανε οι γονείς μας και τα πιο εκλεπτυσμένα πιτσιρίκια, γιατί θύμιζε το Βιενέτα σε ξυλάκι. Ωστόσο τόσο το κλασσικό όσο και η καραμελέ έκδοσή του, ήταν πεντανόστιμες.

 

To Cherry Dream

Ακόμη και αν ήταν διάσημο περισσότερο ανάμεσα στις γυναίκες, η κρέμα του ήταν κυριολεκτικό έπος. Μαζί με το Σικάγο, ήταν ξεκάθαρα από τα διασημότερα κυπελλάκια που απολαύσαμε.

 

Magnum

Όταν ο πύραυλος έκανε την διαφορά. Και σιρόπι είχε και σε σοκολάτα έβγαινε και σε φράουλα και σε βανίλια και γενικά, ήταν από τους πυραύλους που ψάχναμε μονίμως στα ψυγεία για να απολαύσουμε τη δροσιά του.

 

Καϊμάκι

Πείτε μας συντηρητικούς, πείτε μας κλισέ, πείτε μας ρομαντικούς. Αυτό το πάντρεμα του παγωτού καϊμάκι με το σιρόπι, ήταν από τα καλύτερα παγωτά που βγήκαν σε κύπελλο.

καιμακι μικρο

 

Rocket

Απλά και λιτά: υπήρχε πάντα χρόνος για ένα πιτσιρικά, να καταβροχθίσει το κρεμώδες Rocket. Και επειδή ήταν και μικρό, συνήθως δεν αρκούσε μόνο ένα.

rocket

 

Σικάγο

Εδώ ήταν που η σοκολάτα έκανε την διαφορά. Για τους παλιότερους, ήταν ο Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο παππούς από τα εγκλήματα, που έδινε τη φωνή του στη διαφήμιση.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved