5 πάρκα στην Αθήνα για να ευχαριστηθείς περπάτημα και τρέξιμο

Με θέα στο απέραντο πράσινο.

 

Όσο ο καιρός κρυώνει, τόσο σταδιακά η επιθυμία για τρέξιμο και περπάτημα σε κάποιο ωραίο πάρκο στην πρωτεύουσα παραμένει ζητούμενο. Είτε λοιπόν, θέλεις να πας για τρέξιμο είτε να πας για περπάτημα με κάποιον φίλο σου, σου έχουμε μερικές προτάσεις που είναι μέσα στο πράσινο. Πάμε να τις δούμε και να μάθουμε για  το που μπορούμε να απολαύσουμε λίγη φύση μέσα στην πρωτεύουσα. 

Στην Πάρνηθα θα κάνεις την ιδανική μονοήμερη εκδρομή

 

 

Άλσος Φιλαδέλφειας

Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε να δημιουργείται σταδιακά από το 1914 με δεντροφυτεύσεις στον λόφο δίπλα από το ρέμα του Ποδονίφτη. Το 1914 έγινε η πρώτη επίσημη δεντροφύτευση του τότε γυμνού λόφου. Είναι ένα από τα πιο πράσινα πάρκα της Αθήνας για να βρεις ηρεμία και να είσαι μέσα στη φύση. Το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του δήμου, στα σύνορα με τη Νέα Ιωνία και καλύπτει μία έκταση 420 στρεμμάτων. 

 

 

Δάσος Συγγρού

Το Δάσος Συγγρού βρίσκεται στο Μαρούσι, έχει έκταση 950 περίπου στρεμμάτων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλυμμένα με χαλέπιο Πεύκη, ενώ αποτελεί το μοναδικό εναπομείναν φυσικό δάσος της ευρύτερης περιοχής και ολοκλήρου του λεκανοπεδίου Αττικής. Έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και ανευρέσεως αρχαιολογικών ευρημάτων. Οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων είναι τυχεροί για το μοναδικό και εναπομείναν φυσικό δάσος της ευρύτερης περιοχής και ολοκλήρου του λεκανοπεδίου Αττικής που έχουν μέσα στα πόδια τους.

 


Άλσος Βεΐκου

Το Άλσος Βεΐκου είναι άλσος της Αθήνας εντός των ορίων του Δήμου Γαλατσίου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στους βορειοδυτικούς πρόποδες των Τουρκοβουνίων. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση πρασίνου (256 στρεμμάτων) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας. Διαθέτει καφετέρια, παιδική χαρά, γήπεδα, θέατρο, θερινό κινηματογράφο κλπ. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Μεσαιωνική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και από το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Ένα από τα κλασικά μέρη της πρωτεύουσας για τρέξιμο.

Πεδίον του Άρεως: Ένας παράδεισος για τον φυσιολάτρη του κέντρου της Αθήνας

 

 

Άλσος Σχολής Χωροφυλακής

Υπάρχουν πολλά όμορφα άλση στην Αθήνα και αυτό είναι ένα από τα λιγότερο δημοφιλή από το κλασικό άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας ή το άλσος του Παγκρατίου. Ένα από αυτά είναι το άλσος της πρώην Σχολής Χωροφυλακής. Βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων, απέναντι από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και λίγο πριν φτάσουμε στη διασταύρωση με την Κατεχάκη. Πρόκειται για ένα όμορφο πάρκο που εκτείνεται σε 36 στρέμματα και διαθέτει μικρό δασάκι με ψηλά πεύκα και ευκαλύπτους. Ένα όμορφο μέρος για να ανακαλύψεις και να κανονίσεις συνάντηση για περπάτημα.

Γύρω από το Καλλιμάρμαρο

Στο πέταλο των 500μ. που βρίσκεται πίσω και ολόγυρα από το Στάδιο, πάνω στον όμορφο λόφο του Αρδηττού, χιλιάδες δρομείς εδώ και δεκάδες χρόνια, προπονούνται πάνω στο εξαιρετικής ποιότητας έδαφος από καρβουνόχωμα, έχοντας παράλληλα μια εξαιρετική θέα στην πόλη. Επιπλέον, στα δρομάκια του λόφου, αθλητές και περιπατητές έχουν τη δυνατότητα να δοκιμαστούν σε ανηφορικά κομμάτια.Οι δύο κεντρικοί είσοδοι του χώρου ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 10 το βράδυ και βρίσκονται στην αριστερά πλευρά του Σταδίου (οδός Άγρας) και στην πίσω πλευρά (οδός Αρχιμήδους). Δοκίμασε να αθληθείς σε έναν από τους ομορφότερους εξωτερικούς χώρους άθλησης στον κόσμο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved