ΙΝΤΙΜΕ Το sold out σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για τον Παναθηναϊκό

Σαφώς και παίζουν ρόλο οι χαμηλές τιμές, αλλά και η δίψα του κόσμου για μια ευρωπαϊκή «παράσταση» που τόσο του έχει λείψει.

Παναθηναϊκός-Λανς απόψε για την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League και τα πράγματα σαφώς και δεν είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας. Η Λανς φαίνεται -και είναι- μια ταχύτητα πιο πάνω από τους «πράσινους» οι οποίοι ακόμα ψάχνονται, ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορεί να υπερισχύσει στο τερέν του ΟΑΚΑ. Η ελπίδα.

Όπως το γκολ γεμάτο δάκρυα και κρυμμένο συναίσθημα του Σπόραρ

 

Και όταν το Ολυμπιακό Στάδιο είναι γεμάτο και οι ιαχές είναι υπέρ της ομάδας, τότε κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν είναι δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα περάσει μια ήσυχη βραδιά. Eξ ου και το sold out στον αποψινό αγώνα.

Με την Λουσία Αλόνσο, ο Παναθηναϊκός θα κάνει κάθε αγωνιστική sold out

Το sold out μπορεί να του δώσει την πρόκριση αλλά και να τον αποδυναμώσει

Όταν έχεις 60 χιλιάδες οπαδούς να σε στηρίζουν επί ένα 90λεπτο -και παραπάνω- σίγουρα αποκτάς κίνητρο και ενέργεια από εκεί που όλα δείχνουν μάταια. Ξέρουμε όμως καλά πως ένα ευμετάβλητο συναισθηματικά κοινό, όπως αυτό του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού που ακόμα δεν έχει χωνέψει τα όλα όσα γίνονται στο τμήμα κυρίως με την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μπορεί πολύ εύκολα να φέρει τούμπα το καλό κλίμα που προσδοκούν όλοι να δημιουργηθεί.

Ίσως είναι καλό για τους «πράσινους» ότι δεν θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο απόψε ως φαβορί για την πρόκριση, καθώς το 2-1 του πρώτου αγώνα -όσο απαγορευτικό και αν δεν είναι- δίνει προβάδισμα στην Λανς και δεν τοποθετεί το «πρέπει» στο κεφάλι τους.

 

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Λανς ήταν μεγάλη ξενέρα αλλά με πολλές υποσχέσεις

Σε μια παλιότερη εποχή, που οι «πράσινοι» είχαν συνηθίσει να φέρνουν νίκες και βαθμούς στην Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές τους παραστάσεις, ξέρουν καλά πως πρέπει να χτίσουν ξανά το ευρωπαϊκό τους προφίλ για να επιστρέψουν στο ένδοξο παρελθόν τους. Το «πρέπει» θα χτιστεί βήμα-βήμα και απόψε ενδεχομένως να είναι η τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση της σεζόν.

Όμως όσο υπάρχει ελπίδα και μια κοινή φωνή 60 χιλιάδων φιλάθλων, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Θα είναι κρίμα να τελειώσει έτσι το φετινό ταξίδι.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved