Δύο παραλίες στα Βαλκάνια που ξεχωρίζει ο National Geographic Travel

Είναι δίπλα μας, δεν τις λες και μακριά τις παραλίες. 

H χώρα μας είναι γεμάτη παραλίες με αμμουδιές που ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο και για αυτό η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να σκεφτούμε άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς. Όμως αν σου λέγαμε ότι το National Geographic έχει ξεχωρίσει δύο παραθαλάσσιους προορισμούς στα Βαλκάνια, ίσως αυτό σου έδινε κίνητρο να τους γνωρίσεις καλύτερα. Δεν θα πάμε και πολύ μακριά, Αλβανία και Βουλγαρία θα «ταξιδέψουμε». Kαι όμως θα βρούμε ωραίες παραλίες για να πας ταξίδι.

10 παραλίες της Αττικής που δεν πληρώνεις είσοδο

 


Παραλία Mirror, Αλβανία

Ταξίδεψε στις νότιες αλβανικές ακτές και σίγουρα θα βρεις απομονωμένες παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά, αλλά η Mirror Beach είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη. Ονομάστηκε έτσι από το πώς το φως του ήλιου αντανακλάται πάνω στη θάλασσα, ενώ η παραλία παραμένει μυστική και έτσι θα δυσκολευτείς να βρεις πολλούς ανθρώπους εδώ -ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το τοπίο συνθέτεται από έναν συνδυασμό απαλής λευκής άμμου και βότσαλου που οδηγεί στα καθαρά, εκθαμβωτικά νερά της Αδριατικής Θάλασσας. 

Στα Κουφονήσια θέλουν το καλοκαίρι τους αυθεντικό και τίμιο

 


Παραλία Veleka, Βουλγαρία

Με φόντο τα βουνά Strandzha, λίγο πιο πέρα από τα τουρκικά σύνορα, η παραλία Veleka πήρε το όνομά της από τον ποταμό που χύνεται στη Μαύρη Θάλασσα. Εδώ υπάρχει άφθονος χώρος για ηλιοθεραπεία είτε δίπλα στο ποτάμι είτε δίπλα στη θάλασσα. Στην παραλία Veleka, οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στη Μαύρη Θάλασσα από τη μία πλευρά και στον ποταμό Veleka από την άλλη. Επωφελήσου επίσης από τα ήρεμα νερά οκιμάζοντας τις δυνάμεις σου στο paddleboarding.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved