Η λέξη θαυμασμός είναι λίγη για αυτή την Ισπανία

Η «φούρια ρόχα» «χόρευε» σε ολόκληρο το Euro και το πιστοποίησε στον τελικό!

Αν υπήρχε μία ομάδα που ξεχώρισε σε αυτό το τουρνουά σαφώς και ήταν η Ισπανία. Δεν υπήρχε άλλη που να μπορούσε να την πλησιάσει, ούτε η Γαλλία, ούτε καν η Γερμανία. Όσο και να προσπαθούσε να το «κλέψει» η Αγγλία στον τελικό η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ολόκληρη καλή εικόνα που είχε από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων να πάει στράφι.

Τελικώς αυτό το Euro το κατέκτησε ο καλύτερος

Μπορεί να αγχώθηκε λίγο, όταν ισοφαρίστηκε από το γκολ του Πάλμερ και ακόμα περισσότερο όταν ο Μπέλιγχαμ ετοιμάστηκε να ισοφαρίσει στο 90’ αλλά είδε τον Όλμο να ανακηρύσσεται ήρωας της βραδιάς με το διώξιμο πάνω στη γραμμή, αλλά και πάλι δεν έδωσε την παραμικρή υπόνοια σε κανέναν ότι δεν θα το σηκώσει.

 

 

Μια ομάδα φρέσκια, με όρεξη και τρέλα για να αναδειχθεί, που ακόμα και αν δεν θυμίζει τις υπερομάδες εκείνες που «σάρωσαν» τα Euro 2008 και Euro 2012 και το Μουντιάλ του 2010, έχει πλέον ένα DNA που βγάζει μάτια από χιλιόμετρα ότι έχει στόχο την κυριαρχία.

Άγγλος έκανε λάθος τατουάζ για τη νίκη της Αγγλίας στο Euro 2024

 Ένα σύνολο που ο ένας έπαιζε για τον άλλον και δεν υπάρχουν εγωισμοί καθώς παίζουν για το εθνόσημο. Ο αρχηγός, Μοράτα στην αλλαγή του στο 67’ έδινε την εντύπωση ότι πανηγύριζε σαν να έβαζε καθώς ενθάρρυνε τον Καρβαχάλ όταν του παρέδιδε το περιβραχιόνιο ή στην μεγάλη του αγκαλιά προς τον «χρυσό»  σκόρερ Ογιαρθάμπαλ λίγο πριν του παραχωρήσει τη θέση του.

 

 

Ίσως είναι η τελευταία φορά που θα δούμε τον Χεσούς Νάβας σε μεγάλη διοργάνωση, μπορεί εν τέλει και οι Μοράτα, Νάτσο πλέον να μην λογίζονται ξανά ως βασικά «γρανάζια» της ομάδας, αλλά όπως αποδείχθηκε στο Euro 2024, η Ισπανία έχει πολλούς «στρατιώτες» έτοιμους να διαδεχτούν τους προκατόχους τους και μάλιστα χωρίς κανέναν φόβο για την ευθύνη που θα αναλάβουν.

Από ποιο ανέκδοτο είναι τελικά ο Southgate;

Vamos λοιπόν! Μέχρι την επόμενη μεγάλη διοργάνωση…

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved