Assosiated Press Πώς να κοιμηθείς με τέτοιο θρίλερ τα μεσάνυχτα

Νίκη Σερβίας, πρόκριση Ελλάδας, θαυμασμός για το Νότιο Σουδάν.

Τελικά τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα έστω και με… μέσο να βρεθεί στην 8άδα του Ολυμπιακού Τουρνουά. Στα προημιτελικά πλέον μας περιμένει η πανίσχυρη Γερμανία αλλά δεν είναι ώρα για φόβους και «κατάρες» για τυχόν δύσκολους αντιπάλους. Στα προημιτελικά είμαστε, νομοτελειακά θα πέφταμε με καλή ομάδα. Το θέμα είναι μέχρι τότε να έχουμε ηρεμήσει από το παιχνίδι-θρίλερ που μας έδωσε την πρόκριση.

Όχι το Ελλάδα-Αυστραλία, αλλά το Σερβία-Νότιο Σουδάν.

 

Και το Ελλάδα-Αυστραλία πάντως μπορούσε να μας δώσει πρόκριση.

Υπογλώσσια και ηρεμιστικά λόγω Σουδάν

Το σενάριο πρόκρισης ήταν το εξής: Νίκη Σερβίας με +3 πόντους κόντρα στο -θεωρητικά αδύναμο- Νότιο Σουδάν και φύγαμε για τα προημιτελικά. Βέβαια, όποιος πρόλαβε να παρακολουθήσει παιχνίδια της υπέροχης αυτής ομάδας από την Αφρική ήξερε ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο ματς για τους φίλους μας τους «πλάβι».

Μπορεί να επιστράτευσαν όση σφαλιάρα είχαν στο ντεπόζιτο και να γέμισαν με έξτρα «τατουάζ» τα χέρια των Σέρβων, μπορεί ο προπονητής τους Ρόγιαλ Άιβι να κέρδισε Όσκαρ Αντιπάθειας και Γραφικότητας στον πάγκο με τις διαμαρτυρίες του, κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι οι Νοτιοσουδανοί δεν κέρδισαν τις εντυπώσεις με την αξιόμαχη προσπάθειά τους.

Ειδικά στο σημείο που μόνο οι Γιόκιτς και Μπογκντάνοβιτς τραβούσαν το κουπί και οι υπόλοιποι συμπατριώτες τους απλώς περίμεναν να περάσει η ώρα, ένα τρέμουλο και μια ατελείωτη αγωνία περνούσε σε κάθε Έλληνα που έβλεπε το ματς. Κάθε φορά που ξέφευγε λίγο η Σερβία, ξαφνικά το Σουδάν έβγαζε δυο άμυνες και έφερε το παιχνίδι σε σκορ πρόκρισης για το ίδιο. Όταν ξύπνησε ο Μίσιτς έγιναν πιο απλά τα πράγματα.

 

 

Το τελικό 96-85 έκανε μεν τη δουλειά για την Εθνική μας αλλά άντε να ηρεμήσουμε με το θρίλερ. Τελικώς υπερίσχυσε το Ελλάς-Σερβία-Συμμαχία ωστόσο ο θαυμασμός μας για το Νότιο Σουδάν είναι το ελάχιστο για μια χώρα που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει στον μπασκετικό χάρτη. Ένα σύνολο που σαφώς και αν είχε τον Μπολ Μπολ θα ήταν ακόμα καλύτερο και που είναι δεδομένο ότι αν συνεχίσει να έχει την στήριξη του Λουόλ Ντενγκ θα μας απασχολήσει και άλλο στα επόμενα Παγκόσμια ή Ολυμπιακά Τουρνουά. Ακόμα και αν τελικά μας έβγαλε την ψυχή μέχρι να προκριθούμε.

Κατά τα άλλα μια υπέροχη μέρα για την Ελλάδα. Πέρασε και ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του άλματος επί κοντώ, ενώ περιμένουμε το απόγευμα της Κυριακής τον «Άρχοντα των Κρίκων», Λευτέρη Πετρούνια

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved