Assosiated Press Είδαμε από κοντά τον LeBron πριν την τελευταία του Ολυμπιάδα

To USA Team εναντίον Deutschland ήταν ένα μίνι έπος στο Λονδίνο.

Δεν έχει σημασία αν συμπαθείς τον LeBron James, από τη στιγμή που ζεις στην Ελλάδα ή έστω στην Ευρώπη, το μόνο που σου αρκεί είναι μονάχα να τον δεις από κοντά.

Με τον ίδιο πλέον να έχει κλείσει τα 39 του αλλά να μην θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων παλαίμαχο, είναι ευτυχές το γεγονός ότι η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των ΗΠΑ κατέβασε επιτέλους όλους τους αστέρες της (LeBron, Embiid, Curry και σία) καθώς θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τον σύγχρονο «Βασιλιά» στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Αυτή είναι η 12άδα της Αμερικής, εκτός από τον Kawhi Leonard.

Στη δική μας περίπτωση το ευτυχές ήταν ότι η USA Team έδωσε φιλικά προετοιμασίας στο Λονδίνο, λίγο πριν μεταβεί στο Παρίσι, επομένως μπορέσαμε να απολαύσουμε από κοντά την ομάδα που φιλοδοξεί να γίνει η σύγχρονη Dream Team. Ειδικά όταν απέναντί της θα είχε την ομάδα που ουσιαστικά την ανάγκασε να επιστρατεύσει τους καλύτερους, όταν την κέρδισε στο περασμένο Μουντομπάσκετ, την Εθνική Γερμανίας.

 

Messenger creation d90855b0 238e 4f16 a3d6 3c41fef29980

 

Τι ματσάρα ήταν αυτή

Στην επιβλητική Ο2 Arena του Λονδίνου, λοιπόν, το γιορτινό σκηνικό είχε στηθεί από νωρίς, και ο λόγος ήταν προφανώς η USA Team και λίγο παραπάνω ο LeBron James. Πόσες φορές έχουμε άραγε την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά; Το σημαντικότερο όμως από όλα ήταν το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν, η κορυφαία ομάδα του κόσμου -στα χαρτιά τουλάχιστον- είχε δυσκολευτεί να κερδίσει το Νότιο Σουδάν (νίκη με 101-100 στο φινάλε) και απέναντι στην Deutschland ήθελε να κάνει μια πειστική εμφάνιση.

@ratpackgr Το κλίμα ήταν μελωδικό στο φιλικό USA-Germany στο Λονδίνο. Να δούμε LeBron πήγαμε, σε συναυλία καταλήξαμε ??? @chriskavouras #usager #basketball #fyp #foryoupage #tiktokgr #tiktokgreece ♬ original sound - ratpackgr

Πειστική δεν ήταν σίγουρα, αλλά αυτό δεν μας χάλασε για λόγους θεάματος. Ποιος θέλει άλλωστε να βλέπει έναν αμερικάνικο «μονόλογο» στο παρκέ ή μια επιβεβαίωση του παλιού μπασκετικού μύθου, ότι η απόσταση των ΗΠΑ με τις άλλες Εθνικές Ομάδες είναι τεράστια.

 

 

Ίσως αυτή η Γερμανία, η Πρωταθλήτρια Κόσμου να είναι η ομάδα που ταιριάζει λιγότερο από κάθε άλλη στην USA Team.

 

Messenger creation 1369cea7 b70f 4cc0 a61f 618b9efae222

O Bronny δεν χρειάζεται τον LeBron για να διαπρέψει στα videogames

Με τόσους ΝΒΑερ (αδέρφια Wagner, Daniel Theis και Dennis Schroder) και άλλα τόσα «πολυβόλα» από το τρίποντο, όσο να είναι έχεις μια ελπίδα να κερδίσεις την USA Team. Και κάπως έτσι φαινόταν ότι θα γίνει, αν δεν αποφάσιζε ο LeBron να το πάρει μόνος του στο φινάλε μαζί με τον Steph Curry.

 

 

Τελικό σκορ 92-88 για τις ΗΠΑ, αλλά ένας ακόμα προβληματισμός για τις ΗΠΑ που δεν τρομάζουν τους αντιπάλους τους, όσο οι ίδιοι περίμεναν. Μία ακόμα μεγάλη παράσταση από τον LeBron που με πιο σφιχτές άμυνες σε σχέση με αυτές του ΝΒΑ έριξε 20άρα, προσφέροντας μια εξαιρετική παράσταση σε όσους παρακολούθησαν την πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και έκανε ακόμα και εμάς, τους haters του, να υποκλιθούμε στο μεγαλείο του. Για να δούμε αν θα κάνει το ίδιο και στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved