Eurokinissi Τώρα χαμηλώστε τα φώτα και διπλοκλειδώστε την πόρτα

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού AKTOR είναι τρομακτικό. Ο Εργκίν Αταμάν μπορεί να αισθάνεται ευλογημένος στην περιοχή ΟΑΚΑ.

Η υπόσχεση από τα επίσημα χείλη της διοίκησης ήταν ξεκάθαρη: “Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα δημιουργήσει ένα σύνολο εφάμιλλο του 2009”. Μία αναφορά στην καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το πληρέστερο ρόστερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Μια πολεμική μηχανή με ταλέντο, legends, προσωπικότητα που δούλευε στην εντέλεια. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης, κατάφερε να δημιουργήσει μία ομάδα με νοοτροπία νικητή και η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης κάνει πράξη όλα όσα είχε υποσχεθεί η διοίκηση πριν το επικότερο comeback. 

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Τσεντί Οσμάν, οι “πράσινοι” έκλεισαν την τελευταία “τρύπα” στο ρόστερ τους. Οι 7 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης βγήκαν στην αγορά γνωρίζοντας ακριβώς τι τους λείπει και έκαναν upgrade. Ο Λούκας Βιλντόζα έγινε Λορέντζο Μπράουν, ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι έγινε Ομέρ Γιουρτσεβέν και εκείνο το κενό στο “3” που είχε διχάσει το μπασκετικό κοινό ήρθε να το καλύψει ο Τσεντί Οσμάν. Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος πλέον μπορεί να αισθάνεται ευλογημένος με το ρόστερ που θα διαχειριστεί. Ένα ρόστερ πολυσύνθετο και με βάθος που του δίνει τη δυνατότητα να παίζει το μπάσκετ που επιθυμεί και ταυτόχρονα να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έβαλε ταλέντο στο ρόστερ του και ετοιμάζει το δικό του comeback με στόχο την κορυφή της Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός AKTOR φαντάζει -έστω και οριακά σύμφωνα με τις στοιχηματικές- ως το φαβορί για το repeat. 

 

 

Το ρόστερ του πιο επιτυχημένου τμήματος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού είναι τρομακτικό. Οι Λορέντζο Μπράουν, Ομέρ Γιουρτσεβέν και Τσεντί Οσμάν ήρθαν να προσθέτουν στους Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Μάριους Γκριγκόνις, Ιωάννη Παπαπέτρου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Κώστα Μήτογλου, Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο. Μία ομάδα που έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, ένα σύνολο που έχει αποκτήσει χημεία, που γνωρίζει τα θέλω του προπονητή και αποτελεί μία οικογένεια ξεκινάει από την pole position. Θέλει να εξουσιάσει τα παρκέ και να τρομοκρατήσει τον αντίπαλο που θα βρεθεί απέναντί της. 

 

 

Μπορεί να συγκριθεί με το ρόστερ του 2009; Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Αυτό που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός  πριν 15 χρόνια στο Βερολίνο είναι μία μπασκετική παράσταση. Κάτι το μοναδικό. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθοδηγούσε τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Σάρας Γιασικεβίτσιους, Βασίλη Σπανούλη, Ντρου Νίκολας, Νικόλα Χατζηβρέττα, Στράτο Περπέρογλου, Ντούσαν Κέτσμαν, Αντώνη Φώτση, Κώστα Τσαρτσαρή, Μάικ Μπατίστ και Νικόλα Πέκοβιτς. Ωστόσο χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Παναθηναϊκός AKTOR του 2024 παρουσιάζει το δεύτερο καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του (με μικρές διαφορές από το ιστορικό 2009) και με τη δυναμική που έχει αποκτήσει, νομοτελειακά στο μέλλον θα δημιουργήσει το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του. Εξάλλου πολλές φορές αυτή η κουβέντα είναι και λίγο άτοπη, ενώ τα παιχνίδια που παίζει το μυαλό με τη νοσταλγία, μας κάνει να αισθανόμαστε ότι στο παρελθόν τα πάντα ήταν ομορφότερα. Άδικο για όλα όσα πραγματοποιούμε και βιώνουμε στο σήμερα. Όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά γενικότερα στη ζωή. 

 

 

Την ίδια στιγμή το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, το οποίο εκτός από “πράσινος ναός”, θα αποτελεί το ομορφότερο γήπεδο στην Ευρώπη, έρχεται να δώσει έξτρα δυναμική. Ο Παναθηναϊκός AKTOR ως το μεγαλύτερο brand name στη Γηραιά Ήπειρο οφείλει να είναι πρωτοπόρος και να παραδίδει μαθήματα μπάσκετ, marketing και experience. Ωστόσο έχουμε καιρό να τα συζητήσουμε αυτά. 

Το ζητούμενο είναι πως λίγο πριν φορέσουμε τα φθινοπωρινά μας, ο Παναθηναϊκός AKTOR εμφανίζεται αντάξιος της ιστορίας και της πλούσιας κληρονομιάς του. Κατεβαίνει στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης ως το φαβορί για να την κατακτήσει. Έτσι θα έπρεπε να είναι. Χωρίς δικαιολογίες και τσιτάτα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved