associated press Ρώτησαν τον Joe Mazzulla αν αισθάνεται πίεση και έδωσε την πιο επική απάντηση

Ο προπονητής των Boston Celtics και πρωταθλητής του ΝΒΑ δε δίνει δεκάρα για όσα λένε οι δημοσιογράφοι. Και πολύ καλά κάνει.

Ξέρουμε για ποιο λόγο θα ξενυχτήσεις απόψε. Οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου θα πατήσουν παρκέ και θα έχουμε τζάμπολ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη αναφορικά με την «σπυριάρα». Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο μαγικό κόσμο του NBA, 29 ομάδες θέλουν να καθαιρέσουν τους Boston Celtics. Την ομάδα με το «τριφύλλι», τον πιο επιτυχημένο σύλλογο στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ με 18 πρωταθλήματα. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει σημειώσει αυτό το επίτευγμα. 

Στη Βοστώνη χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου μπάσκετ, παρότι δε δέχτηκαν να αγωνιστούν με τον Παναθηναϊκό AKTOR για το ποιος θα είναι ο πραγματικός Βασιλιάς του παγκοσμίου μπάσκετ. Όπως και να ‘χει, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα συζητήσουμε κύριε Μπραντ Στίβενς. Οι Boston Celtics θέλουν να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο και φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί ώστε να διατηρήσουν τα σκήπτρα. Ωστόσο έχουμε αρκετό δρόμο μέχρι τότε. Θα ακούσουμε, θα διαβάσουμε και θα ζήσουμε πολλά. 

 

 

Υπάρχει πίεση για το back to back; Αυτή είναι η αβίαστη ερώτηση που βγήκε από τα χείλη των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της Media Day, πριν τη μεγάλη πρεμιέρα. Ο προπονητής των πρωταθλητών ήταν αφοπλιστικός. «Απλώς δεν το βλέπω σαν πίεση. Αν κάποιος από τα ΜΜΕ περιμένει να κερδίσω, αυτό δεν είναι κάτι που με απειλεί. Δεν έχουν όπλα, δεν μου επιτίθενται. Απλά λένε κάποιες λέξεις, και αυτές οι λέξεις δεν σημαίνουν τίποτα. Είναι απλά λόγια που πρέπει να πουν ή να γράψουν επειδή δεσμεύονται από τη σύμβασή τους. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με αυτές τις λέξεις. Δεν χάνουμε τη ζωή μας. Δεν είμαστε χειρούργοι ή στρατιώτες, κανείς δεν θα χάσει τη ζωή του. Είμαι απλώς ένας κόουτς στο μπάσκετ. Έχουμε ευθύνη και είμαστε οι κύριοι των πράξεών μας. Ρωτάω τα παιδιά συνεχώς αν περιμένουν οι άλλοι από εμάς να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Αν κάποιος με πλησίαζε και μου έλεγε 'περιμένω να χάσεις, θα ήμουν έξαλλος'. Αν μου πουν ότι έπρεπε να νικήσω, λέω ναι! Αυτή είναι η δουλειά μου», ανέφερε αρχικά ο 36χρονος κάτοχος του χρυσού δαχτυλιδιού, για να απαντήσει στην επόμενη ερώτηση σχετικά με το αν οι λέξεις τις οποίες χρησιμοποίησε έχουν δύναμη:

Ο Σακίλ Ο' Νιλ στηρίζει Αταμάν και ψήνεται για το Παναθηναϊκός - Μπόστον Σέλτικς

 

«Όχι δεν έχουν. Έχουν δύναμη μόνο αν τις αφήσεις να έχουν δύναμη. Εγώ δεν το επιτρέπω, έτσι διδάσκω τα παιδιά μου. Δεν με νοιάζει τι μου λέει ο καθένας, το ερώτημα είναι αν θα το αφήσω να με επηρεάσει. Αν κάποιος πει κάτι, έχω την επιλογή να αποφασίσω πως θα αντιδράσω. Κανένα από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι που θα επηρεάσει την ταυτότητά μου. Ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε. Σε 40 χρόνια, κανείς από εσάς δεν θα είναι καλεσμένος στην κηδεία μου και αυτό είναι όλο».

Λένε πως οι καλύτερες απαντήσεις από τους προπονητές και τους παίκτες έρχονται μέσα στο παρκέ. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές, όπως η συγκεκριμένη που οι πραγματικοί πρωταγωνιστές βάζουν τα πράγματα στη σωστή θέση τους. Ο Joe Mazzulla, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει το υψηλότερο ποσοστό νικών από οποιονδήποτε προπονητή στην ιστορία του NBA, έδεσε κόμπο τους δημοσιογράφους όπως ακριβώς απολαμβάνει να το κάνει με τους αντίπαλους προπονητές.

Απόψε τα ξημερώματα, αν είσαι από εκείνους τους τύπους που ξενυχτάνε, δε χρειάζεται να περιμένεις να δεις αν σε άφησε στο “Διαβάστηκε” το crush. Κλείσε τα social media, άνοιξε την οθόνη και κάτσε να απολαύσεις το Boston Celtics - New York Knicks. Δεν είναι κακό να το βροντοφωνάξουμε: We Love This Game!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved