Assosiated Press Προλαβαίνει η McLaren να φέρει τα πάνω κάτω φέτος στη Formula 1;

Αυτό ναι, ήταν «Όσκαρ Ανατροπής».

Πραγματικά είναι άπειρες οι φορές που η λέξη «Όσκαρ» χρησιμοποιήθηκε σε αθλητικά κλισέ, όπως το περίφημο «γκολ για Όσκαρ», από τότε όμως που στη ζωή μας μπήκε η ατάκα-έπος «ο Τσόρι έτοιμος για το Όσκαρ της μεγάλης ανατροπής» είναι σαν να ψάχνουμε έναν λόγο παραπάνω να τη χρησιμοποιήσουμε. Και κάτι τέτοιο συνέβη στο Grand Prix της Ουγγαρίας, και ο λόγος λέγεται Oscar Piastri.

McLaren από τα παλιά

Τελικά πόσο πολύ ομορφαίνει το άθλημα της Formula 1 όταν η McLaren είναι σε καλό φεγγάρι. Ειδικά για τους παλιούς που έμαθαν το άθλημα πλάι στον Mika Häkkinen, συνήθισαν τον θρυλικό Niki Lauda να οδηγεί το συγκεκριμένο μονοθέσιο ή πρόλαβαν το πρώτο πρωτάθλημα του Lewis Hamilton, ξέρουν καλά πως τα κυριακάτικα Grand Prix αποκτούν άλλη αίγλη με μια δυνατή McLaren.

Προσπεράσεις όπως αυτή του Mika Häkkinen δεν γίνονται πλέον

Και στον αγώνα της Ουγγαρίας είδαμε για πρώτη φορά μετά το 1999, την Βρετανική ομάδα να κάνει το 1-2, με τον Oscar Piastri να κερδίζει τον πρώτο αγώνα της καριέρας του και τον teammate του, Lando Norris να τον ακολουθεί στο νο.2.

 

 

Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Max Verstappen δίνει ακόμα εξηγήσεις για το τρακάρισμά του στον Hamilton τερματίζοντας 5ος, ενώ ο Βρετανός συμπλήρωσε το βάθρο στην τρίτη θέση.

Προλαβαίνει όμως να φέρει τα πάνω-κάτω η McLaren;

Σε επίπεδο οδηγών, μοιάζει αρκετά δύσκολο αυτή τη στιγμή ο πρωτοπόρος Verstappen να χάσει το πρωτάθλημα από κάποιον από τους διώκτες του (είναι πρώτος με 269 βαθμούς, ενώ ο Norris ακολουθεί με 189 και τον Leclerc με 162) αν και με 11 αγώνες να απομένουν τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Με το πέρασμα των Grand Prix, η McLaren πιστοποιεί συνεχώς ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μετράει 9 σερί βάθρα (με 2 πρωτιές μάλιστα) και δείχνει για την ώρα πως τουλάχιστον σε επίπεδο Κατασκευαστών η Red Bull έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για τα πρωτεία.

Όσο να είναι όμως, η αναβάθμιση της McLaren έχει φέρει ξαφνικά έναν άλλο αέρα στα φετινά Grand Prix, με τον κοιμώμενο γίγαντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να ξυπνάει στο καλύτερο σημείο, διώχνοντας αυτή την μουντίλα που είχε μαζευτεί από τις συνεχόμενες νίκες του Verstappen στην αρχή.

 

AP24203572433468

 

Αν καταφέρουν να λύσουν το ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος οδηγός, τότε ίσως η κούρσα του τίτλου των οδηγών να μην έχει χαθεί ακόμα για κάποιον εκ των Norris και Piastri.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved