Assosiated Press Μήπως περιμένουμε πολλά από τον Lando Norris;

Η πίεση ήδη φαίνεται να λυγίζει τον νεαρό Βρετανό. Μπορεί να το αντέξει; 

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως ο Lando Norris είναι σε περίεργο σταυροδρόμι, ειδικά τώρα που έχει δώσει μετά από χρόνια το ενδιαφέρον πίσω στη Formula 1 και κυνηγάει το όνειρο του πρωταθλήματος απέναντι στον Max Verstappen. Το θέμα είναι όμως ότι στα τελευταία δύο Grand Prix ο ενθουσιασμός κυριεύει τον νεαρό πιλότο της McLaren καθώς η 3η θέση στη Μόντσα ήταν αρκετά μέτρια από τη στιγμή που ενώ ξεκινούσε πρώτος, ενώ τώρα στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, θα πρέπει να εκκινήσει από τη 17η θέση μετά από μια απογοητευτική μέρα στις κατατακτήριες δοκιμές. Όλο αυτό μας έχει κάνει , δικαίως, να αναρωτηθούμε: Μήπως περιμένουμε πάρα πολλά από τον 24χρονο οδηγό;

 

 Τι είναι το περιβόητο «Papaya Rules» που λένε στη McLaren;

Μήπως υπερβάλλουμε;

Είναι δίκαιο να περιμένουμε από έναν νεαρό οδηγό όπως ο Νόρις να βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Ναι, έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής, και η ταχύτητά του δεν αμφισβητείται. Ωστόσο, η Formula 1 είναι ένα άθλημα που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το αυτοκίνητο, η στρατηγική, ακόμη και η τύχη παίζουν τεράστιο ρόλο.

 

AP24245463687298

 

Με κάθε νεαρό ταλέντο που αναδεικνύεται, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Ο Verstappen και ο LeClerc για παράδειγμα, συνομήλικοι του Norris, έχουν ήδη καταφέρει να καθιερωθούν, ιδίως ο πρώτος, ενώ αν σκεφτούμε ότι ο teammate του στη McLaren, Oscar Piastri δίνει συνεχώς αφορμές ότι αξίζει να αντιμετωπίζεται ως πρώτος, κάνουν την κατάσταση αφόρητη στον «σβέρκο» του Βρετανού.  

 

 

Η μέχρι στιγμής εμφάνισή του στο Μπακού είναι, αναμφίβολα, απογοητευτική, με τη 17η θέση την οποία κατέλαβε να μην του προσφέρει και πολλές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα στο κυριακάτικο Grand Prix. Ωστόσο, o αγώνας του Αζερμπαϊτζάν είναι γνωστός για τις ιδιαιτερότητές του, μια διαδρομή γεμάτο στενούς δρόμους, υψηλές ταχύτητες και μεγάλο ρίσκο ατυχημάτων δυσκολεύουν ακόμη και τους πιο έμπειρους οδηγούς. Θα μπορούσε κανείς να αφουγκραστεί ότι ίσως και να είναι η ευκαιρία του να κάνει ένα μικρό θαύμα, ειδικά αν ρισκάρει πολύ.

 

AP24244556218656

 

Ο Norris βρίσκεται ακόμη σε μια φάση της καριέρας του όπου μαθαίνει και εξελίσσεται, μαζί με αυτόν και η McLaren η οποία επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στο επίπεδο των κορυφαίων ομάδων. Σαφώς και η σύγκριση με τον Verstappen δεν τον ωφελεί, αλλά όλοι έχουν μια κρυφή ελπίδα μέσα τους για τον μεγάλο λόγο που επέστρεψε το ενδιαφέρον φέτος στη Formula 1.

Δηλαδή τον Norris.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved