INTIME Τι θέλουμε να δούμε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ελλάδος

Ίσως η καλύτερη απόφαση που έχει πάρει ποτέ η ΕΠΟ.

Δεν έχει να κάνει με οπαδικές προτιμήσεις, αλλά το τι είναι καλύτερο για την Εθνική μας. Μια ομάδα την οποία πιστέψαμε, απολαύσαμε ποδόσφαιρο, είδαμε πράγματα που είχαμε ξεχάσει χρόνια τώρα αλλά μία στροφή πριν το τέλος, το τρένο χάθηκε στα πέναλτι.

Ήταν ένα μεγάλο κρίμα για αυτή την Εθνική και τον Γκουστάβο Πογιέτ.

 

 

Και εκεί που τίποτα δεν κουνιόταν, που μέχρι και φιλικό με Εθνική Γερμανίας είχαμε με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο, έσκασε η είδηση που μας γέμισε με ελπίδα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπεσε στο τραπέζι σαν όνομα και η αλήθεια είναι πως όλοι αισθανθήκαμε λίγο καλύτερα που κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη φήμη.

Και τελικώς δεν ήταν απλώς φήμη

Ο Σέρβος είναι από σήμερα ο νέος τεχνικός της «γαλανόλευκης» και μέσα στην επόμενη διετία θα επιχειρήσει να επαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχε ο Φερνάντο Σάντος. Δηλαδή μονίμως σε τελική φάση διοργανώσεων της FIFA. Σαφώς και η έλευση του Ιβάν δεν σημαίνει και αυτόματη πρόκριση στο επόμενο Μουντιάλ, το θέμα είναι όμως ότι τα δείγματα δουλειάς του είναι εκείνα που χρειάζεται η ομάδα για να ορθοποδήσει.

Και τι περιμένουμε να δούμε ακριβώς από την νέα Εθνική; Πολλά και αυτομάτως τίποτα το συγκεκριμένο. Το μόνο σίγουρο που θα διατηρηθεί είναι αυτή η προσπάθεια ανάπτυξης με ορθολογικό τρόπο, πολλές πάσες και συνδυασμούς, όπως επιτάσσει άλλωστε το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

 

 

Δεν θα πει ποτέ πολλά λόγια, ούτε θα παραφουσκώσει τα μυαλά στους Έλληνες παίκτες. Θα δουλεύει σιωπηλά και με συγκέντρωση στο πλάνο του, δεν θα βγάλει ποτέ κανέναν στη σέντρα ενώ είναι βέβαιο ότι θα φτιάξει μια νοητή μεμβράνη γύρω από την ομάδα για να αποκρούει τους όποιος φθονερούς και κακοπροαίρετους επιχειρήσουν να σαμποτάρουν τις επιλογές του.

Όταν υπάρχει ένας σωστός «ενορχηστρωτής», που ξέρει τι εστί ελληνική πραγματικότητα και πάνω από όλα το πώς να φέρνει τις πιθανότητες με το μέρος του, τότε μπορούμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα από την Εθνική Ομάδα του Ιβάν.

Και είναι βέβαιο, ότι αυτή την προσπάθεια θα την στηρίξουμε. Την αξίζει άλλωστε. Ειδικά ο Ιβάν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved