3 λόγοι για να κανονίσεις weekend στον Πόρο

Καθώς πηγαίνεις για Πόρτο Χέλι, βγάλε φλας και στρίψε προς Γαλατά. 

 

Είναι ένα από τα αδικημένα νησιά και αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι γραφικό. Δεν είναι αυτό που λες κοσμοπολίτικο, αλλά είναι σίγουρα αυτό που λες πράσινο, όμορφο και χαλαρό. Και ο λόγος για τον Πόρο, που είναι ιδανικός προορισμός για να τον βάλεις στους επόμενους «στόχους» των ταξιδιών σου. Και επειδή εμείς τον επισκεφθήκαμε πρόσφατα, μοιραζόμαστε μαζί σου την εμπειρία μας και σου λέμε τρεις βασικούς λόγους για να κανονίσεις τριήμερο στον Αργοσαρωνικό.

 

poros

1. Απόσταση

Αρχικά, τι είναι που ζητάς από ένα weekend σε ένα νησί; Αν ζητάς ωραίες παραλίες, χαλαρή διάθεση αλλά με επιλογές εξόδου τότε είμαστε στο κατάλληλο σημείο. Σε μία με το πολύ τρεις ώρες από τον Πειραιά θα φτάσεις Πόρο διαφορετικά μπορείς να πας οδικώς μέχρι τον Γαλατά όπου θα πάρεις το φέρι μποτ και σε κάτω από πέντε θα βρίσκεσαι στο λιμάνι του Πόρου, όπου εκεί βρίσκεται και η «ζωή» του νησιού, δηλαδή εκεί είναι που βγεις και θα διασκεδάσεις.

Στα θετικά του νησιού είναι ότι μπορείς να πας με τα πόδια -σχεδόν- παντού αν έχεις όρεξη για λίγο περπάτημα. Θα περπατήσεις περιμετρικά στο νησί με θέα στο γαλάζιο και στο πράσινο και έτσι θα απολαμβάνεις περισσότερο και τη διαδρομή, αλλιώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πας με το αυτοκίνητό σου ή όποιο άλλο μέσο προτιμάς. Το ζήτημα είναι ότι όλα είναι κοντά και δεν χρειάζεται κόπος για το οτιδήποτε και αυτό είναι στα πλεονεκτήματά του.

Το νησί των Δωδεκανήσων που θεωρείται «μυστικό» στον τουρισμό

poros 5

 

2. Παραλίες

Επισης, θα βρεις αρκετές παραλίες δεν θα χρειαστεί να περιοριστείς σε δύο-τρεις. Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι η παραλία Κανάλι, μπορεί να πάει κάποιος σε αυτή με τα ποδιά από την πόλη του Πόρου. Βρίσκεται στη συνέχεια της πόλης 15 μόλις λεπτά από το κέντρο και είναι οργανωμένη αμμουδερή παραλία στο βάθος του κόλπου του Ασκελίου. Πέρα από τα καθαρά νερά, μπορείς να ολοκληρώσεις την εμπειρία σου εκεί καθώς διαθέτει μία ταβέρνα και ένα cafe snack bar-resturant για φαγητό, καφέ, ποτά, αναψυκτικά και παγωτά ακριβώς πάνω στο κύμα.

 

poros 4

 

Όμως διαθέτει και το εστιατόριο «Κανάλι» όπου θα βρεις αυθεντική, μεσογειακή κουζίνα. Διαθέτει ξυλόφουρνο για παραδοσιακά εδέσματα. Για παράδειγμα, θα γευτείς φρέσκα θαλαασινά, γεμιστά ραβιόλια, φρυγανισμένο ψωμάκι συνδυαστικά και με λευκό κρασί. Επίσης, μία από τις πιο ξακουστές παραλίες του νησιού είναι το Λιμανάκι της Αγάπης που έχει πέντε με δέκα λεπτά απόσταση από την παραλία Κανάλι και είναι στα «must». Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι αγκαλιασμένο από πυκνό πευκοδάσος έχει beach bar και είναι από τα ρομαντικά μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και πέρα από την απόλαυση που προσφέρει το κολύμπι εδώ, υπάρχει και η δυνατότητα για θαλάσσιες δραστηριότητες.

 

poros 6

 

Μία από τις όμορφες παραλίες του νησιού είναι και το Μικρό Νεώριο που είναι η πρώτη παραλία μετά το γεφυράκι προς τη Δύση. Διαθέτει καντίνα, οργανωμένη και ελεύθερη αμμώδη πλαζ. Είναι ένα από τα κομβικά σημεία του νησιού, καθώς στο μπάνιο σου εκεί θα δεις το πεύκο να συναντάει τη θάλασσα. Και αυτές οι παραλίες είναι ένα δείγμα μόνο καθώς υπάρχουν και άλλες όπως το Ασκέλι, το Μοναστήρι και η Αλυκή. Και σίγουρα κάποιες από αυτές θα ταιριάξουν στα γούστα σου.

 

 poros 1

3. Φαγητό

Θα βρεις αρκετά μαγαζιά για φαγητό και ποτό. Και μιλάμε για ένα κράμα από ωραία θαλασσινά και κοκτέιλ. Για παράδειγμα μπορείς να πας στον «Άσπρο Γάτο» που είναι παραδοσιακή ταβέρνα, με μεγάλη ιστορία και παράδοση, καθώς λειτουργεί από το 1909. Εκεί θα γευτείς νόστιμα καλαμαράκια, καραβίδες με λαδολέμονο, χόρτα εποχής και φυσικά φρέσκα ψάρια. Και να μην ξεχάσουμε το limoncello στο τέλος για κέρασμα.

 

poros 3

 

Ένα από τα σημεία αναφοράς στο νησί για ψαροφαγία είναι το Poseidon που είναι μπροστά στην υπέροχη με θέα στη γνωστή οροσειρά «Ωραία Κοιμωμένη» και καλωσορίζει τους επισκέπτες από το 1997 με φιλική εξυπηρέτηση και υψηλής ποιότητας φαγητό και κρασί. Θα βρεις φρέσκο αχινό, καρπάτσιο χταπόδι, φιλέτο λαυράκι με πουρέ παντζαριού και αλμύρα.

Το βραδάκι μπορείς να πας για ποτάκι στο λιμάνι, σίγουρα θα βρεις ένα μαγαζί στα γούστα σου. To Μalibu είναι ανοικτό από τη δύση του ηλίου μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες και τα κοκτέιλ του είναι πολύ γευστικά. Δοκίμασε ένα κλασικό «Sex on the Beach» για κάτι από τα παλιά. Επίσης το Porto έχει κάτι το ατμοσφαιρικό με ιδιαίτερη εξωτερική διαρρύθμιση μαζί με τις soul και jazz νότες και νεανική αύρα που ταυτόχρονα δημιουργούν χαλαρή ατμόσφαιρα. Θα βρεις επίσης ωραία και ευφάνταστα κοκτέιλ. 

Έτσι, λοιπόν, εάν ψάχνεις έναν χαλαρό προορισμό για weekend ο Πόρος είναι ιδανική και οικονομική επιλογή.

Νησί των Σποράδων βρίσκεται ανάμεσα στα 12 καλύτερα της Ευρώπης

 Φωτογραφίες: Λάνου Δέσποινα



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved