ΙΝΤΙΜΕ Τώρα θα μάθετε τι θα πει «À tout à l'heure»

Mε την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποκτάει παραπάνω νόημα το καλοκαίρι μας.

Αν αυτό το καλοκαίρι του Euro 2024 είχε και την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, τότε θα ήταν το ιδανικότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην μας έδωσε αυτή την ευκαιρία, ευτυχώς όμως το μπάσκετ θα φροντίσει ώστε να μην μας νοιάζουν μονάχα τα μπάνια μας στις παραλίες, αλλά να έχουμε τα μάτια μας στραμμένα προς το Παρίσι.

Η Εθνική μας ομάδα, λοιπόν, αναδείχτηκε νικήτρια του Προολυμπιακού Τουρνουά που έγινε στο ΣΕΦ,  καθώς μετά τα «φιλικά» με Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο στον όμιλο, έκανε σπαμπαράλια τον Ντόντσιτς και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στον ημιτελικό, ενώ στον τελικό κόντρα στην Κροατία έκανε το χρέος της και επικράτησσε 80-69. Απλά και ξηγημένα πράγματα.

 

Μάθαμε ότι δεν θα βγάλει ο Σπανούλης την τελική 12άδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Έτοιμοι για μαθήματα γαλλικών;

Επόμενος σταθμός, λοιπόν, Παρίσι και Ολυμπιακοί Αγώνες, εκεί όπου πέρα από όλες τις προσπάθειες των Ελλήνων εκπροσώπων του κλασικού αθλητισμού, θα έχουμε όλοι την προσοχή μας στον Giannis, τον Καλάθη και τους υπόλοιπους διεθνείς οι οποίοι πάνε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια χωρίς φανφάρες και τα διάφορα σχετικά, δίχως υποσχέσεις για τίτλους και διακρίσεις αλλά με δίψα για το καλύτερο δυνατό. Και είναι βέβαιο πως θα μας κάνουν να αφήσουμε τα μπάνια και τις εξόδους, θα μας αναγκάσουν να μαζευτούμε σε σπίτια ή στις καφετέριες για να χειροκροτήσουμε την προσπάθειά τους κόντρα στα «θηρία».

Η Εθνική μας βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο του τουρνουά απέναντι στον πανίσχυρο Καναδά του Γκίλγκεους-Αλεξάντερ, την Ισπανία των αδερφών Ερνανγκόμεθ και του Λορέντζο Μπράουν, αλλά και την πάντα επικίνδυνη Αυστραλία των ΝΒΑερς, Γκίντι και Έξουμ.

 

 

Ποιος νοιάζεται όμως; Πάμε για το καλύτερο δυνατό και να το απολαύσουμε. Άλλωστε έχουμε να πάμε από το 2008 σε Ολυμπιάδα, ας το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο δυνατό. Είτε απολαμβάνοντας το μπάσκετ, είτε μαθαίνοντας και άλλα γαλλικά πέρα από το «À tout à l'heure» του Νικ Καλάθη στη διαφήμιση.

Ραντεβού στο Παρίσι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved