associated press Το πραγματικό Euro 2024 ξεκινάει απόψε

Το πρόγευμα των ομίλων άνοιξε κάπως την όρεξη αλλά το κυρίως menu είναι που πραγματικά περιμένουν οι ποδοσφαιρόφιλοι.

Όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στην Αυστρία. Πέρασε πρώτη στον όμιλο κόντρα σε Ολλανδία, Γαλλία και Πολωνία και κάποιοι κάνουν λόγο πως ίσως ζήσουμε στιγμές 2004. Τότε που η Ελλάδα κατέκτησε την Πορτογαλία και μαζί την κορυφή της Ευρώπης, με τους Αυστριακούς να θέλουν να το επαναλάβουν στη γειτονική τους Γερμανία. Θα τα καταφέρουν; Θα το έχουμε μάθει μέχρι τις 14 Ιουλίου όπου μία χώρα θα έχει κάτσει στον θρόνο. 

 

 

Ωστόσο μέχρι τότε θα έχουμε χορτάσει ματσάρες. Μπορεί τα διαχρονικά μεγαθήρια να μην εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στους ομίλους αλλά τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι μία άλλη διαδικασία. Εδώ δεν υπάρχουν βολικές ισοπαλίες και “κανονάκια” για να κάψεις. Εδώ παίζεις με την ύπαρξή σου αρχικά σε 90 λεπτά, ύστερα σε ακόμη 30 λεπτά και μετά πέναλτι. Μια και έξω. Ή είσαι τυχερός και σοβαρός και περνάς ή άτυχος και αφελής και πας σπίτι σου.

 

 

Η ψυχή, το τσαγανό, η στόφα του νικητή παίζουν σημαντικό ρόλο. Όπως ακριβώς και η ψυχολογία. Αλήθεια σε ποιο από τα 8 ζευγάρια στη φάση των 16 βλέπεις ξεκάθαρο φαβορί; Το Ελβετία - Ιταλία κάνει πρεμιέρα και δίνει πάσα στο Γερμανία - Δανία. Στα υπόλοιπα ζευγάρια θα συναντήσεις τις Αγγλία - Σλοβακία, Ισπανία - Γεωργία, Γαλλία - Βέλγιο, Πορτογαλία - Σλοβενία, Ρουμανία - Ολλανδία και Αυστρία - Τουρκία. Υπάρχουν οριακά φαβορί αλλά μέχρι εκεί.

 

 

Όπως να ‘χει, κανείς δε θα βαρεθεί. Όσο υπάρχει το εισιτήριο που σου δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, τότε θα υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτά τα άγευστα ματς των ομίλων ανήκουν στο παρελθόν και μόνη σημασία έχει το παρόν και το μέλλον. Ποιος θα τα καταφέρει; Όλα θα τα δούμε στις οθόνες μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved