associated press Η επική απάντηση του Noah Lyles όταν τον ρώτησαν αν θα σπάσει το ρεκόρ του Usain Bolt

Το στόμα του τρέχει όσο γρήγορα και τα πόδια του, οπότε δεν είχαμε αμφιβολία πως θα βρει τι να απαντήσει.

Είναι μία ωραία εποχή για να είσαι ο Noah Lyles. Ο Αμερικανός σπρίντερ έσπασε την κατάρα των ΗΠΑ στα 100 μέτρα και μετά από 20 χρόνια, ένας Αμερικανός είναι και επίσημα ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Noah σε μία συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στη λεπτομέρεια πήρε το χρυσό μετάλλιο και ετοιμάζεται να κάνει το double στο αγώνισμα που είναι το μεγάλο φαβορί: Στα 200 μέτρα. Κάτι που το έχει πετύχει και ο Usain Bolt, ο μεγάλος μύθος των σπριντ, ο καλύτερος όλων των εποχών που τα ρεκόρ που κατέχει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βερολίνο το 2009 δεν μπορεί να τα σπάσει κανείς. Και πώς να γίνει εκεί που τα κατέβασε ο Τζαμαϊκανός.

Ωστόσο το beef ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τζαμάικα το αγαπάει ο κόσμος. Λατρεύει αυτήν την κόντρα και τα media προσφέρουν στο κοινό αυτό που θέλει. Ή ενδεχομένως αυτό που νομίζει ότι θέλει. Αφού, λοιπόν, ο Noah Lyles είναι το μεγάλο φαβορί τον ρώτησαν αν μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Bolt στα 200 μέτρα. Η απάντηση ήταν αποστομωτική: “Ξέρω ότι θα το σπάσω. Για έναν περίεργο λόγο, μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των ανθρώπων είναι να βλέπουν τον άλλον να αποτυγχάνει. Δεν ξέρω γιατί απλώς το απολαμβάνουν. Αν για παράδειγμα πει κάποιος ότι θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο, κάποιος θα βρεθεί εκεί δίπλα για να του πει ότι δε θα τα καταφέρει. Εγώ μπορώ να μη νοιάζομαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Επειδή δε με ξέρουν, δεν ξέρουν την ιστορία μου, δεν ξέρουν τι κάνω, δεν ξέρουν πόσο σκληρά δουλεύω, πόσο ταλαντούχος είμαι. Αλλά εγώ το γνωρίζω κι αυτό έχει σημασία”.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Lyles μετά το 2021 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, έχει καταφέρει να σημειώσει τους 8 καλύτερους χρόνους από τους 10 που έχουν σημειωθεί. “Δεν χρειάζομαι κανέναν να με παρακινήσει ώστε να πιάσω τους χρόνους που θέλω. Όπως δεν χρειάστηκα δίπλα μου έναν αντίπαλο για να τρέξω τα 19.30”.

Ο Noah Lyles δεν είναι απλώς ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου

Το ρεκόρ του Μπολτ στα 200 μέτρα είναι τα 19.19 δευτερόλεπτα. Θα τα καταφέρει να το σπάσει ο Lyles; Κάτι μας λέει πως ακόμη κι αν δεν το πετύχει, πάλι θα είναι ευτυχισμένος αν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και κάνει το πολυπόθητο double.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved