Το «100άρι» θα είναι πάντα το highlight των Ολυμπιακών Αγώνων

Το θρίλερ των 9.79 δευτερολέπτων μεταξύ Λάιλς-Τόμπσον ήταν σκέτο έπος.

Το είδαμε, το απολαύσαμε και πάθαμε αμόκ βλέποντας την κούρσα της μιας ανάσας. Οι Γάλλοι άλλωστε είχαν στήσει ένα φαντασμαγορικό show λίγα λεπτά πριν την ανάδειξη του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο. Τo σπριντ 100 μέτρων μπορεί να μην είχε Γιουσέιν Μπολτ, είχε όμως ξανά το ντέρμπι μεταξύ Τζαμάικας και ΗΠΑ, και αυτό το τρομερό θρίλερ των ελάχιστων δευτερολέπτων μεταξύ Noah Lyles και Kishane Thompson.

 

 

Βέβαια δεν είχε μόνο τους δύο πρώτους αλλά τόσα ακόμα πρόσωπα που διεκδικούσαν άνετα μετάλλιο, όπως ο Κέρλεϊ (τρίτος τελικά), ο Μπεντνάρεκ, ο Σεβίλ, ο Τεμπόγκο, ο Σιμπίνε, και ο προηγούμενος χρυσός Ολυμπιονίκης, Τζέικομπς.  

Σε αυτή την κούρσα που δεν προλάβαινες να καταλάβεις ποιος είχε την πρωτοπορία, ποιος αντεπιτίθεται ή ποιος πάει καλύτερα, φαινόταν ότι ο Τζαμαϊκανός, Thompson είχε ξεκινήσει εξαιρετικά και αν κρατούσε την ταχύτητά του θα έπαιρνε άνετα την πρωτιά. Ο Lyles όμως έκανε μια τρομακτική αντεπίθεση στα τελευταία 60 μέτρα, -την ώρα που στα 30 πρώτα ήταν τελευταίος- αναπτύσσοντας μια τρομακτική επιτάχυνση για να φτάσει πρώτος στο photo finish και το χρυσό στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

Αμφότεροι, Lyles και Thompson περίμεναν το αποτέλεσμα στον φωτεινό πίνακα, είδαν το ταμπλό να τους δίνει τον ίδιο χρόνο, αλλά ήταν ο Αμερικανός εκείνος που για κλάσματα έβαλε το κεφάλι πρώτος για να κάνει κτήμα του ένα αγώνισμα στο οποίο οι περισσότεροι δεν τον θεωρούσαν καν τοπ φαβορί.

Στίβος: Ένας ημίγυμνος Βασιλιάς που βρίσκει τη χαμένη του αίγλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όπως έλεγε άλλωστε ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου στην μετάδοση της ΕΡΤ, ο Lyles ως σπρίντερ των 200 μέτρων δεν έχει τόσο καλή εκκίνηση όπως οι αντίπαλοί του, ίσως ένας από τους λόγους που δεν είχε βγει πρώτος ούτε στον προημιτελικό, ούτε και στον ημιτελικό του αγωνίσματος:

 Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, έδειξε ότι η ταχύτητα υπερέχει της εκκίνησης.

 

 

Κάπως έτσι, λοιπόν, το πρώτο σπριντ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού καταλήγει στις ΗΠΑ στην κόντρα με την Τζαμάικα -υπάρχουν ακόμα τα 200 μ. και η σκυταλοδρομία-, και ο Noah Lyles θα μπορεί να περηφανεύεται πλέον στους ΝΒΑερς και την USA Team ότι αυτός έκανε ό,τι χρειάζεται για να θεωρείται παγκόσμιος πρωταθλητής και όχι «world champion of what?» όπως είχε δηλώσει πέρσι. 

 

 

Για να δούμε αν θα κάνει το ίδιο και στα 200 μέτρα σπριντ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved