Με το Clickbait θα μάθεις να μην «τσιμπάς» με ό,τι βλέπεις

Η νέα σειρά μυστηρίου του Netflix θα σου μάθει πως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ακόμα και αν έχει αποδειχτεί.

Για σένα που έχεις την υποψία ότι το «Clickbait» είναι σειρά-φαινόμενο τύπου «Game of Thrones», «La Casa De Papel», «Lupin», «Bron» ή «The Walking Dead», μάλλον κοιτάζεις σε λάθος μέρος. Αν όμως θες απλά κάτι που να σε ιντριγκάρει, να σε γεμίσει με αγωνία, ένα σίριαλ είναι βουτηγμένο στην ανατροπή και να μην κρατήσει και πολύ, η νέα σειρά του Netflix είναι ίσως κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που μπορούσες να φανταστείς.

Οχτώ επεισόδια που ξεκινάνε πολύ ήρεμα, αλλά στη συνέχεια το μυστήριο και η ανυπομονησία σου χτυπάνε αναπάντεχα την πόρτα, σε βαθμό που θα αναγκαστείς να ψάχνεις μονίμως κολλήριο για τα γουρλωμένα μάτια σου. Μια σειρά που σε μαθαίνει πως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, πίσω από την ανατροπή κρύβεται άλλη μία, την ώρα που δύο και τρεις υποθέσεις έρχονται να πέσουν η μία πάνω στην άλλη. Όλοι είναι πρωταγωνιστές, όλοι είναι ύποπτοι. Ένα mini series που άπαντες προλαβαίνουν να μετατραπούν από καλοί σε αποδιοπομπαίους τράγους και από εκεί ξανά στη θέση που τους βρήκες. Ή και όχι.

 

 

Μην βασίζεσαι στον Vince του Entourage

Δεν ξέρουμε αν ο Adrian Grenier (ο Vince του Entourage) έκανε τα γυρίσματα και μετά την έκανε για τη φάρμα του ή το αντίθετο, παρόλα αυτά είναι το πρόσωπο γύρω από το οποίο εξελίσσεται η υπόθεση. Προσοχή όμως, δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Οπότε μην περιμένεις να τον δεις και σε πολλές σκηνές.

Ουσιαστικά πριν καλά-καλά ξεκινήσει η φάση, ο Nick Brewer βρίσκεται σε μια κατάσταση ομηρίας και ομολογίας μιας κατάστασης που θυμίζει #Metoo στην Ελλάδα. Για τον Nick όλοι ξέρουν πως είναι ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, πατέρας δυο παιδιών και αφοσιωμένος σύζυγος. Ταυτόχρονα, με την -άτυπη πρωταγωνίστρια- αδερφή του Pia έχουν ένα μοναδικό δέσιμο, που τους επιτρέπει ακόμα και μετά από τους πιο άσχημους καβγάδες να είναι αγαπημένοι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όλα αυτά όμως αναμένεται να αλλάξουν.

Ο Nick εξαφανίζεται ένα πρωί καθώς πηγαίνει στη δουλειά του όπου είναι μέλος του τεχνικού τιμ μιας γυναικείας ομάδας βόλεϊ και ένα βίντεο που τον δείχνει στο Youtube, πληγωμένο από χτυπήματα, κρατώντας παράλληλα δύο μεγάλες επιγραφές. «ΚΑΚΟΠΟΙΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» και «ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 5 ΕΚΑΤ. VIEWS ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ».

 

 

Ο κόσμος γύρω από τον Nick συγκλονίζεται, η οικογένεια ψάχνει απελπισμένα να βρει ίχνη του, την ώρα που έχουν πειστεί ότι οι επιγραφές είναι προϊόν κατασκευάσματος και ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια, παρότι ο κόσμος βράζει και τον θεωρεί βιαστή και εγκληματία. Ή μήπως κάνουν λάθος;

 

Μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις

Καθένα από τα 8 επεισόδια, έχει διαφορετικό κίνητρο, κατεύθυνση και πρωταγωνιστή. Κάθε άτομο γύρω από τον Nick, από την αδερφή του, τη ζηλιάρα γυναίκα του, τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την υπόθεση, τον αστυνομικό που έχει αναλάβει την απαγωγή μέχρι και τα παιδιά του έχουν ένα ψεγάδι. Από μια «σκοτεινή» ιστορία που φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα αλλά με την πάροδο του χρόνου αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια έμμεση σύνδεση με την εξαφάνιση του θύματος.

 

 

Παράνομες σχέσεις, μία κουβέντα που δεν έπρεπε να ειπωθεί ποτέ, καταστάσεις που οφείλονται σε παιδικά τραύματα και βρίσκουν τον τρόπο να αναδυθούν, έρχονται να σε μπερδέψουν, να γεμίσουν ενοχές το χώρο και ταυτόχρονα να σπείρουν την αμφιβολία σε εσένα που δεν ξέρεις τι ακριβώς να πιστέψεις. Διότι χωρίς να το ξέρεις είσαι ο ίδιος σε μια υπόθεση που δεν ξέρεις από πού να πιαστείς, αναζητείς λεπτομέρειες, βγάζεις διαρκώς συμπεράσματα αλλά συνεχώς ένα νέο στοιχείο αλλάζει εντελώς την κοσμοθεωρία σου γύρω από το έγκλημα.

 

Το «Clickbait» είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος

Σε κάνει να πιστεύεις ότι κάτι συμβαίνει, την ώρα που κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό επηρεάζει τα πράγματα στο παρασκήνιο. Εκεί που όλοι φαίνονται αθώοι, μια ενέργεια τους καθίζει στο εδώλιο και εσύ σαν άλλος εισαγγελέας τους «χτυπάς» αλύπητα με το καχύποπτο βλέμμα και την οργή που σου δημιουργούν.

 

 

Όση ώρα κάνεις αυτές τις σκέψεις, τα views ανεβαίνουν και το νήμα της ζωής του Nick Brewer όλο και στενεύει. Όμως υπάρχει ένα βασικό ερώτημα: Τι έχει κάνει για να τον παγιδεύσουν έτσι οι απαγωγείς; Ποιος τον παγίδεψε σε όλο αυτό; Μήπως όμως δεν είναι τόσο αθώος όσο όλοι νομίζουν; Το ότι είναι σε ομάδα βόλεϊ με νεαρές κοπέλες μήπως έχει κάποια σχέση τελικά με τις επιγραφές;

Σου είπα, δεν θα ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Στο τέλος της σειράς θα συνειδητοποιήσειθς μόνο αν πραγματικά κατάλαβες τι συμβαίνει ή απλώς ήσουν άλλο ένα θύμα του Clickbait.

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved