Assosiated Press Μια νύχτα γεμάτη αστέρια και ένα «μπαλαντέρ» ονόματι Μπέλιγχαμ

Πέρσι στην Ντόρτμουντ, φέτος στη Ρεάλ, και απόψε στο επίκεντρο.

Είσαι 20 χρονών και δεν περιμένεις να αναδειχθείς, έχεις ήδη αποδείξει ότι είσαι ο καλύτερος στο είδος σου. Αυτός είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος ήρθε στη ζωή μας εδώ και δύο χρόνια και κάνει τα πάντα να μοιάζουν μοναδικά όσον αφορά την ασπρόμαυρη θεά. Μάλιστα, έχει ριζώσει τόσο έντονα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα που μοιάζει ανήκουστο το γεγονός ότι ο πρόσφατα βραβευμένος MVP της La Liga, είναι μόλις 20 ετών και όχι 5-6 χρόνια παραπάνω.

 

 

Ο Μπέλιγχαμ μετακόμισε στη Ρεάλ το καλοκαίρι από την Ντόρτμουντ προκειμένου να μάθει τι θα πει να γίνεσαι πρωταθλητής Ευρώπης: «Είμαι εδώ για τέτοια παιχνίδια. Πάντα ονειρευόμουν να παίξω για τη Ρεάλ Μαδρίτης και να σκοράρω. Θέλω να γράψω ένα μικρό κομμάτι ιστορίας αυτού του συλλόγου» δήλωσε πρόσφατα ο Βρετανός αποτυπώνοντας τη δίψα του για ευρωπαϊκές διακρίσεις. Η μοίρα, ωστόσο, του τα έφερε έτσι ώστε το βράδυ, στον τελικό του Champions League να πρέπει να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, Ντόρτμουντ.

 

 

Μια ομάδα η οποία ακόμα τον επαινεί για τα όσα πέτυχε και χαίρεται να τον βλέπει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Παράλληλα όμως, έχει και ένα κέρδος από τον ίδιο. Ποιο είναι αυτό; Άμα κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League, υπάρχει ειδική ρήτρα στη συμφωνία Ρεάλ-Ντόρτμουντ που θα δώσει 25 εκατομμύρια ευρώ προς Βεστφάλεν πλευρά.

Με λίγα λόγια, ίσως και να συμφέρει περισσότερο τη Ρεάλ να χάσει καθώς έστω και με ήττα θα πιστωθεί το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA, αλλά δεν θα δώσει cent στην Ντόρτμουντ, ενώ άμα γίνει το αντίθετο, θα έχει ράψει μεν το 15ο αστέρι αλλά θα πρέπει να βγάλει 5 εκατομμύρια από το πορτοφόλι της (20 εκατομμύρια κερδίζει ο νικητής) για να τα μεταφέρει στο IBAN της Μπορούσια.

 

 

Λεφτά ή δόξα ελέω Μπέλιγχαμ θα μπορούσε να είναι μια αθώα ερώτηση, ωστόσο, ποιος υπολογίζει το χρήμα όταν μπροστά του υπάρχει η περίπτωση κατάκτησης ενός Champions League;

Για την Ντόρτμουντ ειδικά που θέλει να διορθώσει την αποτυχία στον τελικό του 2013 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου είναι μια τεράστια ευκαιρία. Η Ρεάλ από την άλλη είναι μεν χορτασμένη, αλλά πάντοτε «πεινασμένη» για άλλο ένα. Και ο Μπέλιγχαμ είναι βέβαιο ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάληξη του τελικού.

Θα το ξέρουμε απόψε το βράδυ στον τελικό του Ουέμπλεϊ.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved