ΙΝΤΙΜΕ Παναθηναϊκός: Άλλη μια ξενέρα με πολλές υποσχέσεις

Η ήττα από τη Λανς που μπορεί να σώσει την «ευρωπαϊκή» χρονιά.

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, καθώς περίπου 365 μέρες πριν οι «πράσινοι» ζούσαν το ευρωπαϊκό όνειρο μετά την πρόκριση σε βάρος της Μαρσέιγ. Η συνέχεια, όμως, τους έστειλε πάνω στην Μπράγκα, μια ομάδα επικίνδυνη μεν, αλλά που η ήττα με 2-1 του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία έδωσε την εντύπωση ότι η ρεβάνς είναι πέρα για πέρα στα μέτρα τους.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ όμως η Μπράγκα ήρθε, έκανε το παιχνίδι της και έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Europa League. Στο σήμερα, η κατάσταση βάσει αποτελεσμάτων μοιάζει πάνω-κάτω η ίδια, με τη μόνη διαφορά ότι βρισκόμαστε σε επίπεδο Europa Conference League, αντί για πρόκριση στα πέναλτι, ήρθε άδοξος αποκλεισμός από τον Άγιαξ ενώ στη θέση της Μπράγκα είναι η Λανς με σκορ-πρόκρισης 2-1.

 

 

Το #freeIoannidis έγινε ξαφνικά trend στο πορτογαλικό X και ζητούν απελευθέρωση του Φώτη Ιωαννίδη

Το αποτέλεσμα δίνει μεν προβάδισμα στους αντιπάλους, αλλά όχι και τόσο ισχυρό ώστε να ισχυριζόμαστε ότι θα είναι εύκολη υπόθεση ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρόλα αυτά παραδέχτηκε ότι η Λανς έχει πάρει ήδη μεγάλο αποτέλεσμα και μόνο με «καρδιά και πάθος» θα μπορέσει να έρθει η πρόκριση.

 

 

Πίστη στον Αλόνσο

Τα δεδομένα λένε ότι στον Παναθηναϊκό δεν φτάνει απλά μια νίκη, αλλά επικράτηση με δύο τέρματα για να πάρει απευθείας την πρόκριση, απέναντι σε μία ομάδα που τρέχει ακατάπαυστα και αν είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα ενδεχομένως να είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Με την Λουσία Αλόνσο, ο Παναθηναϊκός θα κάνει κάθε αγωνιστική sold out

Η εμφάνιση των «πράσινων» στη Γαλλία δεν ήταν καλή και θα χρειαστεί διαφορετική προσέγγιση για να χτυπήσει το παιχνίδι. Ίσως έχει δίκιο ο Αλόνσο ότι η καρδιά και το πάθος είναι κλειδιά για την πρόκριση.

Μαζί με αυτά χρειάζεται και στήριξη στο έργο του Αλόνσο. Σαν φίλαθλοι όλοι έχουν δικαίωμα στην ξενέρα (άλλη μία από τις πολλές μετά την απόλυση του Ιβάν) αλλά πρέπει να έχουν και τη διαύγεια να εκτιμούν όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα κόντρα σε όλους και σε όλα.

 

 

Ο Αλόνσο δυστυχώς δεν ήρθε σε ένα περιβάλλον που να τον ευνοεί, ήρθε σε έναν Παναθηναϊκό που ο αναβρασμός ακόμα δεν έχει «σβήσει» μετά την φυγή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ό,τι ακολούθησε, ενώ η σύγκρισή του με τον Μαουρίτσιο Σάρι που ακουγόταν για τη θέση του προπονητή, σίγουρα δεν τον ευνόησε.

H Super League VARεσε διάλυση από την πρεμιέρα της

Παρόλα αυτά, κάθε φορά που τον βλέπουμε να κοουτσάρει, δίνει την εντύπωση σε όλους ότι προσπαθεί πολύ και πονάει τη δουλειά του, ξέρει τι χρειάζεται για να πετύχει και προσπαθεί μέρα με τη μέρα να βάζει και κάτι καινούργιο στην ομάδα.

Μπορεί κατά γενική ομολογία το ξεκίνημα της σεζόν να είναι βουτηγμένο μέσα στην ξενέρα, έχεις δώσει όμως πολλές υποσχέσεις ότι κάτι καλό μπορεί να βγει (π.χ. Πελίστρι). Ας ελπίσουμε αυτές οι υποσχέσεις να αρχίσουν σύντομα να υλοποιούνται.  

Y.Γ. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι στην έδρα της Λανς δεν θα πάρουμε ποτέ πέναλτι. Όπως έγινε στο χτεσινό ματς με το χέρι, έτσι είχε γίνει και το 1998 με τον Ντικ Γιολ να κάνει ότι δεν βλέπει την ελληνορωμαϊκή πάλη πάνω στον Ασάνοβιτς που ετοιμαζόταν να ισοφαρίσει.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved