Pexels Μια ανθοδέσμη είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στη μητέρα σου

Ρωτήσαμε έναν ανθοπώλη για να ξέρουμε τι επιλογές έχουμε για την Ημέρα της Μητέρας.

Αγχώνεσαι για τι δώρο να πάρεις στη μητέρα σου; Την Κυριακή, 12 Μαΐου είναι η Ημέρα της Μητέρας του 2024 αλλά αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η μητέρα σου δεν θέλει τίποτα άλλο πέρα από το να της δείχνεις ότι την σκέφτεσαι. Και τι καλύτερο από το να δείξεις τα συναισθήματά σου με ένα εντυπωσιακό μπουκέτο από λουλούδιαΈναν τρόπο απλό μεν, αλλά γεμάτο συναισθήματα δε, φτιαγμένο για να μεταδίδει τη χαρά αλλά και τα δικά μας συναισθήματα προς στον άνθρωπο που τα παραλαμβάνει.

Τι λουλούδια όμως πρέπει να πάρουμε; Για αυτό τον λόγο, μιλήσαμε με τον ανθοπώλη του NS Flowers, Παναγιώτη Κωστούρο, ο οποίος φρόντισε να μας λύσει όποια απορία είχαμε γύρω από το θέμα.

flowers

H Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ο εφιάλτης κάθε ανθοπώλη.

-Τι είδους φυτό προτιμάει ο κόσμος την Ημέρα της Μητέρας;

Ο κόσμος προτιμάει πολύχρωμα λουλούδια για τον απλούστατο λόγο ότι μας δημιουργούν πολύ πιο έντονα συναισθήματα. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι πολλοί ξενιτεμένοι στο εξωτερικό υιοί που δεν μπορούν να έρθουν από κοντά για ένα χρόνια πολλά, συνήθως επιλέγουν να στείλουν στις μητέρες τους μια ανθοδέσμη μέσω των εφαρμογών.

-Εσύ όμως τι θα μας πρότεινες; Ένα φυτό σε μία γλάστρα ή ένα πλούσιο μπουκέτο;

Συνήθως η απάντησηβρίσκεται στο κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κρατήσει το φυτό που θα πάρει κανείς δώρο. Ένας άντρας πρέπει να έχει στον νου του πως αν η μητέρα του έχει χρόνο και χώρο να φροντίζει ένα φυτό, τότε αυτό μέσα σε μία γλάστρα είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει. Εναλλακτικά ένα μπουκέτο με έντονα χρώματα πάντα προκαλεί όμορφα συναισθήματα.

flowers1

-Αν πρόκειται να επιλέξουμε φυτό;

Η παγίδα στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι είναι ότι επιλέγουν το πιο εντυπωσιακό εξωτερικά χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και την μεγαλύτερη αντοχή. Η πιο συχνή επιλογή, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση είναι η ορχιδέα ως το φυτό που είναι περισσότερο εντυπωσιακό εξωτερικά, είναι όμως λιγότερο ανθεκτικό.

Το γεγονός, όμως, ότι η Γιορτή της Μητέρας συμπέφτει με την άνοιξη, είναι κατάλληλη ευκαιρία να επιλέξουμε ένα αρωματικό φυτό το οποίο θα μπορέσει να ανθίσει σε έναν εξωτερικό χώρο. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει κήπος στο σπίτι, χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων φυτών είναι οι τριανταφυλλιές, το γιασεμί ή οι βουκαμβίλιες και γενικότερα εσπεροειδή.

-Αν πρόκειται να επιλέξουμε μπουκέτο, ποιο μπορεί να αντέξει;

Καλύτερη επιλογή είναι ο αμάραντος, που όπως αναφέρει και το όνομά του «δεν μαραίνεται» και κρατάει για πάντα. Αν στόχος μας είναι να διαλέξουμε ένα λουλούδι που μυρίζει πολύ όμορφα η επιλογή είναι το λίλιουμ.

flowers2

-Δεν βλέπω όμως να προτείνεις κάποιον ήλιο…

Ο ήλιος δίνει σίγουρα μεγαλύτερη ποικιλία και ομορφιά σε ένα μπουκέτο μαζί με πολλά ακόμα άνθη. Αν τα δεις μέσα σε γλάστρα να ξέρεις ότι δεν θα κρατήσουν πολύ.

-Κάποιο ακόμα ιδιαίτερο tip;

Το βασικό είναι να μην επιλέξει κανείς κάποιο φυτό το οποίο είναι τοξικό, ειδικά στην περίπτωση που στο σπίτι υπάρχει κατοικίδιο. Πέραν αυτού, ένας ακόμα ωραίος τρόπος να πεις «Χρόνια Πολλά» στη μητέρα σου και να το εννοείς είναι να τις πάρεις μια γλάστρα με αμαρυλλίδες. Πρόκειται για βολβούς οι οποίοι ανθίζουν ακριβώς αυτή την εποχή.

 flowers4

N.S. flowers
Λ.Μεσογειων 12, Αθήνα
210-7475333

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved