associated press Οι Βρετανοί -που ζουν μονίμως μία «μαύρη μέρα»- ξίνισαν για τον Τούχελ

«Είμαστε ο περίγελος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου» έγραψε η Daily Mail. Θα συμφωνήσουμε. Για πολλούς λόγους. Αλλά ο Τούχελ δεν είναι ένας από αυτούς.

Ρωτάω: Υπάρχει πιο σύντομο ποδοσφαιρικό ανέκδοτο από το «It's Coming Home»; Και απαντώ ο ίδιος: Όχι. 

Δεν μπορούν τα παλικάρια. Η Εθνική Αγγλίας θα καταφέρει να χάσει και σε τελικό με τον Βραδυποριακό (με τον Ταλαιπωριακό ίσως και να τα καταφέρει αλλά αν με ρωτάς δε θα έπαιζα τα χρήματά μου πάνω τους). Έχει λιγότερες κατακτήσεις Euro από την Εθνική Ελλάδος και το ποιος έχει πιο τη βαριά φανέλα αποδείχτηκε περίτρανα στο Wembley. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ναι αυτός ο Καρβέλας που είχε ταβανιάσει στον Παναθηναϊκό, ο Andy Warhol όπως τον παρομοίασαν οι Βρετανοί (οκ γέλασα), σόκαρε την Ευρώπη, με τη «γαλανόλευκη» να φεύγει με το διπλό και ν’ αναγκάζει την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αγγλίας να πάρει γρήγορα τα μέτρα της. 

Το να οδηγήσεις την Αγγλία στη Γη της Επαγγελίας είναι πιο δύσκολο από το να κόψω εγώ τα τσίπουρα. Προφανώς ο συμπαθής Λι Κάρσλεϊ δε θα μπορούσε να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή. Φιλότιμος, πιστός στρατιώτης των «τριών λιονταριών», δέχτηκε την πρόκληση να κάτσει ως υπηρεσιακός τεχνικός μετά την απόλυση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ωστόσο χρειάζεται κάτι καλύτερο.

agglia

Και το βρήκαν στο πρόσωπο του Τόμας Τούχελ. Ο καταξιωμένος Γερμανός προπονητής, ο οποίος έχει κατακτήσει το Champions League το 2021 ως τεχνικός της Τσέλσι, το Super Cup Ευρώπης την ίδια χρονιά, το πρωτάθλημα Γερμανίας το 2023 με την Μπάγερν Μονάχου, δύο πρωταθλήματα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν το 2019 και το 2020 ενώ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Προπονητή της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής, βραβείο που αναγνωρίζει τα εξαιρετικά επιτεύγματα ενός προπονητή στη διεξαγωγή αγώνων και στην ανάπτυξη της νεολαίας. Καθόλου άσχημα, σωστά; 

H πιο ωραία ιστορία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ξεκινήσει να γράφεται

Λάθος. Διότι η Daily Mail δε συμφωνεί με την πρόσληψη του 51χρονου τεχνικού. Τον θεωρεί, όχι απλώς λίγο, αλλά «μαύρη μέρα για τον αγγλικό ποδόσφαιρο». Μ’ ένα άρθρο - δικαστήριο θεωρεί προσβλητική, ανίδεη και ασυγχώρητα κοντόφθαλμη την απόφαση της ομοσπονδίας. «Τώρα έχουμε τον Τόμας Τούχελ, έναν Γερμανό με αμφισβητήσιμο προπονητικό υπόβαθρο. Ο Λι Κάρσλεϊ δεν ήταν προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, αλλά είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε; Και τι λέει αυτό για το αγγλικό προπονητικό σύστημα; Πόσο προσβλητικό, ανίδεο και ασυγχώρητα κοντόφθαλμο. Θα ακολουθούσαν αυτή την προσέγγιση η Ισπανία ή η Γαλλία; Μπορεί να κάναμε μια εξαίρεση για τον πανίσχυρο Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά τώρα αυτή είναι μια μαύρη μέρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ο περίγελος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου». 

tuchel

Εντάξει παιδιά, η Daily Mail, θα έκανε εξαίρεση για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Να του το πούμε του ανθρώπου αν ενδιαφέρεται ν’ αναλάβει την πιο λούζερ Εθνική από καταβολής ποδοσφαίρου. Είναι κι αυτή μία πρόκληση. Ωστόσο γιατί τέτοιο hate στο πρόσωπο του Τόμας Τούχελ; Είναι αμφισβητήσιμο προπονητικό υπόβαθρο το να έχεις κάτσει στους πάγκους των κορυφαίων clubs του πλανήτη; Ή μήπως πρέπει να κατακτάς κάθε χρόνο του Champions League (Κάρλο Αντσελότι καλησπέρα) για να θεωρείσαι κατάλληλος για τον πάγκο μίας Εθνικής που η τελευταία της επιτυχία σημειώθηκε το 1966, στην έδρα της, μ’ ένα γκολ - φάντασμα. 

«Είμαστε ο περίγελος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου», ολοκληρώνει στο άρθρό της η Daily Mail. Θα συμφωνήσουμε. Για πολλούς λόγους. Αλλά ότι ο Τόμας Τούχελ θα κάτσει στον πάγκο των «τριών λιονταριών» δεν είναι ένας από αυτούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved