associated press Ο Μαρσέλο Μπιέλσα είπε την πιο σκληρή αλήθεια για το σύγχρονο ποδόσφαιρο

Ο «El Loco» αναφέρθηκε στο άθλημα των φτωχών που πλέον έχει γίνει μπίζνα και αυτό θα το οδηγήσει στην καταστροφή.

Η Ουρουγουάη ζει ξανά το όνειρο. Η “σελέστε” βρίσκεται στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, εκεί όπου θα συναντήσει την Κολομβία. Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, τότε αξίζει να ξενυχτήσεις για να δεις αυτή τη ματσάρα και το… ξυλίκι που θα πέσει. Για να φτάσει μέχρι εδώ η Ουρουγουάη χρειάστηκε να αποκλείσει την Βραζιλία στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Το στείρο 0-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στη ρώσικη ρουλέτα και ο αποκλεισμός της “σελεσάο” επιβεβαίωσε τους λόγους που ο Ροναλντίνιο είχε ξενερώσει από την αρχική του τουρνουά με την Εθνική της χώρας του. 

 

 

Πρωτομάστορας της επιτυχίας για την Ουρουγουάη ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο “τρελός” του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής που αν τον ακούσεις προσεκτικά, δεν είναι και τόσο τρελός. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πρόκριση, αναφέρθηκε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που έχει γίνει μπίζνα και στην καταστροφή που θα επιφέρει όλη αυτή η εμμονή με το χρήμα στο άθλημα των φτωχών.

 

 

«Το ποδόσφαιρο αποκτά όλο και περισσότερους θεατές, αλλά γίνεται ολοένα και λιγότερο ελκυστικό. Αυτά που έκαναν αυτό το παιχνίδι το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου είναι αυτά που σήμερα δεν τους δίνουμε καμία σημασία. Μετά αυτή η διαδικασία θα τελειώσει.

Δεν έχει σημασία πόσος κόσμος παρακολουθεί το άθλημα εάν δεν διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα έχει κάτι ευχάριστο για να παρακολουθήσει και το μόνο που θα επωφεληθεί θα είναι οι μπίζνες. Γιατί αυτούς τους νοιάζει πόσος κόσμος θα παρακολουθήσει.

Αλλά σε λίγα χρόνια οι παίκτες που θα αξίζουν να καθίσεις να τους παρακολουθήσεις θα είναι λιγότεροι και το προϊόν θα είναι λιγότερο απολαυστικό. Αυτή η τεχνητή αύξηση θεατών θα τελειώσει.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πέντε λεπτά με highlights. Το ποδόσφαιρο είναι περισσότερα από αυτό. Είναι μια πολιτισμική έκφραση, ένας τρόπος ταυτοποίησης. To ποδόσφαιρο κανονικά ανήκει στον απλό κόσμο. Ήταν πάντα η διέξοδος των φτωχών. Μπορεί να μην είχαν πολλούς τρόπους στη ζωή τους για να νιώσουν ευτυχισμένοι αλλά είχαν αυτό για να χαρούν. Σήμερα δεν το έχουν πλέον. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν Ουρουγουανοί που κοιτάνε μόνο τις καλύτερες στιγμές των αγώνων της εθνικής, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αίσθηση που μας επέτρεψε να ερωτευτούμε έναν λαό με το πιο χαρακτηριστικό σημάδι αναγνώρισης που έχει, το ποδόσφαιρο.

 

 

Θεωρώ ότι πρέπει να αγνοήσουμε το μοτίβο που μας προτείνουν, όπου η αντιπαράθεση, η κατηγορία, η αποφασιστικότητα εκείνου που είναι ένοχος, γίνεται εμμονή που δυσχεραίνει την ατμόσφαιρα στην οποία θα έπρεπε να παίζεται κανονικά το ποδόσφαιρο».

Δύο λεπτά σοφίας από τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Έναν από τους τελευταίους ρομαντικούς που μένει πιστός στα πιστεύω του. Μέχρι τη νίκη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved