associated press Έχουμε νέο level κατάντιας από τον Στέφανο Τσιτσιπά

Έβρισε χυδαία τον πατέρα του και το χειρότερο είναι πως κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα γι’ αυτή του τη συμπεριφορά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε θα κάτσει για πολύ καιρό στο Μόντρεαλ. Ετοιμάζει ήδη βαλίτσες και γι’ αυτό ευθύνεται ο Ιάπωνας τενίστας, Κέι Νισικόρι, που τον πέταξε εκτός συνέχειας σχετικά εύκολα. Θα είχε ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τον αποκλεισμό του Έλληνα τενίστα; Όχι. Θα είχε περάσει στα ψιλά; Ξεκάθαρα. Κατάφερε να ενώσει ξανά τους Έλληνες εναντίον του; Τεράστιο ΝΑΙ και με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο 25χρονος αθλητής μεγαλώνει αλλά δεν ωριμάζει ποτέ. Δε θυμάμαι ποτέ ξανά Έλληνα αθλητή να μην έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού και μια μικρή μερίδα αυτής να εύχεται να χάσει. Οι Έλληνες έχουν μάθει να στηρίζουν τα παιδιά με το εθνόσημο και που σηκώνουν τη γαλανόλευκη ψηλά. Μαζί με τις επιτυχίες των αθλητών μας, ψηλώνουμε κι εμείς ως κοινωνία. Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τον Στέφανο; Η αιτία βρίσκεται στον καθρέφτη του και φυσικά στα video με τις αντιδράσεις του που γίνονται viral για όλους τους λάθος λόγους. 

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο video από την προσπάθειά του στο Μόντρεαλ. Το παιχνίδι στράβωσε στον Έλληνα τενίστα και μετά το δεύτερο μπρέικ, ξέσπασε κατά του πατέρα και προπονητή του. «Άντε γ@μήσου. Θα γ@μηθείς. Να πας να γ@μηθείς», φώναζε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Λίγο αργότερα, έδιωξε τον πατέρα του από το box του. Το τι συμβαίνει στο εσωτερικό μίας οικογένειας δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε και δεν έχουμε καμία κάψα να μάθουμε. Το περιβάλλον που μεγαλώνει ένα παιδί είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον ενήλικα που θα γίνει στο μέλλον. Τα παιδιά διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους βάσει της διαπαιδαγώγησης που έχουν από τους γονείς τους. Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά που βλέπεις σε παιδιά όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

 

 

Μόνο που ο Στέφανος βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Σε μία αποκρουστική πλευρά που ντροπιάζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας και φυσικά το αθλητικό ιδεώδες. Το ποιος ευθύνεται μέσα στην οικογένειά του δε θα το λύσουμε ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι χρήστες στα social media. Υπάρχουν ψυχολόγοι και κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί. Μία επίσκεψη θα κάνει μόνο καλό στην οικογένεια Τσιτσιπά. Ίσως εκεί να βρίσκεται και η λύση για τη διαχείριση του θυμού του. Όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής δεν πρέπει να αφήνεις τα συναισθήματα να σε καταβάλλουν και να σε ελέγχουν. Οφείλεις να τα ελέγχεις εσύ για να οδηγηθείς στην κορυφή. 

 

 

Στις 12 Αυγούστου θα σβήσει 26 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων και ίσως να τα περάσει μαζί με την οικογένειά του. Ελπίζουμε ο πατέρας του να μην κάνει κάποιο “λάθος” σε δώρο γενεθλίων ή στις ευχές που θα του δώσει. Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στο παρελθόν του ο Στέφανος, δε θα πάει και πολύ καλά όλο αυτό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved