Eurokinissi Οι πιο συναρπαστικοί τελικοί «αιωνίων» στην ιστορία της Α1

Μία αναδρομή σε όλα αυτά τα μεγάλα ματς που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός AKTOR μετά την κατάκτηση της Euroleague καλείται να τελειώσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού εντός των συνόρων, ενώ από την πλευρά τους οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να κλείσουν θετικά την χρονιά κρατώντας τα σκήπτρα. Το πρώτο τζάμπολ των τελικών της Α1 είναι προγραμματισμένο για τις 21:15 και μπαίνουμε σε ζέσταμα με μία ανασκόπηση των προηγούμενων τελικών που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

1996

Η πρώτη Ευρωλίγκα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ράβει το πρώτο του αστέρι στη φανέλα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και επιστρέφει στην Ελλάδα όπου τον περιμένει ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κατακτούν το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες και στον 5ο ματς κέρδισαν με το ιστορικό 73-38.

 

 

1999

Το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ που μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Ο Παναθηναϊκός σπάει την έδρα του αντιπάλου σε 5ο ματς, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά και θα επαναληφθεί από τον ίδιο 18 χρόνια αργότερα.

 

 

2007 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μεγαλώσει για τα καλά. Έχει σηκώσει το 4ο ευρωπαϊκό στην ιστορία του και περιμένει αγριεμένος τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς σηκώνει το πρωτάθλημα με 3-2 σε μία μυθική χρονιά όπου έκανε treble.

 

 

2013

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το back to back στις Ευρωλίγκες αλλά εμφανίζεται άδειος στους τελικούς. Ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη τον σκουπίζει με μειονέκτημα έδρας, σε μία επιτυχία που δεν έχει επαναληφθεί.

 

 

2016

Το buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη που μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ μ' ένα μυθικό τρίποντο. 

 

2017

Όπως το ‘99. Ο Παναθηναϊκός AKTOR του Τσάβι Πασκουάλ το ξανακάνει και σηκώνει το τρόπαιο μέσα στο ΣΕΦ σε μία ανεπανάληπτη εμφάνιση.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved