Πέντε προορισμοί στην Ευρώπη που θα ξοδέψεις λιγότερα από ότι σε ελληνικό νησί
Μήπως συμφέρει να πας εξωτερικό;

Μήπως ψάχνοντας φέτος το καλοκαίρι σε ποιο νησί θα πας  κατέληξες ότι το να πήγαινες στο εξωτερικό θα σου έβγαινε πιο φθηνά; Έχει ενδιαφέρον αυτή η οπτική και κάπως έτσι καταλήξαμε στο συγκεκριμένο κείμενο. Αρχικά, «ανακαλύψαμε» τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με το Europe Summer Tourism Index, που ανέλυσε δεδομένα από 45 προορισμούς της ηπείρου.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο: «Η ευρωπαϊκή ήπειρος φημίζεται για τα όμορφα αξιοθέατα, τον πλούσιο πολιτισμό της και το πιο σημαντικό, την ποικιλομορφία της. Και στις 45 χώρες, μπορείτε να βρείτε κρυστάλλινα νερά, υπέροχα βουνά, ζωντανές πόλεις και οτιδήποτε άλλο.

 

Έτσι, είναι κατανοητό γιατί εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να επισκέπτονται την Ευρώπη κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τους προορισμούς που θα επισκεφτούν είναι επίσης απολύτως εύλογες.

Πώς μια διαφήμιση έκανε διάσημο ένα μοναδικό δάσος στην Κρήτη

Για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη ποιες χώρες είναι οι καταλληλότερες για αυτούς, η SchengenVisaInfo δημιούργησε τον Ευρωπαϊκό Θερινό Δείκτη Τουρισμού (ESTI). Αυτός ο δείκτης κατατάσσει τις χώρες με βάση έξι προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων της δημοτικότητας, του εβδομαδιαίου κόστους και της στέγασης. Οι προορισμοί ταξινομούνται με βάση τη συνολική βαθμολογία, η οποία επιτυγχάνεται με τον υπολογισμό καθεμιάς από τις συνιστώσες που σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία».

 

 

Αυτές είναι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για καλοκαιρινές διακοπές

Ισπανία 10
Ιταλία 9.51
Ελλάδα 9.33
Τουρκία 9.17
Πορτογαλία 8.57
Γαλλία 7.39
Μοντενέγκρο 7.21
Κροατία 7.18
Αλβανία 7.17
Μάλτα 6.46

Αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη, όμως εμείς εστιάσαμε και σε έναν ακόμη παράγοντα, στο κόστος, καθώς μέσα στους παράγοντες που βαθμολογούνται είναι και το κόστος και συγκεκριμένα το μέσο εβδομαδιαίο κόστος. Ειδικότερα είναι το ,έσο κόστος διαμονής σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, για 6 διανυκτερεύσεις, αλλά και το μέσο κόστος φαγητού, ποτών και ανέσεων σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές για 7 ημέρες

 

 

Εμείς στους 20 καλύτερους προορισμούς που προτείνονται στη λίστα ξεχωρίσαμε τους πιο οικονομικούς από εκεί. Και έχει ως εξής:

Στην πρώτη θέση έρχεται η Λιθουανία με 644 ευρώ εβδομαδιαίο κόστος.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Σλοβενία με 653 ευρώ και στην τρίτη θέση είναι η Βουλγαρία με 728 ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει ότι το Μοντενέγκρο έρχεται τέταρτο με 729 ευρώ και η Μάλτα στην πέμπτη θέση με 822 ευρώ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved