Έρευνα: Κάθε φορά που κοιτάς το κινητό σου το περιβάλλον επιβαρύνεται

Κι όμως το scrolling δεν είναι οικολογικό.

Η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα γίνεται και από την παραγωγή των συσκευών αλλά και από την λειτουργία των κέντρων διαχείρισης των δεδομένων από την χρήση των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών.

Στην έρευνα σημειώνεται ότι ανάμεσα στις ηλεκτρονικές συσκευές εκείνα που δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των 125 μεγατόνων διοξειδίου του άνθρακα θα είναι προϊόν της κατασκευής και χρήσης των κινητών τηλεφώνων.

 

 

 

Η συμβολή των κινητών τηλεφώνων στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα οφείλεται σύμφωνα με τους ερευνητές σε ποσοστό 85%-90% στην κατασκευή και όχι στην χρήση τους.

Παρότι φαντάζει αμελητέα, η ενέργεια που απαιτείται για να «χαζέψει» κανείς στην οθόνη του κινητού του είναι σημαντική, αν αναλογιστεί πως εκτός από το smartphone του, απαιτείται μια τεράστια υποδομή από κεραίες και σέρβερ για να του εξασφαλίσει πρόσβαση και ταχύτητα στις υπηρεσίες.

 

 
 

Αν πολλαπλασιάσουμε «επί δισεκατομμύρια» το αθώο, ατομικό μας σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα και τις λοιπές εφαρμογές, ίσως αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε πως ο χρόνος που περνάμε στα κινητά μας, επιβαρύνει κανονικότατα την κλιματική αλλαγή.

 

 
 

Πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας της εταιρείας Greenspector, μέτρησε την αύξηση στις εκπομπές ρύπων προς την ατμόσφαιρα που οφείλονται στις δημοφιλείς εφαρμογές TikTok, Facebook και Snapchat, με αθροιστικά δισεκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με την έρευνα, η καθημερινή χρήση των 10 πιο δημοφιλών εφαρμογών social media από ένα και μόνο άτομο, ισοδυναμεί με τη μετακίνηση ενός μικρού αυτοκινήτου κατά 1,4 χιλιόμετρα την ημέρα, δηλαδή 511 χιλιόμετρα τον χρόνο.

πηγή

Δες εδώ τι άλλο έδειξε αυτή η έρευνα: 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved