Assosiated Press Από ποιο ανέκδοτο είναι τελικά ο Southgate;

Το «it’s coming home» φαίνεται πολύ μακρινό υπό τις οδηγίες του Άγγλου κόουτς.

Ξεκίνησε ως φαβορί -όπως σε κάθε διοργάνωση- αλλά στην πορεία κάτι στράβωσε ξανά για την Εθνική Αγγλίας. Περίεργο; Φταίει φαίνεται η πορεία της στο Euro 2020 όταν όλοι το πίστεψαν ότι θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια εκτός από την Εθνική Ιταλίας και τον Gigi Donnarumma που έβαλε STOP στις ελπίδες των «λιονταριών».

 

 

Το φετινό Euro, ήταν ίσως η ευκαιρία της Αγγλίας να αποδείξει ότι εκείνη η πορεία δεν ήταν πυροτέχνημα, ενώ η παρουσία του Jude Bellingham της έδινε τρομακτική ώθηση στην επίθεση.

O Jude Bellingham είναι ο συμπαίκτης που όλοι θα θέλαμε να έχουμε

Όχι βέβαια ότι και η υπόλοιπη βδομάδα είναι κατώτερου επιπέδου. Trossard, Foden, Saka, Kane, Alexander-Arnold και σία, συνθέτουν πραγματικά (στο μάτι) μια πανίσχυρη ομάδα ικανή να κερδίζει τους πάντες. Πάμε πάλι; Μπορεί μετά από 3 ματς στους ομίλους να μην έχει χάσει ακόμα, αλλά σίγουρα μεγαθήριο δεν μπορείς να την πεις.

Για την ακρίβεια στο 1-0 με την Σερβία, οι «πλάβι» φαίνονταν να ψάχνονται, ενώ με Δανία και Σλοβενία τα «χρειάστηκαν» πραγματικά για να εξασφαλίσουν τα «Χ» και να προχωρήσουν ως πρώτοι.

 

 

Ο κόουτς της ομάδας, Gareth Southgate, κάθε μέρα που περνάει βλέπει τον Τύπο της χώρας του να τα βάζει μαζί του, αλλά με όσα κάνει δύσκολα πείθει ότι έχει βλέψεις να το προσπαθήσει και όπου τον βγάλει, και όχι απλώς να περιμένει τον αποκλεισμό (είτε τώρα, είτε στα προημιτελικά) για να πει Goodbye στον πάγκο των «λιονταριών».

H παράξενη ιστορία πίσω από την άσπρη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας

Για το παιχνίδι με τη Σλοβενία, μάλιστα δήλωσε «μπορούμε να χτίσουμε πάνω στην εμφάνισή μας. Με τις αλλαγές που κάναμε, ήμασταν πιο επικίνδυνοι, αλλά πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που φτιάχνουμε» σε ένα ματς που δεν μπορείς να πεις ότι η Αγγλία κυριάρχησε. Λίγα 24ωρα νωρίτερα έδειξε ξανά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν κατά λάθος έβαλε τον Alexander-Arnold μαζί με τον Declan Rice, κατακτώντας τον «άξονα».

 

 

Μπορεί να αποκλείσει τη Σλοβακία;

Στα χαρτιά αν υπάρχει ένα φαβορί αυτό είναι σίγουρα τα «λιοντάρια», αλλά κανείς δεν θα το θεωρήσει έκπληξη αν οι Σλοβάκοι τους δυσκολέψουν ή ακόμα τους αποκλείσουν από τη συνέχεια.

Το μοντέλο Southgate είναι μεγάλη αλήθεια ότι δεν λειτουργεί, αφήνει την ομάδα στον αυτόματο και αφήνει στο περιθώριο παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω (π.χ. Cole Palmer) ενώ ακόμα δεν βγάζει νόημα αυτή η εμμονή με τη χρησιμοποίηση του Alexander-Arnold σε όλες τις άλλες θέσεις εκτός από αυτή του δεξιού χαφ, επειδή απλά δεν μπορεί να βγάλει τον Kyle Walker.

Το μεγάλο αυτογκόλ της Αγγλίας στο Euro 2020

Δύσκολα θα πουν οι Άγγλοι «it’s coming home», αλλά ο Southgate είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει σπίτι του. Ακόμα και αν (λέμε τώρα) κατακτήσει η Αγγλία το τρόπαιο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved