5 λόφοι για να απολαύσεις την Αθήνα από ψηλά

Πάρε τους λόφους και ξέφυγε από το στρες της πόλης.

Η Αττική ως ένα μεγάλο βαθμό είναι ανεξερεύνητη, από την άποψη ότι δεν αξιοποιούμε σωστά τις ευκαιρίες που έχουμε για «φυσική» έξοδο. Υπάρχουν όμορφα ορεινά τοπία, καταπράσινες βουνοπλαγιές και λόφοι με ήσυχα μονοπάτια. Μία περιήγηση στους υπέροχους λόφους της πρωτεύουσας είναι αρκετή για να μπορέσεις να αποσυμπιεστείς και να ξεφύγεις από τους πιεστικούς ρυθμούς της πρωτεύουσας. Η θέα από εκεί ψηλά θα σου κόψει την ανάσα και ίσως νιώσεις λίγο πιο ανάλαφρος από όλα αυτά που σε βαραίνουν.

 5 πάρκα στην Αθήνα για να ευχαριστηθείς περπάτημα και τρέξιμο

 

Λόφος Φιλοθέης – Θρόνος του Δία

Στον λόφο της Φιλοθέης, εκεί που τελειώνει μια όμορφη διαδρομή περιπάτου, θα βρεις μια πανοραμική και τρομερή θέα προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας που βρίσκεται η θέση «Θρόνος του Δία». Αν ο ουρανός είναι καθαρός μπορείς να διακρίνεις ακόμη και το νησί της Αίγινας. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως ευρήματα που επιβεβαιώνουν τις φιλολογικές μαρτυρίες για τη λατρεία του Δία.

Γιατί θέλουμε να βγαίνουμε όλο και περισσότερο στη γειτονιά μας;

 

Λόφος Φιλοπάππου

Ο Λόφος του Φιλοπάππου ή Λόφος των Μουσών, όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα, βρίσκεται νοτιοδυτικά του βράχου της Ακρόπολης. Σήμερα ονομάζεται έτσι από το Μνημείο του Φιλοπάππου, εγγονού του Αντίοχου του Δ΄του Επιφανούς, Βασιλέα της Συρίας. Ο Φιλόπαππος έφερε τον τιμητικό τίτλο του Ρωμαίου Υπάτου και αγαπούσε πολύ την πόλη των Αθηνών. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία των Αθηνών, καθώς ανάμεσα στα άλλα θα βρεις τρομερή θέα.

 

 

Λόφος του Αρδηττού

Βρίσκεται ανατολικά από τον Ιλισσό, κυριολεκτικά πάνω από το Παναθηναϊκό Στάδιο ή αλλιώς το Καλλιμάρμαρο. Πρόκειται για ένα πάρκο με πεύκα και είδη μεσογειακής βλάστησης. Ένας χώρος αναψυχής, κατάλληλος για περίπατο με υπέροχη θέα προς το ιστορικό κομμάτι της πόλης. Είσαι στο κέντρο και το βλέπεις από ψηλά, δεν το λες και λίγο αυτό;

 

 

Λόφος Στρέφη

Ο λόφος του Στρέφη είναι ο μικρός αθηναϊκός λόφος που βρίσκεται πάνω από τη συνοικία των Εξαρχείων. Περιφερειακά του άλσους θα βρεις ατμοσφαιρικά και χαλαρά ουζερί, μεζεδοπωλεία και καφέ και προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία τους στους επισκέπτες του λόφου. Επίσης, είναι ένα από τα πολυσύχναστα σημεία των Αθηνών και για αυτό αξίζει τον κόπο να πας έστω και μία φορά για περπάτημα προς τα εκεί.

 

 

Τουρκοβούνια ή Αγχεσμός

Πρόκειται για μια διάσημη λοφοσειρά εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής. Τα Τουρκουβούνια αποτελούν τον υψηλότερο λόφο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους αναψυχής και έχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Απο τη θέα του μπορεί κανείς να απολαύσει πανοραμικές εικόνες που εκτείνονται από την Ακρόπολη έως το Σαρωνικό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved