Λίμνη της Ελλάδας σε λίστα με τις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου

Και προτείνεται ιδανικά τι μπορείς να κάνεις. 

Έχει άπειρη ομορφιά η χώρας μας και υπάρχουν πράγματα που δεν φανταζόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε. Ένα από αυτά είναι ότι το Καστελόριζο έχει μία από τις ωραιότερες λίμνες στον κόσμο, σύμφωνα με το National Geographic. Συγκεκριμένα, το άρθρο του αναφέρεται στις ωραιότερες λίμνες του κόσμου και τι μπορείς να κάνεις σε αυτές. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την ψυχική και τη σωματική υγεία από τις περιπέτειες δίπλα στη λίμνη. 

Ακόμη, οι λίμνες μπορούν να τονώσουν τη διάθεση, να μας επανασυνδέσουν με τα στοιχεία της φύσης και να μας βοηθήσουν να πατήσουμε reset. Προσφέρουν επίσης μια πληθώρα επιλογών για ατρόμητους ταξιδιώτες. Είτε κάνεις κανό, είτε καταδύσεις, είτε πεζοπορία ενώ ταυτόχρονα μας ηρεμούν.

 Η λίμνη Κουρνά είναι ένα πραγματικό πανόραμα των αισθήσεων

 

Γαλάζια Σπηλιά, Καστελόριζο
Προτείνεται για βαρκάδα

«Σκαλισμένη στο πέρασμα του χρόνου από τη διαβρωτική δύναμη της θάλασσας, η είσοδος στη Γαλάζια Σπηλιά κοντά στο Καστελόριζο στα Δωδεκάνησα είναι σχεδόν κρυμμένη. Η πάνω πλευρά της σπηλιάς κατέρρευσε πριν από χιλιάδες χρόνια μετά από έναν σεισμό και τώρα όταν ο ήλιος είναι χαμηλά, το φως που φιλτράρεται από ψηλά δημιουργεί έντονες μπλε αποχρώσεις που θυμίζουν πίνακα του Yves Klein. Με τους επιβάτες να πέφτουν ή να ξαπλώνουν ανάσκελα, μικροσκοπικά σκάφη περνούν σε στενά περάσματα», και συνεχίζει το άρθρο: «Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η ευκαιρία να κολυμπήσεις εδώ σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια αναζωογονητική απόδραση από τη ζέστη. Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο και ειρηνικό, με μερικές χαρακτηριστικές ταβέρνες δίπλα στο λιμάνι», καταλήγει το άρθρο.

H Blue Lagoon υπάρχει και είναι ελληνική

 


Οι υπόλοιπες λίμνες:

Lake Louise, Καναδάς
Για κανό

Λίμνη Atitlán, Γουατεμάλα
Για πεζοπορία

Λίμνη Kaindy, Καζακστάν
Για καταδύσεις

Λίμνη Päijänne, Φινλανδία
Για ψάρεμα

Βlue lake, Νέα Ζηλανδία
Για κωπηλασία

Λίμνη Κωνσταντίας, Ευρώπη
Για ποδηλασία

Μεγάλη λίμνη Alqueva, Πορτογαλία
Για παρατήρηση αστεριών

 Laguna Colorada, Βολιβία
Για παρακολούθηση άγριας ζωής



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved