Μία από τις πιο διάσημες ιταλικές εφημερίδες δίνει τις δικές της προτάσεις για το ποια ελληνικά νησιά μπορεί να επισκεφθεί κάποιος που θέλει να αποφύγει τον υπερτουρισμό. Η La Repubblica μας δίνει ταξιδιωτικές κατευθύνσεις και τις μεταφέρουμε. Εξάλλου, το καλοκαίρι δεν αργεί τόσο όσο νομίζεις.
Άφησε Σαντορίνη και Μύκονο
Είναι δύο από τα πιο δημοφιλή νησιά όχι μόνο της χωράς μας, αλλά και του κόσμου. Η Σαντορίνη και η Μύκονος φαίνεται να «πνίγονται» από κόσμο και αυτό πλέον είναι πρόβλημα. Kάπως έτσι πηγαίνουμε σε άλλες εναλλακτικές προτάσεις που δεν θα μαστίζονται από αυτά τα προβλήματα.
Το εκτενές αφιέρωμα προτείνει τη Σίφνο, την Ίο και τη Νάξο για διακοπές στη χώρα μας, λέγοντας: «Η Σίφνος αντιπροσωπεύει την ουσία των Κυκλάδων. Φύση, πολιτισμός και Χριστιανοσύνη γίνονται αισθητές σε κάθε τετραγωνικό μέτρο».
Οι Δολομίτες της Ιταλίας θα μπορούσαν να είναι πίνακας ζωγραφικής
«Το νησί διαθέτει διάσπαρτα πάνω από 300 ξωκλήσια και εκκλησίες μεταξύ των οποίων το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων όπου ο μικρός μπλε θόλος ενώνεται με τη γύρω θάλασσα. Η Νάξος ξεχωρίζει για τα αληθινά φυσικά μνημεία ηλικίας άνω των 600 ετών. Το να περπατάς εδώ είναι σαν να βυθίζεσαι σε μια ιστορία χιλιετιών που «δένει» τον άνθρωπο με τη γη. Στο ηλιοβασίλεμα, οι αρχαίοι βράχοι του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων δημιουργούν καθηλωτικά οπτικά παιχνίδια φωτός και σκιάς».
Για την Ίος αναφέρεται ότι: «Είναι ο διαχρονικός τόπος νεανικής ενέργειας της Ελλάδας που εξελίσσεται σε έναν εκλεπτυσμένο προορισμό ιστορίας και πολιτισμού. Ο τάφος του Ομήρου και ο προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον ταξιδιωτών από όλες τις χώρες και τις ηλικίες».
Πώς ένα νησί μπορεί να σε κάνει να χαλαρώσεις ακόμα και το χειμώνα
Στον χάρτη μπαίνουν άλλα δύο νησιά
Το αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε στο ένθετο της εφημερίδας «Il Venerdi» αναφέρεται και στη μοναδικότητα της Κέρου και της Δήλου που εντυπωσιάζουν με την ιστορία τους.
Η αλήθεια είναι ότι ειδικά η Κέρος, δεν έχει ακουστεί τόσο πολύ. Η Κέρος είναι νησί των Κυκλάδων το οποίο βρίσκεται νοτιοανατολικά της Νάξου, νότια του Κουφονησίου (2 ν.μ.) και βορειοδυτικά της Αμοργού και από αρχαιολογική πλευρά ξεχωρίζει. Ένα σχετικά παρθένο μέρος, το οποίο είναι έτοιμο προς εξερεύνηση.
Από την άλλη, η Δήλος είναι μικρή νήσος των Κυκλάδων, δυτικά της Μυκόνου. Στην αρχαιότητα υπήρξε ιδιαίτερα διάσημη ως γενέτειρα της θεάς Αρτέμιδος και του θεού Απόλλωνος, εξ ου και η επωνυμία του Δήλιος και εκ τούτου σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο που εξελίχθηκε ομοίως και σε εμπορικό. Ο κάτοικος της Δήλου καλείται Δήλιος, ή Δηλιεύς (στον πληθυντικό Δήλιοι ή Δηλιείς, αντίστοιχα).