4 ελληνικά νησιά σε λίστα με τα 25 καλύτερα του κόσμου

Δεν χρειάζεται να πας Μαλδίβες, εδώ είμαστε οι καλύτεροι.

Τέσσερα ελληνικά νησιά βρίσκονται σε λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου και αυτό μόνο τυχαίο δεν το λες. Πόσο μάλιστα, όταν η λίστα προέρχεται από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure που ανάδειξαν τα νησιά που ενδείκνυνται για μια απόδραση που θα μείνει αξέχαστη. Και για τη χώρα μας από όλα έχει ο μπαξές, αφού ξεκινάμε από το Ιόνιο και καταλήγουμε στο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, την Κρήτη. Λοιπόν, δεν τη λες και μικρή διάκριση και προλαβαίνεις ακόμη να κλείσεις εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού μέσου ψήφισαν τα καλύτερα νησιά του πλανήτη στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας «World’s Best Awards» για το 2024. Στη λίστα θα βρεις νησιά της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης, του Εκουαδόρ και της Κούβας, τις Μαλδίβες, τα νησιά Φίτζι και οι Χρυσές Νήσοι της Τζόρτζια. Και φυσικά τη χώρα μας!

Όπως προκύπτει από τη λίστα η Μήλος καταλαμβάνει την 4η θέση, η Κρήτη έρχεται 6η, η Κέρκυρα και συνολικά τα νησιά του Ιονίου στην 20η θέση και τέλος η Πάρος που βρίσκεται στην 24η θέση.

Tip: Αν βρεθείς στην Κρήτη σε συμβουλεύουμε να δοκιμάσεις και τη σαλάτα με τις αγκινάρες γιατί έχει γίνει κάποια παρανόηση και την έχουν κατατάξει στις χειρότερες του κόσμου.

Είμαστε περήφανοι για τη σαλάτα αγκινάρας και ας την θάβουν οι ξένοι

 

Πώς λειτουργεί η ψηφοφορία

Κάθε χρόνο για τη συγκεκριμένη έρευνα το γνωστό ταξιδιωτικό μέσο ζητά από τους αναγνώστες του να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα και αεροπορικές εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει. Πάνω από 186.000 αναγνώστες T+L ολοκλήρωσαν την έρευνα του 2024. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 700.000 ψήφοι και τα νησιά βαθμολογήθηκαν συγκεκριμένα με τα παρακάτω κριτήρια:

Φυσικά αξιοθέατα/παραλίες
Δραστηριότητες/αξιοθέατα
Εστιατόρια/φαγητό
Άνθρωποι/φιλικότητα
Value

Για κάθε χαρακτηριστικό, οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν μια βαθμολογία άριστα, άνω του μέσου όρου, μέτρια, κάτω του μέσου όρου ή κακή. Οι τελικές βαθμολογίες είναι οι μέσοι όροι αυτών των απαντήσεων. Δες τι αναφέρεται στις περιγραφές των ελληνικών νησιών.

Οι καλύτερες παραλίες των ελληνικών νησιών

 

 

4. Μήλος

«Η Μήλος έχει εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς όπως το Σαρακίνικο, που μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα σεληνιακό τοπίο χάρη στους ηφαιστειακούς σχηματισμούς ελαφρόπετρας. Υπάρχει η δυνατότητα εξερεύνησης των υποθαλάσσιων σπηλαίων και θαλάσσιων τούνελ, αλλά αυτό το Κυκλαδίτικο νησί είναι επίσης πλούσιο σε ιστορία, με αρχαία ερείπια όπως οι Κατακόμβες της Μήλου και το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου».
Βαθμολογία αναγνώστη: 93,08

6. Κρήτη

«Πηγαίνετε στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας αν θέλετε εκπληκτικές παραλίες όπως ο Μπάλος, που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα καταγάλανα νερά που δεν είναι απ' αυτόν τον κόσμο ή την παραλία Ελαφονήσι, μια εμβληματική παραλία με ροζ άμμο. Εναλλακτικά, επισκεφτείτε τα αρχαία μινωικά ερείπια όπως το Παλάτι της Κνωσού ή περπατήστε στην Παλιά Πόλη των Χανίων για να δείτε τουρκική και βενετσιάνικη αρχιτεκτονική. Οι λάτρεις της υπαίθρου μπορούν να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, που οδηγεί τους ταξιδιώτες στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Σύμφωνα με έναν αναγνώστη του T+L, οι κάτοικοι της Κρήτης ήταν «φιλικοί και εξυπηρετικοί στους ταξιδιώτες».
Βαθμολογία αναγνώστη: 92,38

 

 

20. Κέρκυρα και Νησιά Iονίου

«Αυτά τα νησιά στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και της Αλβανίας είναι γνωστά για τα παρθένα φυσικά καταφύγια και τις γραφικές, πλούσιες σε πολιτισμό πόλεις, όπως η Λευκάδα και το Φισκάρδο, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν τα κάστρα του 14ου αιώνα και να περιπλανηθούν στις πολυσύχναστες μαρίνες. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και οι χαλαροί ρυθμοί ζωής της Κέρκυρας την καθιστούν έναν ήσυχο προορισμό για επαναφόρτιση μέσα σε ένα ήρεμο περιβάλλον».
Βαθμολογία αναγνώστη: 89,42

24. Πάρος, Ελλάδα

«Σε αυτό τον ελληνικό παράδεισο, οι δημοφιλείς παραλίες για επίσκεψη περιλαμβάνουν τη Χρυσή Ακτή, τις Κολυμπήθρες με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς της. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της Παροικιάς, την πρωτεύουσα του νησιού, για να δουν ασβεστωμένα κτίρια και πολυσύχναστη προκυμαία ή να περιπλανηθούν στα δαιδαλώδη σοκάκια της Νάουσας».
Βαθμολογία αναγνώστη: 88,97



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved