Eurokinissi Ιβάν - Φώτης ή αλλιώς το ποδοσφαιρικό “πατέρας - γιος” που είχαμε ανάγκη

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πέρα από την προσπάθεια της Εθνικής, θα κριθεί για την κληρονομιά που αφήνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο κολοφώνας αυτής.

Ποιος άλλος; ο Φώτης. Αυτός που θα του έκοβε την μπάλα και την καριέρα η Ελένη Βουλγαράκη. Υπό τις οδηγίες ποιανού; Του Ιβάν. Του ποδοσφαιρικού του πατέρα ή αλλιώς του Καρβέλα που τα σύνολά του έχουν ταβάνι και δεν έχει ιδέα από σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ποιοι έχουν βάλει όλες αυτές τις ταμπέλες; Οι προπονητές των social media, οι μεγάλοι φιλόσοφοι του αθλήματος από το Temu, οι σχολιαστές επί παντός επιστητού, οι οποίοι μπορούν μέσα σε 2 λεπτά να σου αναλύσουν το τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί η Ευρώπη έχει γυρίσει την πλάτη στην κεντροαριστερά, ποια είναι η λύση στην κλιματική κρίση (αν υπάρχει φυσικά), ποιο θα είναι το επόμενο νησί που θα καταστρέψουν οι φασαίοι, αν όντως ο Πελετιέ και η Σωτηρία του Power of Love “έχουν κάτι το αυθεντικό” και πριν κατεβάσουν την τελευταία μπουκιά από το δεύτερο “πίτα γύρο κοτόπουλο χωρίς κρεμμύδι”, θα σου κάνουν μία κριτική 10 δευτερολέπτων για τα λάθη στην 11άδα του Ιβάν. Οκ ας είμαστε δίκαιοι, θέλει ταλέντο όλο αυτό. 

 

fotis ioannidis 2

 

Ας ταξιδέψουμε νοητά στο Δουβλίνο. Το ρολόι στο Aviva Stadium δείχνει 49:27. Ο Φώτης Ιωαννίδης οπλίζει, στέλνει την μπάλα στο αριστερό -όπως το βλέπουμε εμείς- παραθυράκι και στο δεξί -όπως δεν το είδε εκείνος- του Κουίβιν Κέλεχερ και αφήνει τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ να βγάλει την μπάλα από τα δίχτυα. Το ίδιο θα συνέβαινε και στο 87ο λεπτό με αυτή τη φορά ως θύτη τον Χρήστο Τζόλη. Η Εθνική φεύγει από την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας με τους 3 βαθμούς στο σακούλι, βρίσκεται στην κορυφή του Group 2 στην League B και σ’ ένα μήνα από τώρα ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση κόντρα στη φιναλίστ του Euro 2024, Αγγλία. Τους έχουμε; Θα δείξει. Ωστόσο αυτή η Εθνική θυμίζει κάτι από τα παλιά. Από τις εποχές Φερνάντο Σάντος που γνώριζες ότι δύσκολα θα τα βάλεις μαζί της. 

 

 

Και φυσικά για όλο αυτό ευθύνεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία της Κύπρου, στον οποίο υποκλίθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο για το θαύμα με τον ΑΠΟΕΛ. Ο άνθρωπος που συνάντησε ένα συνονθύλευμα στον Παναθηναϊκό και τον έκανε πρωταγωνιστή. Ένα διαμάντι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η τοξικότητα του οποίου προσπάθησε να τον λεκιάσει. Δώστε μας ένα σύννεφο να πέσουμε για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η πλειοψηφία των media, όπως φίλοι και εχθροί στον 62χρονο προπονητή. Όχι ότι θ΄ αλλάξει κάτι. Στην πρώτη δυσκολία, στο πρώτο στραβοπάτημα, η ισοπέδωση θα κάνει ξανά την εμφάνισή της. Σαν την τύπισσα που σε χώρισε λίγο πριν το καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο επέστρεψε στα DMs σου με “το σκέφτηκα και μήπως θα ήθελες να το ξαναπροσπαθήσουμε”. Ας του το πει κάποιος με τρόπο.

ioannidis1

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πέρα από τη νέα προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα κριθεί για την κληρονομιά που αφήνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο κολοφώνας αυτής της κληρονομιάς. Το παιδί από τη Λιβαδειά που “κάνει κοντρόλ με το καλάμι” έχει κάνει άλματα προόδου. Σε ηλικία 24 ετών αποτελεί έναν επιθετικό που έχει τα πάντα: Δύναμη, ταχύτητα, ντρίμπλα, ποδοσφαιρική ευφυΐα και γκολ. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, είναι προσγειωμένος και γνωρίζει καλύτερα από όλους το πότε θα πάρει την απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό για τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μέχρι τότε θα τον απολαμβάνουμε ως τον φυσικό ηγέτη του “τριφυλλιού” και της Εθνικής. 

 

ivan jovanovic

 

Το Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Φώτης Ιωαννίδης είναι αυτό το ποδοσφαιρικό “πατέρας - γιος” που είχαμε καιρό να δούμε στα μέρη μας. Η χημεία είναι μοναδική και η σχέση τους ζηλευτή. Όσο έχουν ο ένας τον άλλον, μη φοβάσαι κανέναν. Η Εθνική θα βρει τον δρόμο της όπως ακριβώς τον βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο Δουβλίνο. Υπομονή και στήριξη, χρειάζεται. Δύσκολο να τα συναντήσεις στη χώρα μας αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την επιτυχία. Παρά μόνο σκληρή δουλειά και πίστη στο project. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved